„Amazon“ sukūrė tobulą dirbtinio intelekto sistemą darbuotojų atrankai, bet pasirodė, kad jai nepatinka moterys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2018-10-11 17:22
- Kaip buvo minėta, DI mokėsi iš savo "klaidų" ir objektyviai ilgainiui nesėkmę susiejo su moterimi; - Klausimas kodėl? Tikriausiai vyrai pasižymėjo labiau dalykiškomis savybėmis, kas ir lėmė jų populiarumą. Ir tai nėra Di kaltė ar rasizmas; - Tiesiog atėjo laikas pripažinti jog moterys nėra lygios vyrams, ir vykdant atranką turi būti taikomos vyrams ir moterims skirtingos atrankos sistemos: a) atrenkamas norimas moterų skaičius iš turimų moterų kandidačių; b) atrenkamos moterys į joms labiau priimtinas darbo vieetas, taip išvengiant ale "rasizmo". c) moterys, norinčios konkuruotis su vyrais, turėtų viską praeiti bendra tvarka. : 1. laikas nustoti malti šūdą apie lyčių lygybę, jos niekada nebuvo ir nebus. 2. lygybė = neoptimalumas.
Berserkas 2018-10-11 21:10
Nieko nesakau, bet atrodo jog vanduo4 pastoviai neigiamai atsiliepia prieš moteris.
kestutisz 2018-10-12 09:36
Apie kitus atvejus nieko nežinau, bet šiuo atveju taip ir yra - renkiesi arba efektyvumą, arba dirbtinę "lygybę". TIesiog AI kūrėjai nepagalvojo apie papildomus faktorius kaip "mada" ir "visuomenės nuomonė".
Metalinė Musė 2018-10-12 10:37
"Algoritmas turėjo mokytis iš anksčiau priimtų ir atmestų kandidatų duomenų" Ar tai nereiškia kad algoritmas tiesiog tęsė žmogišką Amazon darbuotoju tendenciją duoti pirmenybę vyrams? Atrodo kad ne DI priėjo prie tokios išvados bet tas polinkis buvo perimtas. Arba straipsnis netiksliai išverstas.
Shinigami 2018-10-12 11:51
Nežinau apie esama situacija straipsnyje, nes nerašė kokioms pareigoms priiminėjo, bet kadangi ten amazon, tai gal priiminėjo prekių krovėjus kuriems reikia daug jėgos ir ištvermės. Galima sakyti, ką norį, bet faktas yra tai, kad didžioji daugumą moterų fiziškai yra silpnesnės už vyrus. Dėl lygybės. Žmonės prieš įstatimus gali būti lygus, bet žmonės niekada nebus lygus. Kaip jau rašiau, moterys yra fiziškai silpnesnės už vyrus ir taip padarė gamta. Dažnai moterys yra žemesnės ir lengvesnės nei vyrai ir tai galioja ne tik žmonėms bet ir kitiems gyvūnams. Dėl IQ skirtumo tarp vyrų ir moterų gal ir nėra, bet EQ skirtumas jaučiasi. Tačiau IQ ir EQ tarp skirtingų žmonių (nepriklausomai nuo lyties) skiriasi smarkiai. Todėl žmonės niekada nebus lygus. Vienas uždirbs 5000 eurų, o kitas 1000 eurų. Todėl bus pragyvenimo skirtumas. Galima prigalvoti visokių socialistinių ir komunistinių įdėjų, kad daugiau 1000 eurų neuždirbsi arba kad tas pats batonas vienam kainuos 5 eurus, o kitam 1 eurą. Bet tai nereikš lygybės, nes vienas už tapati mokės 5 kartus daugiau nei kitas. Kaip ir progresiniai mokesčiai, vienas moka 100, o kitas privalo mokėti 1000 eurų, bet gauna tą patį. Tai kur čia lygybė? Jei gamta sukūrė nelygybę kažkurioje vietoje, tai ta nelygybę galima tik perkelti į kita vietą, bet jos negalima panaikinti. Kvailesnis gyvens prasčiau ir turės mažiau. Gali padaryti kad abu turėtu po lygiai, bet tada protingesnis turės išlaikyti kvailesni, o tai jau yra nelygybė.
