Psichologas aiškina, kas yra sąmoningas sapnavimas ir ar įmanoma to išmokti: galėtumėte ne tik skraidyti, bet ir treniruotis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

trapecijus 2018-02-07 14:13
Kartai man tenka suvokti miego metu, kad sapnuoju. Tada visada bandau skristi. Ne visada pavyksta. Bet kai pavyksta tai labai geras lengvumo jausmas apima. Jokios aukščio baimės (realybėj labai bijau). Tiesa, ta riba tarp suvokimo, kad sapnuoji ir prabudimo labai plona. Bet kartais pavyksta supratus, kad esu savo lovoj vėl grįžti į malonų sapną. Dar kitais atvejais būna sapnas sapne. Atrodo atsibundi iš sapno, bet realiai sapnuoji. Kartais būna sapnuoju, kad esu kažkokiam filme - ypač jei prieš miegą kokį įdomesnį veiksmo pasižiūriu. Deja, teko atsidurti sapne po paskaitymo apie miego paralyžių. Šita patirtis labai nepatiko Yra buvęs sapnas, kad supuosi supynėse su dviem draugais ir suvokiu, kad čia sapnas. Ir klausiu jų - kuris čia iš mūsų sapnuoja. Tiesa dar pavyksta pajaust skonį sapno metu jei kažką ragauju. Retam taip nutinka kiek teko skaityt - neva skonio sapno metu neįmanoma pajaust. Nesąmonė. Būna, kad skaitau neskaitytus gyvenime eilėraščius. Atrodo prabudus tik imk tušinuką ir užrašyk. Arba muzika. Dažnai girdžiu negirdėtas gražias melodijas. Įdomus tas mūsų miegas. O vat žmona praktiškai niekad nesapnuoja. Turėtų jai būti liūdni rytai
daynewss 2018-02-07 15:04
Nežinau ką tu vartoji, bet jei nesunku parašyk man ką - aš irgi noriu
DaveDeivax 2018-02-07 15:07
Pavydžiu žmonėms, kurie sugeba sąmoningai sapnuoti. Kiek bandžiau įvairias technikas, nieko gero. Iš dalies ir pats kaltas, kiek suprantu ten reikia pastovaus miego režimo, man pora dienų gaunasi pagal rekomendacijas... lucid.lt arba lucid dreaming į googlą. Jie ten sako, kad geriau nei vartojant
SaMaras 2018-02-07 16:23
Paprastai tie kas sako kad nesapnuoja, dažniausiai neprisimena kad sapnavo. Nežinau ar teisybė, bet mano pastebėjimas to, kad "sapnavai ar nesapnavai" priklauso nuo to, kokioje miego fazėje pabudai (negaliu nei patvirtint nei paneigt). O dažnai būna, kad jei atsibundi sapno viduryje.. atrodo tiek daug emocijų, tiek galėsi papasakot, o po pusvalandžio tos emocijos iš trumpalaikės atminties taip niekad ir nepereina į ilgalaikę ir tik atsimeni tą faktą, kad kažką sapnavau ir notrėjau papasakot..
Berserkas 2018-02-07 20:43
Aš irgi pamenu, kad pirmą kartą perskaičiau apie miego paralyžių, nenorėdamas kažkaip sąmoningai pradėjau sapnuoti, o kai supratau atsikėliau. Tačiau pasirodo jog buvo sapnas sapne Tuomet išsigandau ir apėmė miego paralyžius, visokios haliucinacijos pradėjo rodytis, išsigandau. Tada dar man gal +-12 metų buvo.
Berserkas 2018-02-07 20:49
. Mokslas vis dar labai mažai žino apie sapnus, kaip ir apie smegenis.
tomas.beniušis 2018-02-08 14:40
Taip, labai greitai dingsta. Dėl to, bent jau aš, naudoju sapnų sąsiuvinį. Jei atsibudęs užkarto užsirašai bent jau ir apstrakčiai sapną, daug geriau jį įsiminsi. Paskui kaip visi dalykai pasimiršta žinoma, bet paskaičius, vėl grįš.
SaMaras 2018-02-08 15:01
[quote="tomas.beniušis"Taip, labai greitai dingsta. Dėl to, bent jau aš, naudoju sapnų sąsiuvinį. Jei atsibudęs užkarto užsirašai bent jau ir apstrakčiai sapną, daug geriau jį įsiminsi. Paskui kaip visi dalykai pasimiršta žinoma, bet paskaičius, vėl grįš.[/quote] tikiu, kad tereiktų pasižymėt ir nepamirštum, tik klausimas, kam to reikia?
KęstutisPe 2018-02-08 15:25
Esu daug kartu sapnaves samoningai. Net ir antra karta lygiai ta pati sapna sapnaves, tik antra karta jau zinojau kad sapnuoju ir zinojau kas bus toliau kai eisiu pirmyn. Buve ir samoningu kosmaru, bet nieko nebijau nes zinau kad jei "mirsiu" tai tiesiog pabusiu is sapno. Reikia labai noret taip sapnuot, daznai ir daug apie tai skaityt, dometis, tada po truputi uzsikabini sapne. Ir buna sapnas sapne. Jau gan senokai visa tai buvo, reiktu vel po truputi bandyti isisavinti, nes tikrai idomus dalykas.
Damilton 2018-02-09 13:27
Sapno sapnas sapne,kurio sapne vyksta sapnas, apie sapną,kurio sapne sapnuojama apie sapno sapną pastebėjau, kad žiemą sapnuoju daugiau nei vasarą,ypatingai antroje žiemos pusėje
KęstutisPe 2018-02-09 15:43
Damilton, kaip supratau tai niekada neteko sapne buti samoningam ir tokiais dalykais netiki, nes siek tiek su pasaipa parasei.
Berserkas 2018-02-09 16:59
Na, matai. Nėra tokio dalyko, kad tipo čia tiki ar netiki. Kadangi visa tai paremta mokslu, o jeigu juo netiki tai tikriausiai tiki plokščios žemės teorija.