Žmogus, turbūt protingesnis už patį Albertą Einšteiną: jis galėjo kalbėti, skaityti ir rašyti, būdamas vos dviejų metų, tačiau tokio likimo nepavydėtų niekas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Cibulis 2017-09-20 09:12
Einšteinis nebuvo joks matematikas, išvis pas jį su matematiką nekažką buvo, Minkovskis už jį matematikos reikalus sprendė.
bahuriux 2017-09-20 10:08
Papildysiu, Einšteinas buvo geometrikas keturiose dimensijose su pavydėtina vaizduote.
gytis13 2017-09-20 11:25
Įdomu, ko šio vunderkindo parašytos knygos yra vertos, kokia jų išliekamoji vertė?
Erodas 2017-09-20 23:30
nieko nuostabaus, kad proto turintis zmogus linksta link kairiuju radikalu. i desiniuosius tai nebent proto impotentai arba tie kam tokia padetis naudinga $ atzvilgiu
zidrunas.wulx 2017-09-21 00:58
Kaip visada visuomenė sukramto ir išspjauna kitokius žmones nei ją sudarantys, jei neprisitaikai prie visuomenės tai galį baigtis tikrai nesmagiai. Jei žmogus išsiskiria didesniu iq, išskirtiniais sugebėjimais, savo išvaizda tai dar nereiškia kad kiti turi teise kištis į jo gyvenimą. Spjaunu ant tos nenormalios visuomenės kuri negali priimti "išsiskiriančius" žmones.
vanduo4 2017-09-21 01:57
: Aš sutinku, kad jeigu tavo idėjos neatitinka laikmečio, jos pasmerktos žlugti, bet kaip tada sugebėti apsaugoti savo erdvę be smurto ir nelikti uždaram nuo visuomenės? Gal kam nors tai pavyko? youtube. com/ watch?v =tI01wBXGHUs - Gifted.
sub 2017-09-21 11:15
Reikės pasidomėti labiau "libertarian" filosofija, nes man asmeniškai, taip pat kylą klausimų, dėl valstybės, kaip darinio būtinybės. Manau, kad valstybės yra atgyvena, kad valstybės riboja žmones siekti bendro tikslo, kad jos sukuria tariamus skirtumus tarp skirtingų valstybių piliečių, rasių, dėl to ir vyksta įvairūs globaliniai nesutarimai. Atsakant į tavo klausimą: tokiu atveju manau turi aukoti savo idėjas ir siekius, vardan visuomenės. Tada turi tapti eiliniu pilku visuomenės nariu (bent jau apsimesti tokiu) už kurį mąsto ir diktuoja gyvenimo sąlygas visuomenė. Nzn ar bus tinkamas pvz., bet man asmeniškai vienoje konferencijoje, pranešėjo paklausus ar yra ateistų (netinkinčiu jokiu dievu), aš kilstelėjau ranką, tai visa salė taip kreivai pasižiūrėjo, o pranešėjas jiems pritardamas dar kažką leptelėjo "kad tai nenormalu". O konferencijos tema buvo apie investicijas. Tiesą sąkant pasijutau kaip Sidis. Tik mano savijauta buvo trumpalaikė, o Sidis visą gyvenimą turėjo jaustis uždarytas visuomenės. Konferencijos tema - investicijos į Skyway, į kompaniją, kuri ir taip nelabai patikimai atrodo. Nuėjau kviestas pusbrolio, žingeidumo vedinas ir iškart supratau kokiai auditorijai buvo skirta konferencija: tai vyresnio amžiaus (40-60 m.) pasiturintiems žmonėms, kurie religingi, kurie vertina kitus pagal save. Tie žmonės gali susimokėti kelis eurus už popierius (bukletai, žurnalai) apie nieką, kurie šiaip turėtų būti dalinami nemokamai, jei nori kad į tave kažkas iš vis investuotų. Kai manęs paklausė, kodėl tu neperki to žurnalo, aš tiesiai šviesiai pasakiau, kad geriau tuos 3€ investuosiu, o visą info, kas parašyta žurnale, galiu