Ką iš tikrųjų uosto aktoriai, kai filmų personažai vartoja narkotikus?  ()

Visi žino, kad narkotikai yra blogai. Nepaisant to, įvairiuose filmuose narkotinės medžiagos vis tiek yra vaizduojamos, nes be jų nebūtų įmanoma pilnai perteikti pasakojimo. Dėl to tikriausiai ne vienam yra kilęs klausimas – ką filmavimo aikštelėse vietoje tikrų narkotikų naudoja aktoriai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau filmuose itin populiariu buvo naudoti pieno miltelius ir kepimo sodą, tačiau nesenai šias medžiagas pakeitė kitos. Naujausiuose filmuose yra naudojami inozitolio milteliai. Tai gana logiška, nes inozotolis dažnai yra naudojamas kokainui praskiesti. Ši medžiaga, paprasčiau tariant, yra vitamino B milteliai, kurie suteikia energijos. Be to, vitaminas B yra viena iš pagrindinių sudedamųjų dalių energetiniuose gėrimuose – taigi, nors tai ir nėra tikras narkotikas, aktoriams jis suteikia šiek tiek energijos, tarsi būtų koks nors „dietinis kokainas“.

Šis vitaminas tapo problema filmuojant filmą „The Wrestler“, nes aktorius Mickey Rourke pirmą kartą įkvėpęs šių miltelių patyrė lengvą šoką, o jo su nerimu susijusios problemos paūmėjo. Laimei, vėliau viskas susitvarkė ir rimtesnių problemų aktoriui pavyko išvengti.

Jei M.Rourke apsiėjo be didesnių problemų, aktoriui Alui Pacino šių miltelių uostymas filme „Scarface“ visam laikui sugadino nosies ertmes. Nors inozitolitas yra nekenksmingas, jį vis tiek reikia vartoti per nosį, o taip priimti medžiagas žmogaus organizmas nebuvo sutvertas.

Šie atvejai rodo, kad nors filmuose ir nėra naudojami tikri narkotikai, jų pakaitalas vis tiek gali sukelti problemų. Taigi, kai kitą kartą pamatysite televizoriaus ekrane aktorius, uostančius baltus miltelius – žinosite, kad ne tikri narkotikai, bet savo dienos vitamino B dozę jie greičiausiai viršija.

Parengta pagal cinemablend.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: