Itin produktyvūs darbuotojai dažnai patenka į bėdą dėl geriausios savo savybės - ar norėtumėte ją išsiugdyti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-05-15 14:26
Kitaip sąkant, bijoti reikia ne kvailių, bet kvailių su iniciatyva. O tokie hiper iniaciatyvūs ir pridirba daugiausia šūdo, kai darbui pradėti nebuvo duotas leidimas. Tas jų vadinamas produktyvumas atrodo kaip voverės bėgimas rate, jie bėga šūkauja rodo iniciatyvą, o rezultato, arba nėra, arba pridaryta nuostuolių kaip paaiškėja galiausiai. Tokius pastatei prie vienviečio konvejerio ir tegu dirba kaip robotas, kuo greičiau tuo geriau tik kontroliuoti reikia, kad kokybė nenukentėtu aišku. Bet kai toks atsiduria vadovaujamam poste, tai nu ir nafik. Dar labai dažna problema hiper iniciatyvių ta, kad jie nelabai mąsto, daro, tik tam kad darytu didelėm apsukom ir greitai, kai tas darymas būna neproduktyvus lyginant jei tam pasiruoši ir pasiimsi tinkams darbo priemones ir procesą automatizuoti. Kitas dalykas kuo daugiau paveši tuo daugiau tau užkraus. Paveši 2 kartus daugiau nei vidurkis tau kraus 3 kartus daugiau ir tt. Pažystu tokį, kiša galvą ir nagus kur nereikia, pastoviai gauna traumas, puola daryti nereikalingus darbus, kai gauna kritikos kad daro daug ir daro nereikalingą šūdą pamėlinuoja iš nervų. Gerai kad tokiam asilui niekas neduoda nors kiek aukštesnio posto, nežinau kas tada būtu.
HardAxe 2018-05-15 14:32
Scrum - maksimizuokit nedaromą darbą (daryti tik tai, ko tikrai reikia šiam momentui).
AAA000 2018-05-15 15:00
siaip visokiu ten buna. ne visi tie greituoliai-greitadirbiai kvaili. buna ir gudriu. kai puoli pirmas rinktis - tai turi galimybe issirinkt lengvesnius darbus. o tie kur daug ir ilgai galvoja - kaip taisykle lieka sunkesnieji darbai galima ivaldyt ir priesinga darbo dirbimo strategija. jei labai gerai ismanai specifika, galima rinktis tik ypac sunkius darbus. ta prasme malt suda iki paskutiniosios ir islaukt momento, kai jau nebeturi kiti nei ka pasiulyt, nei sugebejimo padaryt. tada paimi ir padarai ir "nusiimi laurus" arba is darbo ismeta
kukulis4 2018-05-15 22:14
baxuriux, aaa - o ka jus siaip jau patys dirbat, nes is pasisakymu atrodo, kad daugmaz siupeliu i mesalka zvyriu metot. Tik neisizeiskit
bahuriux 2018-05-15 22:18
Ir tą esu dirbęs, o kas negerai?
AAA000 2018-05-15 22:21
cia mano svajoniu darbas - galvot nereikia ir rezultatas iskart matosi - bet niekaip tokio negaunu
mindaugas.vaitiekūnas 2018-05-15 23:00
O gal tiesiog pabandyk suprasti, kad tais dviem žodžiais (produktyvumas ir iniciatyva) visų gyvenimo situacijų neapibendrinsi! Vienas rodydamas iniciatyvą pridarys nuostolių, kitas sukurs realią vertę (padidins pelną ar pan.). Na kaip yra pas tave darbe tai jau daug maž aišku Beje kiek bestebėjau žmonių elgesį, tai priėjau tokios nuomonės: tas vadovas, kuris daugiausiai rėkia ant pavaldinių, kad šie nesugeba tinkamai atlikti užduoto darbo, pats yra dar didesnis loser'is, nes nesugebėjo sukurti sąlygų pavaldiniams, kad jo versle tokių "kliurkų" nebūtų! O jeigu sąlygos auksinės, vis tiek jis loser'is - nesugebėjo pasirinkti tinkamų žmonių. Aš pvz. kai dirbu su kokiu "naparniku" savo srities darbą, kurios anas gali ir visai nesuprast, viską pradedu nuo paaiškinimų: kodėl reikia daryti taip o ne kitaip. Ir neskiriu tokių užduočių, kurių jis nesugebėtų tinkamai padaryti dėl paprasčiausios patirties stokos.
Shinigami 2018-05-16 06:37
Yra du iniciatyvių žmonių tipai kurių rezultatai bus kardinaliai skirtingi. Tai visu pirma iniciatyvus kvailiai, kurie nieko nesupranta ir kadangi yra kvailiai jie neturi baimės kad padarys nuostolio. Jiems atrodo viskas lengva (nes kiti tai lengvai padaro), bet jis nesupranta jog neturi nei žinių nei įgūdžių tam padaryti. Kadangi trūksta "ramų" ir "procesoriau pajėgumų" galvoje jie negalvoja apie pasekmes. Kita grupė yra protingi ir iniciatyvus asmenys kurie žino ką gali, o ko ne. Todėl nors ir lengvai imasi naujų užduočių, bet jie prieš štai apsvarsto ar tai sugebės padaryti. Ir nesiima to ko negalės padaryti. Bet kadangi yra protingi jie gali daug darbų padaryti ir padaryti gerai. Ir kad toks asmuo nedarytu klaidu, virš jo neturi būti vadovo arba turi būti protingas vadovas. Nes vadovas turi apgalvoti kiek ir kokio darbo tas darbuotojas gali padaryti ir padaryti gerai. Jei vadovas mato kad darbuotojas dirba gerai ir greitai ir dėl to jam duoda kelių dienų darbą padaryti per viena diena, tai čia ne vadovas o idiotas iš pirmos grupės. Net jei asmuo ir sugebės padaryti kelių dienų darbą per viena diena, tai jis tokių tempu negalės dirbti ilgai. Ir greičiausiai susiras nauja darbą, nes nepakels streso ir įtampos. Taigi, žmonių tarpusavio santykiai yra sudėtingi ir dažnai rezultatai priklauso ne nuo vieno asmens, o nuo asmenų grupės. Nuo vidinės tvarkos ir konkrečios situacijos.