Nauja ekonominė krizė neišvengiama, tačiau ekonomisto nuomone, yra sprendimas, kuris panaikintų visas krizes: reikia sugrįžti į pokario ekonominį modelį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-08-26 13:11
Labai geras straipsnis 9/10. Tai yra kaiptik labai labai gerai žmonėms turintiems bent minimalų finansinį raštingumą. Kaip gali būti negerai parduoti NT per burbulą ir paskui vėl pirkti per krizę? Na tam kas perka su banko paskolom per maksimalias kainas, tai taip žinoma negerai, bet kaikas moka iš to pasidaryti daug pelno. Kita sritis, po tokių superkrizių, kaip 2008m, kai akcijos krenta per kelis mėnesius, po 50-80%, o poto du metus iš eilės kyla atgal link buvusios kainos, sakyti kad tai yra negerai, nu nežinau mažų mažiausia finansinis neišmanėliškumas. Žinot kaip daro žydai, kai visi perka (už burbulines kainas) jei parduoda, kai visi parduoda (už krizines kainas) jei perka. Na o Lietuvių absoliuti dauguma, arba emigravo, arba verkia "jezau jezau kaip blogai kas daba bus". Man buvo keista žiūrėti kaip visi buvo apimti panikos, depresijos ir nevilties, taip kaip jau viskas žopa, pasaulio ekonomika daugiau niekada nebeatsigaus ir viskas nueis šiknon. Kai turėjo būti savaime aišku, nukris iki dugno atsispirs ir vėl kils į dar didesnes kainų aukštumas viskas, tuo pačiu ir darbo pasiūla ir rinkos paklausa. PS. Prie to pačio į temą https://www.google.com/search?client=fi ... 7k8Aelu6Ew išvada paliksiu pasidaryti patiems.
technologas 2017-08-26 21:38
Didžiausia ekonomistų daroma klaida - jie tiki, kad įmanomas nuolatinis augimas baigtinėje apvalioje planetoje. Taip nebūna.
kiesza 2017-08-26 22:18
Planeta baigtinė, o visata ne. Jau dabar kosminės technologijos generuoja pajamas kaikurioms įmonėms. Nuosmukis manau galimas tik tada, kai atslūgs pasaulinės ginklavimosi varžybos
immortallt 2017-08-26 23:57
technologas, didžiausia klaida, kad tu už tikrus ekonomistus nusprendi, ką jie mano. Nuosmukis yra neišvengiamas ir jis atsiranda dėl kelių dalykų. Grįžimas atgal, nesvarbu kiek, krizių neišspręs, krizės visada buvo, ir bus. Na nebent panaikinam laisvą valią, madas ir laisvą pasirinkimą, kad nebūtų jokių pokyčių ir svyravimų. Turėtume atsisakyti ir inovacijų ar progreso. Krizių nereikia bijoti, krizėms reikia pasiruošti. Realiai visuomenė yra vieni idiotai, kurie kaip tas vilkas, kuris vis sako, kad nori pasiruošti žiemai, bet realiai nieko nedaro.
Fikcija 2017-08-27 09:31
Kapitalizmas nera amzinas ekonominis modelis , tai kad beviltiska ,bet kokia kaina lakstyti jo isikibus.
kiesza 2017-08-27 19:25
Amžinas, ne amžinas, bet tavo anūkam ir proanukiam, nieko kito nesišviečia. Žmonėm trokšta turėti nuosavybę, kas skatina visuotinį progresą XV yra motyvacija stengtis. O komunizmas tiesiog naikina žmogaus vertybes. Bendradarbis dirbo kolūkyje tai rytą atveža pašarus jis juos parduoda, su miltuotu maišu nudaužo teliukam snukius ir geria.. o šiandien lieja ašaras kaip gerai buvo tada. Neužtektų jokios knygos visiems grobstymo variantams aprašyt.
AAA000 2017-08-27 20:56
sitas "burbulines" nesamones labai lengva sureguliuot. tiesiog reikia uzdet logiskus mokescius naturalioms monopolijoms, o ne daryt visokias lengvatas bankams valdyt nekilnojama turta be turto mokescio arba nuliniu tarifu, o smulkiems valdytojams deliot visokias baudas keliant mokescio tarifa iki maksimumo. nekilnojamo turto valdymas yra naturali monopolija, nes zemes kiekis yra baigtinis. jokiu mokestiniu islygu arba tarifu nustatinejimo pagal vietiniu savivaldu igeidzius negali but. mokestinis tarifas turi but vienodas ir nekintantis. tegali but nebent minimali neapmokestinama norma ir tik legaliam vastybes pilieciui.
immortallt 2017-08-28 09:22
Aaa, koks tu ..., tik visu gražumu pasirodai... Net nesupranti, koks tikslas ir koks darbas yra ekonomisto, o juos kritikuoji... Jo, "logiški" mokesčiai uždėti JAV NT, nebloga ana krizė buvo, ane? Natūralios monopolijos? Tokių vienetai, ir beveik visada jos valstybinėse rankose ir prie krizių jos neprisideda. Natūralios monopolijos net krizių metu nelabai nukenčia. NT valdymas natūrali monopolija O dieve, tu bent supranti kokią nesąmonę pasakei? Būtent, kad tokių neišmanėlių absoliuti dauguma visuomenėje, ekonomistai būtini priimant sprendimus dėl valstybės mokestinės ir administracinės pertvarkos, kad valstybės kuo mažiau prisidėtų prie krizių kūrimo. Kodėl NT valdymas nėra natūrali monopolija? Pvz., Vilniuje butų nuoma užsiima turbūt 20,000+ asmenų. Tai kuris iš tų 20,000 yra monopolistas? Natūrali monopolija, tai pvz vandentiekis, elektros tinklai, keliai, jei būtų jie mokami pas mus. Vienu metu buvo telefoninis ryšys, bet dėl technologijų progreso nebėra. Valstybė monopolija buvo padarius švietimą ir gydymą - nebėra (nebuvo niekada natūrali). Tokiems kaip tau, reiktų tiesiog atimti žodžio laisvę, nes net nesugebi suvokti ką sakai, o tuo labiau pasverti ar tai tiesa, ar bent pasidomėti skambiais žodžiais, kuriais švaistais į kairę ir į dešinę.
Balltas 2017-08-28 18:00
https://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0