Tai bus naujas pasaulio rekordas ir įspūdingas paminklas: statoma statula, dvigubai aukštesnė už garsiąją Laisvės statulą (Video)  ()

Šiemet pasaulis kalbės apie naują rekordą – aukščiausią pasaulyje statulą. Ji kyla Indijoje, vakarinėje Gudžarato valstijoje. 182 m aukščio statula vaizduoja Sardarą Patelį, pirmąjį Indijos premjerą. S.Patelis buvo kovos už Indijos nepriklausomybę lyderis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Monumento „Vienybės statula“, kurio kaina – 259,3 mln. eurų, kūryba patikėta „Michael Graves architecture & design“ (MGA&D).

Statula, kuri kone dvigubai aukštesnė už JAV esančią Laisvės statulą, stovi savitoje saloje. Įspūdingam monumentui pastatyti reikia sudėtingos inžinerijos, specialių sustiprinimų, nes milžiniškas statinys iškils ant uolėtos kalvos Naramados upėje. Baigus statyti užtvanką, dėl kurios šešiais metrais pakils vandens lygis, upės vaga panirs, o uola, ant kurios konstruojama statula, taps tikra sala, rašo archdaily.com.

Be to, kad sumanė, kaip atrodys aukščiausia pasaulyje statula, MGA&D apgalvojo kelių infrastruktūrą, sodą ir lankytojų centrą, taip pat numatė greta įkurti viešbutį. Statulos krūtinės lygyje bus įrengta apžvalgos aikštelė.

Darbus numatyta baigti šių metų spalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()