10 praktiškų patarimų, kurie pravers gyvenime: kaip pagerinti smegenų darbą prieš egzaminą, keli „Google“ triukai ir kaip pašalinti kavos dėmę automobilyje?  ()

Kartais net ir sudėtingos problemos įveikiamos paprastais sprendimais. Štai 10 patarimų, kurie gali padėti susitvarkyti su mokslu, darbo pokalbiais, rūpesčiais keliaujant ar tvarkantis namuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-05 10 praktiškų patarimų, kurie pravers gyvenime: kaip pagerinti smegenų darbą prieš egzaminą, keli „Google“ triukai ir kaip pašalinti kavos dėmę automobilyje?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

  • Prieš egzaminą pasivaikščiokite. Ilinojaus Universiteto tyrimas atskleidė, kad vos 20 minučių pasivaikščiojimas pagerina smegenų aktyvumą, padeda prisiminti ir greičiau spręsti problemas.
  • Pažiūrėkite dokumentinį filmą apie tai, ką norite išmokti. Dokumentiniai filmai yra sudėlioti taip, kad istorija būtų pasakojama nuosekliai, todėl juos lengva sekti. Kartu jūsų smegenys tą laiką interpretuoja kaip poilsį, todėl būsite labiau atsipalaidavę ir įsiminsite daugiau.
  • Naudokite „Google“ greičiau. Kabutės privers „Google“ ieškoti visų žodžių kartu, vertikalūs brūkšneliai tarp žodžių (švarkai | kostiumai | formali apranga) reiškia, kad ieškote bet kurio iš paminėtų žodžių, du taškai tarp skaičių (geriausias filmas 1950..1957) reiškia, kad ieškote reikšmės tarp šių skaičių, o trumpas brūkšnelis prieš žodį (restoranai Kaune -Azijos) reiškia, kad vieno žodžio rezultatuose matyti nepageidaujate.
  • Pasakykite, ką išmokote garsiai. Kai perskaitysite kokį nors skyrelį viską ką išmokote pakartokite garsiai savais žodžiais. Taip informaciją atsiminsite greičiau nei vien ją perskaitę kelis kartus.
  • Prieš svarbų susitikimą iš anksto apsivilkite formalią aprangą. Ar žinote, kodėl sportininkai dažnai treniruojasi su komandos uniforma? Nes tai juos kitaip nuteikia. Apsivilkdami uniformą greitai pakeičiate savo mąstymą, surimtėjate, pasiruošiate užduočiai, jaučiatės labiau susikaupę.
  • Sužinokite, kokią problemą jumis norima išspręsti. Jei įmonė nusprendžia ieškoti naujo darbuotojo, jis tikriausiai reikalingas kokiai nors problemai išspręsti - tai greitai išsiaiškinę paskaitę apie įmonę, naujo darbuotojo užduotis ir reikalavimus kandidatams. Iš anksto sugalvokite, kaip šią problemą spręstumėte ir šias mintis įterpkite į savo atsakymus - atrodysite protingesnis ir geriau pasiruošęs.
  • Automobilyje išpylę kavą dar galite sumažinti žalą. Pirma, apipiltą medžiaginę sėdynę atsargiai, netrindami nusausinkite servetėle ar švariu skudurėliu, pašalinkite tirščius, jei jų pasitaikė. Tuomet ant dėmės užpilkite šiek tiek šalto vandens ir vėl ją nusausinkite kelis kartus. Tada dėmę padenkite indų ploviklio putomis arba, dar geriau, maistine soda. Švelniai įtrinkite sodą į drėgną dėmę, kol ji taps pasta ir palikite ją ten bent 15-30 minučių. Tuomet dėmę vėl nuskalaukite šaltu vandeniu. Jei šių darbų imsitės vos išpylę kavą, šiuo metodu pašalinsite didžiąją problemos dalį.
  • Jei norite išbraukti kelis žodžius, ant jų parašykite kelias atsitiktines raides - taip juos bus sunkiau perskaityti nei vien užbrauktus keliomis linijomis.
  • Išvengti nemalonaus nešvarių drabužių maišelio kvapo keliaudami galite į jį įdėdami kvapnaus muilo gabalėlį.
  • Jau galite pradėti galvoti apie dovanas. Žinoma, Kalėdos dar toli ir niekur skubėti nereikia. Tačiau būtent dabar reikėtų imti atidžiau klausytis artimųjų, kad išgirstumėte, ko jie gali norėti. Pamatę nuolaidas negendančius daiktus galite ir nupirkti.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()