Kačių kaimas, į kurį plūsta turistai, prabangus penkių žvaigždučių kačių viešbutis ir net ypatinga kačių šventykla Japonijoje - įdomiausios kačių istorijos iš viso pasaulio (Video)  ()

Prisiminkime garsiausias pasaulio kates ir įdomiausias su jomis susijusias istorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, buvusio britų premjero D. Kamerono rezidencijoje gyvena pirmuoju šalies katinu tituluojamas Larry, kuris turi ir oficialų „titulą“.

Jis – pagrindinis pelių gaudytojas.

Tai buvęs beglobis katinas, kurį paėmus iš prieglaudos, visoje šalyje padaugėjo žmonių, priglaudžiančių beglobius gyvūnus.

Nuotaikingas vaizdelis su Larriu:

Tikra kačių karalyste vadinamas Turkijos miestas Stambulas. Čia sutemus išleidžiama 200 kačių, kad šios išgaudytų peles.

Japonijoje yra ypatinga šventykla, kurioje – daugybė kačių statulėlių. Čia minios žmonių ateina prašyti laimės. Manoma, kad ji gali aplankyti, jei paglostai katės statulėlę. Beje, jei prašymas išsipildo, žmonės į šventyklą atneša naują katės statulėlę. Jų čia jau apie 10 tūkst.

Viena iš turistų atrakcijų Taivane – kačių kaimas. Jis įsikūręs buvusiame šachtininkų kaime, kuris pradėjo merdėti šachtai užsidarius. Ne taip seniai vienas lankytojas nufotografavo visą ten gyvenančių kačių koloniją ir į kaimą staiga pradėjo plūsti turistai. Panašių kačių kaimų yra ir kitur.

Malaizijoje veikia prabangus penkių žvaigždučių kačių viešbutis. Čia netgi siūlomi VIP numeriai, o šeimininkams įrengiamos stebėjimo kameros.

O karo kamuojamos Sirijos Alepo mieste veikia kačių klinika, kur gyvūnai maitinami, globojami ir apžiūrimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()