perskaityti internete nemokamai. Jiems tai labai nepatiko. Vienas pranešėjas buvo super cool, nes jis Skyway projektu susidomėjo ne dėl investicjų o dėl inžinerijos. Tai klausyti jo, kad ir rusų kalba, labai patiko. Bet sekantis, labai nepatenkintas dėl mano ateizmo, kalbėjo virš valandos, pusę laiko apie religiją (nzn kaip tai susiję su investavimu), ir gal 10 minučių apie investavimą į Skyway. Tai šitas "pranešėjas" pats sakė, kad žurnalai apie investavimą lėktuvuose dalinami nemokamai, o va konfetrencijoje jie pabrango visa salė susipirko nemokamus žurnalus DD aš juokiausi balsu. Suprantu, kad šis mano atvirumas, ne visai į tema, bet manau suprasite mano situaciją, kuri labai trumpam buvo panaši į William'o. Jokiu būdu nesilygiuoju į jį, tik norėjau papasakoti, kad ir šiais laikais, žmonės bijo, nemėgsta, nesupranta kitokių, kitokią nuomonę ar požiūrį turinčių žmonių. O ką kalbėti apie šalis, kurios net nėra išsivysčiusios, ten dar kitokie standartai.
Shinigami 2017-09-21 19:16
Man atrodo, kad kitokių atstumimas yra genetinis refleksas, tad jis dar ilgai nedings. Nesvarbu kokie tie skirtumai: išvaizda, religinės, politinės filosofinės pažiūros ir t.t. Šiuolaikinis požiūris į valstybę susiformavo santykinai neseniai. Tik karaliams ir didikams rūpėjo karalystės (valstybės) pavadinimas. Tuo tarpu valstiečiui buvo vienodai kam mokėti lažą, ar vienam, ar kitam didikui. Todėl anksčiau ir karalysčių sienos keitėsi dažnai. Atsirasdavo imperijos ir vėl išnykdavo. Todėl dėl dabartinės valstybės suvokimo kyla kovos pačioje valstybėje. Visokios pensijos pririša piliečius prie valstybės. Tada piliečiai bando pasukti valstybės politiką savo pažiūrų kryptimi, bet pažiūrų yra daug. Todėl ateina vieni politikai, sugriauna viską ką pastatė prieš juos buvę ir įveda savo tvarką. Bet ta tvarka egzistuoja tik 4 metus, tada ateina nauji politikai su naujomis pažiūromis, sugriauna tai ką pastatė prieš jį buvę ir stato savo. Todėl geriau butu, ne kad politinės pažiūros keistus, bet kad piliečiai keistus. Nori asmuo socializmo, važiuoja į socialistine šalį, nori kapitalizmo važiuoja į kapitalistinę šalį, nori diktatūros važiuoja į Š. Korėja. Tokių atvejų butu stabilumas ir išnyktu visiškai netinkamos pažiūros. Komunizmas, taip ilgai laikėsi tik todėl, jog buvo asmenų kurie negalėjo išvažiuoti, bet turėjo išlaikyti komunizmo veltėdžius. Bet čia iškart susiduriama su smarkia problema. Gamtiniai ištekliai. Turint gamtinių išteklių lengviau kurti gerovę. Todėl ir karai pasaulyje kyla. Antra, pilna valdžios ištroškusių asmenų arba fanatikų kurie tikį, kad tik jų pasaulėžiūrą gali egzistuoti. Visi kiti turi išnykti. Todėl tokia tvarką kur visi laisvai gali keliauti ten kur jiems geriau yra nelabai įgyvendinama. Plius pavydas yra didelis blogis. Kai mato už save gyvenančius geriau, daugumai kyla noras įvesti lygybę ir turtus išsidalinti.
Hmz 2017-09-22 02:20
"After his death, his sister made the unverifiable claim that his IQ was "the very highest that had ever been obtained", but any records of any IQ testing that Sidis actually took have been lost to history."
sub 2017-09-22 12:27