Trumpas dar kalba apie sieną, o Putinas savąją turės dar šiemet  (2)

Ar dar prisimenate Trumpo pareiškimus apie sieną, kurią jis žadėjo statyti palei pasienio zoną su Meksika? Rinkimų kampanijos metu šie žodžiai sukeldavo audringas ovacijas, tačiau vėliau tapo tarsi anekdotu. Kol Trumpo siena lėtai juda į priekį, Putinas užsimanė savo sienos ir ją būtinai pastatys per kelis ateinančius mėnesius. Statytojų jau ieškoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2014 metai Ukrainai nebuvo lengvi. Nežymėti Rusijos kariai užgrobė Krymo pusiasalį, po to sekė neteisėtas referendumas, aneksija ir eilė kitų neramumų šalies rytuose. Putinas tuomet sakė, kad tiesiog negalėjo leisti Krymui, su svarbia karine baze Juodosios jūros regione, išslysti iš rankų. Ir neleido - dabar šis pusiasalis yra valdomas būtent Rusijos Federacijos. Rusų akyse, tai - Rusijos valstybės dalis, nes taip buvo nuspręsta referendumuose.

Krymas buvo laikomas integralia Ukrainos teritorijos dalimi nuo Sovietų Sąjungos subyrėjimo. Tačiau Rusija savo karius ten tebelaikė - toks buvo dvišalis valstybių susitarimas. Juk niekas negalėjo pagalvoti, kad nežymėti kariai vėliau įves savo tvarką. Daugelis Jungtinių Tautų narių Krymą tebelaiko Ukrainos dalimi, aneksijos nepripažįsta, referendumą laiko neteisėtu, o net Baltarusija šį Rusijos veiksmą pavadino „blogu precedentu“. Rusai džiaugėsi, tačiau prijungimas kainavo milžinišku pinigus. Į pusiasalį statomas tiltas, o nuo Ukrainos dabar bus bandoma atsitverti siena.

Rusijos naujienų agentūros praneša, kad fizinėmis kliūtimis nuo Ukrainos rūpinasi FSB. Sienos statybai skirta 3,7 milijonai JAV dolerių. Tai palyginti nedidelė suma, tačiau siena toli gražu neprimins to, ką planuoja Trumpas. Putino siena bus vos 2 metrų aukščio ir labiau primins tvorą nei stiprią sieną nelegalamas sulaikyti. Palei ją visuomet patruliuos pasieniečiai arba kariai. Ši siena turėtų būti užbaigta per keletą mėnesių - greičiausiai dar iki šių metų pabaigos, tačiau bent jau iš pradžių visos Ukrainos nuo Krymo pusiasalio neatkirs - prireiks laiko, kol siena nusidrieks per visą pasienį.

Nors šalys nepripažįsta Krymo Rusijos dalimi, mažai kas nesupranta, kad be karo jo sugrąžinti Ukrainai nepavyks. Didžiulis karinis konfliktas regionui tikrai nėra reikalingas, todėl bent jau numatomoje ateityje Rusija valdys šį pusiasalį. Rusai, atrodo, per daug dėl didžiulių investicijų nepyksta ir Krymo prijungimą laiko net didvyrišku poelgiu. Tuo tarpu Jungtinės Tautos pastebi, kad pusiasalyje engiama totorių mažuma, pažeidinėjamos žmogaus teisės, o Rusijos valdžios opozicija į investicijų dydį žiūri su pašaipa - dalis pinigų teka seniai įtvirtinta vaga į Putino ir jo aplinkos sąskaitas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(11)
(12)

Komentarai (2)