Ketvirtadienį interneto ateitis pakibs ant plauko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2018-07-05 16:29
Teisingas žingsnis. Darosi sunku sukontroliuoti euroskeptikus, net neprileidžiant jų prie žiniasklaidos priemonių, jų skaičius auga visoje ES. Internetas paskutinis anų bastijonas. Demokratija turi turėti apibrėžtas ribas.
zipper 2018-07-06 00:16
Pagal šita straipsnį kaip supratau tos reformos svarstymas yra atidėtas iki rugsėjo, tikiuosi nepriims šitos autorinių teisių reformos, dėl kurios turbūt neliktų memes, wikipedijos t.t. Aš už interneto laisvę.
AAA000 2018-07-06 01:13
siaip jei REALIAI taikyt demokratijos principus, galima viska isvartyt ir aukstyn kojom. galima salint butent tik autorizuota turini ir platint tik free. ir ziuret kuri dauguma nugales nes viska lemia vartotojai, ju dauguma. o ne turinys ir tie kurie nori is jo pasipelnyt. as manau free turinys nugaletu labai nesunkiai, o "autoriniai kurejai" tiesiog liktu siknos skylej su kokia nors savo uzdara interneto sistemos atsaka. cia problema tik tame, kad teisinis reguliavimas reikalingas tik pelno siekejams, o cia nori pasidaryt nevarzoma kontroles monopoli ne visuomenes naudai, o tik pelno siekejams. ir taip pazeidziamas visuomenes interesas. faktiskai tai apgynus teisme, visos sitos autoriniu gyneju asociacijos turetu gaut milijardines baudeles is monopolizacijos pazeidimu. na ir tada gal biski apetitai sumazetu demokratija siaip sudina valdymo sistema - nes irgi pagrista monopolio principu. ateitis manau bus nemonopolizuotose valdymo sistemose, kai resursus skirstys ne dauguma, o jis bus dalinamas surinkus pakankama visuomenes interesantu grupe. pvz kokius 3-5%.
Chronas 2018-07-06 03:26
3% Interesantų už, 97% PRIEŠ. Kas gaunasi? Jokia tokia panaši valdymo sistema nebūtų tvari ir būtų sugriauta daugumos papraščiausia jėga. Demokratija yra geriausia valdymo sistema siekiant optimaliausio stabilumo, laisvės ir lygybės santykio visuomenėje, nes žmonių socialiniai santykiai evoliuciškai remiasi hierarchiniu principu (faktas, dėl kurio ignoravimo praeitam amžiuje buvo nužudyta per 100 mln. žmonių). Esminė tavo teiginio klaida yra prielaida, kad likusi visuomenės dalis visada SUTIKTŲ skirti išteklių mažumai. Bet kokia valdymo forma padarams, kuriems būdinga socialinė hierarchija, yra įgyvendinama jėga. T.y. esi jėga verčiamas(a) laikytis įstatymų.
Shinigami 2018-07-06 11:09
Jei tiesa, kad už turinį atsako ne turinių skleidėjas, bet svetainės savininkas, tai yra absoliuti nesąmonė. Taip galima eiti dar gyliau ir už turinį atsakys ne svetainės savininkas, o serverio savininkas. Žinoma, tokių atvejų gali nelikti serverių ES, nes visus iškels į šalis kurios nepalaikys tokių taisyklių ir tada visai ES rodys vidurinį pirštą. Paprastos nemokamos svetainės gali rasti labai lengva išeitį. Padarys EULA puslapį su turinio licenzija. Todėl nuorodos į šitokio tipo puslapius galės dėti visi kas norės ir nereiks tiesiogiai prašyti leidimo. Bet kaip bus traktuojama google paieška?
AAA000 2018-07-06 11:53
tu net mastyt nemoki laisvai, o samprotauji kaip vergas demokratija yra sistema, kai 51% nusprendzia iszudyt 49%. o tu kaip vergas sakai kad cia gera tvarka, nes tu vergas pasistengsi tiesiog papult i 51% grupe ir busi lojalus. cia ir yra vergo "islikimo" strategija, kuria suformuoja demokratija. o is tikro demokratija tik uzmaskuota vergoves forma ir tiek. pati svelniausia imanoma... kur tu mano poste pamatei kad 3% "uz" automatiskai reiskia "pries" likusiems 97%? cia kaip vergo mentaliteto, kuris jaucia butinybe vergaut - jau pats ismastei... tai tiesiog kitas interesas, o ne automatiskai priesiskas. jei 49% patinka sviestas, o 51% margarinas - sviesto nebutina uzdraust, nors to dauguma kaip is noretu. o vat valdyme toks absurdas iteisintas, vadinamas demokratija ir visi resursai nueina margarinui... cia beja ir yra dabartine sistema Lietuvoje, kai arti 50% palikti uz borto... tau cia matyt labai normalu ir demokratiska... as siulau daryt kitaip - kai yra resurso (biudzeto pvz) skirstymas i tikslines islaidas - remtis ne daugumos nuomone, o visu interesu grupiu, kurios sugeba surinkt bent 3-5%. tada uz visuomenes borto lieka tik grupes mazesnes uz 3-5% - kas ziurint " ale praktinio mokslo" pagrindais, populiacijai nera labai aktualu. o kai yra nepatenkinta 49% grupe - tai principe vos ne karo situacija salies viduje... cia ir yra pagrindine demokratijos beda - monopolio principas valdyme. 51% niekada neatstovaus visuomenes interesams, net ir laimejus rinkimuose... vergams to nesuprast, problema juose paciuose...o politikai gave valdzia tuo ir naudojasi. kazkiek patenkina daugumos interesus, o likusius tiesiog uzmirsta - nes jie balso kaip ir neturi - nes juk demokratija ta prasme valdzia reikia uzspaust dirbt minimum 97% pajegumais, o ne 51% iniciatyvumu. kas del istatymu leidybos, ten irgi ta pati beda - nuperka (itikina ar smegenis praplauna) kazkaip 51% ir prastuma, nes atseit apklausos rodo, kad 51% nori margarino ir uzdedam del to sviestui (nuorodoms ar dar ten kazkam) mokescius... sistema turi but subalansuota, o ne is lempos (atseit demokratine). jei 51% nori mokesciu, apmokestint pirmiausia reikia tuos 51%, o ne iskart visus. tada paziuret - gal ims ir apsigalvos. tai ir yra visos visuomenes interesu tenkinimas, o ne atskiros grupeles, kazkaip surinkusios dauguma.
Chronas 2018-07-06 13:24
A! Prasidėjau su komunistuojančiu troliu Tingiu, žmogau, tingiu drožt čia tave. Eik, pabaik bent vidurinę kokią arba išjunk durnių. Just too easy
AAA000 2018-07-06 13:51
Suprantu. Skubi vergo mokesciu susimoket - laiko ner
Chronas 2018-07-06 14:23
Taip, reikia mokesčius mokėt - iš ko daugiau tavo tėvai tą pašalpą gaus. Šiaip, pabandyk pirma bent tą kiaulidę aplink savo lovą susitvarkyt prieš kritikuodamas pasaulines santvarkas. Just sayin'...
audriusn 2018-07-08 13:15
kai tarpuvartej keli marozai sudubasins, pasiims pinigine, telefona ir kitu daiktu, tu nebek skustis policijai. jie gi tik padare nedidele demokratija, ju buvo daugiau ir jie nusprende, kad tau laikais pasidalint savo turtu.