Socialiniuose tinkluose platinamas perspėjimas dėl bekontakčių kortelių nuskaitymo autobusuose - kiek tame tiesos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paramotoras 2018-07-06 11:57
NA jau tik jau. Principas tas pats kaip ir vagian masinas su keyless sistema. Taip kad atstuma, su teisinga iranga. galim iki metru padidinti. O ir iranga nuskaitymui realiai kainuoja kapeikas.
Creatium 2018-07-06 11:59
Jau neminint fakto, kad net jeigu pinigai yra nuskaityti, tai jie pervedami į kitą banko sąskaitą. Tokiu atveju labai nesunku susekti kas jos savininkas.
Paramotoras 2018-07-06 12:40
Na cia jau techniniai klausimai kaip ala pasianudosiu jsuu sakaita ir dar jums liks ar tia saskaita kokiuos afrikos miskuos ar dar koki galai.
mch0lic 2018-07-06 15:41
Žmogus gal iš banko pasiimė atsiskaitymo aparatą ar koks ilgapirštis nutvėrė, su tokiu taip ar taip sumą turėsi suvest kiekvieną kartą, tai žmonės pastebės tokią niekšybę greit, nieko labai nespėsi prisivogt. Kita problema, jie gi išduodami bankų, visus duomenis turės ir matys visas transakcijas, vienintelė išeitis padirbti dokumentai, bet čia kaip bežiūrėsi, daug vargo mažai pelno. Geresnis variantas būtų autike nuskaityt RFID saugomus duomenis ir tuos duomenis naudot darant klonuotas korteles, tada eit ir atsiskaitinėt į parduotuves ar kažkokiose mugėse kur nėra kamerų. Reiktu panagrinėt kokie duomenys ten saugomi ir ar įmanomas jų klonavimas.
Niemand 2018-07-06 17:35
Pervedama į iš anksto hijackintas sąskaitas/korteles, tada nuo ju nuimama. Urmu vagiami bankininkystės duomenys, randamos žmoniu nenaudojamos sąskaitos ir panaudojamos žmogeliams nieko nenutuokiant. Pavienis žmogelis nepasipelnys, bet grupė, ypač per kelias šalis, visai neblogai. Reikia moksleiviu, kurie pro viešas vietas prasieitu už nedidelį atlygį ir mulu, nuiminėjančiu grynus. Sena schema, naujas pinigu šaltinis.
amas 2018-07-06 22:41
Nueini į banką ir paskai, kad neiaškūs mokėjimai ir viskas, atšaukia. Ir tada jau bankas aiškinasi su tos sąskaitos savininku į kuria ėjo mokėjimai. Va klonavus korteles sudėtingiau, bet ir pasipelnymas kažkos mizernas būtu, bankomate vistiek pino reiks, o pirkinėt niekučius ir juos bandyt pakišt kurnors irgi nekažką.