Bene pats klaikiausias dalykas, kokį galima sužinoti apie Hitlerį: jis toks pat, kaip ir mes?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2017-11-06 11:00
Hitleris, Stalinas... Įsivaizduokime kad jų vadovaujamos tautos būtų "geros", demokratiškos, humaniškos. Tuomet jų "skatinimai žudyti" būtų nieko verti. Juk iš esmės jie patys kaip ir nežudė. Netobuli žmonės, netobula santvarka, o po to viską sustumia ant tų vargšų lyderių. Jie gal ir nebuvo šilkiniai, bet iš principo taigi viską vykdė ne jie.
S.J 2017-11-06 12:58
Siaip is tikro dauguma nusikaltimu realiai padare visai kiti zmones, prisidenge lyderiu isakymais, ir dar savo prideje.
kiesza 2017-11-06 18:45
Visos Europos nuodėmė suversta vienam Hitleriui.. juk žydšaudžių buvo tiek tarp žydų, bei visų kitų Europos tautų, manau vykdytojas nėra mažiau kaltas, už įsakymo davėją, tad kaltę turi pasidalinti visos šalys kuriose veikė rasinės higienos įstatymas. O knyga panašu nėra vertinga, nes vien neigiami teiginiai, nepateikiant faktų, amžininkų atsiliepimų. Šiaip reikia populiarint tokią nuomonę, nes kaip matom Europoje stiprėja nacionalizmas, kuris gali peraugt į daugumą..
technologas 2017-11-06 19:13
Kaip suprantu baltarusiai šaudė, o čia nei mur-mur, va apie lietuvius tai smagu pažydšaudint. O iš tiesų gal apie vokiečius reiktų, ar tuos pačius austrus? Tai jofancy, kokios dar šviesios neprievartinės ateities norima, jei visi stumia vieni ant kitų, jei dar nėra fizinės prievartos tai tuoj tuoj bus per tokias nobelines "Aleksijievič". Tokioj aplinkoj ir tarpsta hitleriai su stalinais iš paskos.
kiesza 2017-11-07 06:53
Ant kitų stumti smagiau ? Vanagaitei dabar labai smagu kai visi (tikiuosi) spjaudo jai į veidą..
unytas 2017-11-07 14:59
visi nusikaltimai buvo pridengemi an lyderu kur pralaimejo arba mire. bet pvz europa kai dare kriziaus zygi prisidenge dievo vardu kai europa isilaipino amerikos zemine izude visus beveik indenus tai irgi karuna prisidenge
SaMaras 2017-11-07 16:11
jo jo.. ir dar prisivežė negrų į ameriką ir ten juos mušė...
Ar_as? 2017-11-07 17:07
O dabar marš greitai paskaityti apie kryžiaus žygių priežastis ir eigą ne iš sovietionio ateizmo dvasia/dvasna persunktų šaltinių. Jau nekalbant apie kultūros, pasaulėžiūros ir sąmonės skirtumų skirtingais laikotarpiais kapitalinį nesuvokimą.
TAURAS 2017-11-07 20:04
Hitleris buvo psichopatas ir turbut nuosirdziai trosko geresnio pasaulio santvarkos, kur dominuotu "geriausia", Ariju tauta. Tokiu viziju turi kiekvienas talentingesnis lyderis ar filosofas. Kokias priemones jis panaudojo, mes visi zinome, bet tuo metu pasaulis buvo visiskai kitoks, todel visa sita situacija man tikrai neatrodo keista. Del tu paciu zydu, dar dabar yra islikes mitas del zydu klanu ar visokiu iliuminaciu. Zydu niekada nieks nemego, todel ivykti holokaustui tuo metu buvo puiki terpe. Ir sis Hitlerio atvaizdas, jog jis buvo tironas ar visiskai nenormalus, turbut atsirado norint uzkirsti kelia, jog panasios idejos niekada netaptu realybe.. Tikekimes, jog taip niekada ir nenutiks..