Chronas 2018-10-13 10:57
Moterų IQ yra vidutinis, t.y., arti bendro vidurkio. Čia reikia paminėti, kad tokių moterų yra absoliuti dauguma. Vyrų - priešingai. Arčiau vidurkio mažuma, o dauguma pasiskirsčiusi ekstremumuose. Todėl absoliuti dauguma pasaulio genijų yra vyrai, bet tuo pačiu dauguma idiotų taip pat.
Evil Goku 2018-10-13 11:14
Jeigu sistema būtu tobula, tai jos nebūtu reikėja jo išjungti. Mokino neuronu tinklus ankstesniais priėmimais. o šis tiesiog pasigavo ne tokius kriterijus. DI pradėjo vadovautis stereotipais. Jei konkreti moteris netinka kuriai nors profesijai (kurioje reiki "vyriškų" savybių), tai ne todėl, kad ji moteris, bet kad jos savybės netinkamos. Bet kita konkreti moteris į tą pozicija gali tikti daug geriau, nei koks konkretus (bobiškas) vyras. Bet kadangi šis DI nebuvo pakankamai geras, tai jis supainiojo priežastis su pasekmėmis. Be to, jis nerinkinėjo geriausių kandidatų, bet tiesiog rėmėsi ankstesnių priėmimų praktika.
Berserkas 2018-10-13 11:28
Reuters reported that the engineers building the program used résumés from a 10 year period, which were predominantly male. Amazon did not provide Business Insider with the gender split in its engineering department but sent us a link to its diversity pages. Its global gender balance is 60% men, with 74% of managerial roles being held by men. "So if then somebody applies who doesn't fit that profile, it's likely that that person gets filtered out just because the algorithm learned from historical data," said Wachter. "That happens in recruitment, and that happens in basically everywhere where we use historical data and this data is biased." Garbage in, garbage out (sometimes abbreviated to "GIGO") just means that bad input will result in bad output, and it's the same with bias. The problem is that it's incredibly difficult to filter out algorithmic bias, because the algorithms we build pick up on human prejudices. *** In 2016, a ProPublica investigation found that a computer program called COMPAS, designed to assess the risk of criminals re-offending, was discriminating against black people. As an example, the program deemed an 18-year old black girl who briefly stole a child's scooter to be more likely to re-offend than a 41-year old white man with two prior convictions for shoplifting power tools. "This is not about the individual anymore, that is about your social environment, and being judged based on other people," said Wachter. "If you apply that to every single person, that's a self-fulfilling prophecy." http://uk.businessinsider.com/amazon-ai ... er-2018-10 *** Taip pat nei ten jie sunkiai kelnoja, nei ką. Aišku prie krovėjų nebus moterų greičiausiai (nors yra pakeltuvai), bet yra dar daug kitų darbų iki kol atvyksta prie krovėjo ir ten nereikia fizikinės jėgos. Kadangi Amazone dirba daugiau vyrų nei moterų tai jas atmeta nors ir gali dirbti tam tikrus darbus, taip pat krovėjų darbas nesudaro didžiausia dalį.
Shinigami 2018-10-13 11:29
Taip tik straipsnyje buvo aprašyta ši situacija, bet kaip yra išties gali sužinoti tik pats peržiūrėjęs visu kandidatų profilius ir kokioms pareigoms jie juos teikė. Kiek girdėjau yra valstybių, kurios įstatimais yra nurodžiusios kiek darbe turi būti vyrų ir kiek moterų. Nepriklausomai nuo kvalifikacijos. Todėl tokioje šalyje, jei tavo įmonėje yra moterų trukumas, ieškai naujo darbuotojo ir ateina vyras su geresniu diplomu nei moteris, bet tu privalėsi priimti moterį, nes kitaip pažeisi įstatymą. Tai tokioje šalyje net pats objektyviausias DI turės būti išjungtas. Nes jis bus per daug objektyvus.