Veganiškas gyvenimas: 10 dalykų, kurie, manėte, kad yra veganiški, bet iš tikrųjų – ne

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2018-02-06 12:36
UTF16, FAS! Tavo tema.
UTF16 2018-02-06 13:26
„Veganų pasaulis“ turbūt nėra jokio produkto pagrindinis vartotojas, tik iš veganų šis verslas neišsilaikytų. Dilemos sprendimas yra nevartoti migdolų arba pirkti, pvz., ispaniškus. Straipsnyje nepaminėta, kad panašūs argumentai galioja ir palmių aliejui.
conjurer 2018-02-06 13:44
O tai dėl bičių atsirandantys produktai (praktiškai visi vaisiai), yra veganiška ar ne? Ar tik priverstinai migruojant bites tai neveganiška? Kita vertus, jei tam tikras laukas, būtų apsėtas daržovėmis kurioms nereikia bičių, ar tos daržovės būtų vis tiek veganiškos? Tame lauke ankščiau buvo miškas, gyveno lapės kiškiai, o dabar miškas nupjautas žemė apsodinta nauja kultūra, ir lapės su kiškiais priverstinai išmigravo, ir dalis jų žuvo, dėl per mažos maitinimosi teritorijos likusiame miške. Tai kaip ir bet kokios žemėje pasėtos daržovės yra neveganiškos, nes dėl to nukenčia gyvūnai. Ir dauguma gyvena ne veganiškai, nes ten kur stovi daugiabučiai ankščiau ganėsi kiškiai ir lapės.
Kirtiklis 2018-02-06 15:30
Rimtai? Kate auginu nes jinai minkšta? Triušis gali atstoti kate? Ties kurią vietą. Kam tokias nesąmones išviso rašyti. Pasiūlymas - kam auginti šunį, kai galima žąsis. Jos irgi kaip šuo gagena pamačiusios svetimą, 100% veganes, ir išsispres šunų problema.
UTF16 2018-02-06 16:31
Daržovės tokiu atveju bus veganiškos (žr. veganizmo apibrėžimą). Tu iš tiesų nori pasakyti, kad tobulo vegano nėra, ir tai yra visiška tiesa. Veganizmas neveikia principu „viskas arba nieko“ – tai yra spektras, kuriame visada atsiras, ką galima padaryti geriau.
conjurer 2018-02-06 18:49
Taip, ačiū geras atsakymas. Ir visgi manau kad veganizmui linkstant į tokius kraštutinumus, mažiau žmonių galės prie jo pereiti. Pvz veganiško alaus ragavau tik Vokietijoje, ar yra kokio Lietuvoje?
UTF16 2018-02-06 18:57
AAA000 2018-02-06 19:40
tu tiesiog per mazai informuotas. praktiskai visos darzoves is siltnamiu apdulkinamos naudojant specialias bites ir kamanes, kurios nesidaugina pacios. jos yra dirbtinai isveistos apdulkinimui ir dirba daug intensyviau uz naturalias bites. o tada mirsta ir perkamas naujas avilys. siuncia jas pastu jos is siltnamio net niekada neisskrenda. net kiek girdejau - veisia specialiai kazkokiai konkreciai augalu rusiai. ir tada buna garantuotai prognozuojamas derlius - jei islaikai konkrecias salygas. veganai butent savimi dirbtinai skatina sita "eksplotacine" pramone, nors aiskina, kad kovoja pries ------------ daug tokiu galima prirasyt. pvz dirbtiniai kailiai ir ten visokia dirbtine oda. labai kenksminga ir tarsi pramone, su kruvom chemijos ir atlieku. o veganai juk saugo ekologija - ane? realiai ta dirbtine oda tik pigiau gamint, bet REALIAI aukojant butent ekologija. jokie resursai ten nesitaupo, bet uztat islosiamas laikas ir greiciau gaunamas pelnas, kai su naturalia oda tektu ten knistis - "derlius" gali zut, kokybe "neuzaugt", spalvine ivairove mazesne ir pan... nors viskas ekologiska ir tvaru o cia bac - nemokama dovanele verslininkams - kruva rekianciu idiotu - norim dirbtines odos ir dar su ten visokiais peiliais puola naturalios odos nesiotojus - taip sakant pirkejus atmusa
AAA000 2018-02-06 23:46
cia visai kas kita. nevalgyt kazko jei kenkia konkreciai tavo sveikatai. as ir nevalgyciau. tik prie ko cia veganai? ar vegetarai? jiem gi jau AISKIAI pakenkta ir ten reiketu kalbet apie tokiu asmenu reabilitacija, o ne apie gyvunu teises ar kazkokius "10 dalyku" simtomai akivaizdus, kaip ir alkoholizme. sneka kitiems istisai apie alkoholi. taip ir cia - sneka kitiems istisai apie maista. kur ziuri Karbas? tauta pavojuje!