Būdas greitai numirti, ar priemonė nuo streso? Ką sako gydytojai apie maudymąsi šaltame vandenyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-01-30 17:59
O dar turint galvoje, kad beveik visi vyrai ruoniai kurie maudosi lediniame vandenyje turi rimtu bėdu su prostata, tai manau svarstyklės visai nusvertos. Dar neaišku kaip moterims, bet kiek man žinoma.joms irgi nekažką jei šaldyti tą vietą.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-01-30 19:18
Čia tik straipsnis parašytas taip... Krioterapija yra gydymas šalčiu. Kai kuriais atvejais ten temperatūra siekia -180 laipsnių C. Žinoma naudojamos ir kur kas aukštesnės temperatūros, netgi ir artimos 0C. Tas šokiams į eketę iš dalies panašus procesas. Skirtumas tame, kad į eketę šoki pirtyje išgėręs bent 5 alaus Įšokus į eketę odos kraujagyslės staiga susitraukia - ko pasekoje į vidaus organus paduodama daugiau kraujo. O čia jau nuo tavęs priklauso kaip tu tai išgyvensi: vieniems nieko nenutiks, kitiems neatlaikys širdis dėl staiga padidėjusio krūvio ar dar kokia paleva nutiks... Žodžiu viskas priklausys nuo to, kaip gyvenai iki tol Esu šokinėjęs į eketes, lapkričio gale esu maudęsis Kauno mariose be jokių apšilimų (išskyrus 0.7 ), o į sniego pusnį pasitaikius tinkamai progai ir blaivas įsiverčiu. Pusnis man gal net maloniau už vandenį
bahuriux 2019-01-30 20:36
Po gero 0,7+ su draugeliu nardėm po pusnis iš karšto kubilo iššokę, tą darėm daug kartų pasišildai kubile ir vėl į pusnį. Nei kiek nebuvo šalta, jokio šoko gal antidepresantų poveikis nežinau, rašė t.lt kad padidėja 300-400% dopamino, ar kažkokių kitų laimės hormonų kiekis organizme Keistas jausmas nes sniegas prie -10C neatrodo toks šaltas, kaip vanduo netoli +10C. Matyt pats sniegas turi daug oro viduje ir yra šioks toks šilumos izoliatorius, panašiai taspats ir su tom kryo terapijom smarkiai atšaldo su šaltom azoto dujom odos paviršių ir tai net neatšaldo, nes prie pat odos susidaro kiek šiltesnių dujų nestoras sluoksnis, nušalimai būtu baisūs jei būtu tikrai atšaldoma oda žemiau 0C. o vanduo kad ir gerokai virš 0C yra pergeras šilumos laidininkas ir mažato dar ir didelė savitoji šiluma 4200 J/(kg*K), tieisog greita hipotermija ištinka net be nušalimų.
HardAxe 2019-01-31 11:52
savitoji šiluma ne prie ko. Vandens kiekis tai begalinis. Jei taip tai paziurek sniego (ledo) lydimosi energija. Cia gal labiau salycio plotas turi itakos. Del streso, tai pastebejau, kad i salta vandeni (~10C) lendant su slapio tipo hidrokostiumu baisiai slykstus jausmas, kai pradedi slapti. Bet jei i kostiuma pries tai ipili silto vandens ir lendi jau suslapes, tada saltas vanduo beveik neerzina. Gal sokti i ekete is kubilo lengviau nei sausam is saunos?
Wolfy 2019-01-31 14:25
Nors basiai nepernešu šalčio, bet iš kokios pirties įšokti į ledinį vandenį ar į sniegą, nėra jokio streso iš organizmo pusės. Nors turiu šalčio alergija ir organizmas iš kart reaguoja į šaltą aplinką, kai tik lauko temperatūra nukrenta žemiau +10C. Tai labai keista man, kad pabuvus karštoj aplinkoj apgaunu organizmą, nors jis linkęs reaguoti perdėtai į šaltį.
evaldosia 2019-01-31 19:19
stresas ir adrealinas gydo uždegimines ligas.tokį metodą išbandė ant manęs lazdynų klinikos darbuotojai ir internai.buvau kaip pavyzdys.ištisos delegacijos lankėsi po 10+ žmonių. atsiguliau į ligoninę dėl kraujavimo dvylikapirštėje žarnoje,bet uždegimas alkūnėje ,bursitas ,pranyko pats.kraujavimas atsirado nes suvalgiau 1 tabletę nuo uždegimo kurie buvo skirti nuo bursito.turėjau mat opa 12 pirštų žarnoje.pats kaltas kad nepranešiau bendrosios praktikos gyditojai. į ligoninę atvykau savo transportu ,bet ten išmatavę spaudimą ir padarę kardiogramą nusprendė kad aš turėčiau važinėti tik su invalido vežimėliu.atleiskit pabaigos nebus.pavargau.