Italas pabandė iš tikrųjų surasti adatą šieno kupetoje: pasirodo, kad tai įmanoma (Video)  ()

Visi lietuviai žino posakį „ieškoti tarsi adatos šieno kupetoje“. Paprastai tai reiškia, kad kažką surasti yra ypatingai sunku ar net neįmanoma – o ne tai, kad kažkas išties ketintų ieškoti adatos tikroje šieno kupetoje. Tačiau vienas menininkas nusprendė išbandyti, ką tai reiškia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italų menininkas Svenas Sachsalberis, kuris gyvena Niujorke (JAV), yra žinomas dėl savo žaismingo konceptualiojo meno suvokimo. Pavyzdžiui, kartą jis pjovė medžio šaką, ant kurios pats sėdėjo – o kitą kartą filmavo, kaip pats valgo nuodingus grybus miške. Jo naujausias pasirodymas yra tikra klasika – jau minėta adatos paieška šieno kupetoje.

Palais de Tokyo muziejuje, esančiame Paryžiuje, muziejaus prezidentas didžiulėje šieno kupetoje paslėpė sidabrinę adatą. Kupeta išties buvo didelė – netgi aukštesnė už patį S. Sachsalberį. Menininkas šiai užduočiai sau davė 24 valandas ir ieškojo adatos paprasčiausiu rankiniu būdu, nesinaudodamas jokiomis technologijomis.

Jo eksperimentas buvo transliuojamas Prancūzijos televizijoje. Ir užduočiai atlikti menininkas pasitelkė paprastą metodą – paimti saują šieno, jį palankstyti, perlenkti – ir jei adata būtų šioje krūvelėje, jis ją pajustų. Kaip jis tai darė, galite pamatyti šiame vaizdo įraše:

Neįtikėtina, bet S. Sachsalberiui surasti adatą pavyko iki užduoties laiko pabaigos likus dar kelioms valandoms. Maždaug po 18 valandų paieškų, penktadienio vakarą jis išniro iš šieno kupetos, trykštantis džiaugsmu – ir su adata rankoje!

Nors šis eksperimentas atrodo betikslis, tačiau įdomus ir patenkinantis mūsų smalsumą. Lažinamės, kad bent kartą esate pagalvoję, ar iš tikrųjų būtų taip sunku rasti adatą šieno kupetoje, kaip tuo norima pabrėžti žymiuoju posakiu. Pasirodo, tai yra įmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(9)
(9)

Komentarai ()