Štai kuo baigėsi „nekaltas“ veiksmas – teismas tik ką pasiuntė žmogų į kalėjimą už tai, kad jis atsispausdino ginklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2019-02-17 14:58
Jau įsivaizduoju kaip biologai pradeda kurti ir viešai platinti biologinės kilmės masinio naikinimo ginklus, o po to ant viso pasaulio rėkia, kad yra nekalti, nes ginklą jie sukūrė, o ne nusipirko! Jei jau atsirado galimybės namų sąlygomis pasigaminti produktus, tai nereiškia, kad visus juos galima laisvai gamintis.
Berserkas 2019-02-17 18:08
Tai, kad ten pas juos nedraudžia patiems pasigaminti šaunamuosius ginklus. https://www.criminaldefenselawyer.com/r ... registered. https://www.txgunsense.org/articles/homemade-guns Aišku šitas paaiškinimas kvailas tačiau atsispausdinti 3D ginklą gali bet kas. Visas jis nebus iš plastiko, pagrindinės vidinės dalys vis vien turės būti pagamintos iš metalo, tačiau ten nesudėtinga ir bet kuris galėtų gauti parduotuvėje reikiamų medžiagų. Aišku yra ir pilnai plastikinis kuris realiai vienšuvis, na pagaminus iš ABS, tipo galėtų ir kokius 5 šūvius atlaikyti. Kalbant apie atsispausdinimą tai nesunku rasti reikiamus failus. Galima atsispausdinti AR-15, panašius į AK-47, pistoletus ar kokį custom, garso slopintuvus, dėtuves. Ant to pačio AR-15 galima naudoti Bumb Stock ir jau beveik kaip automatinis, galima naudoti taikiklius ar bet ką kas dedasi ant AR-15. https://www.recoilweb.com/where-to-find ... 40438.html https://fosscad.org/fc/cad/ https://drive.google.com/drive/mobile/f ... sQM17fUJkc https://www.reddit.com/r/Defense_Distributed/ https://ghostgunner.net (parduoda failus, tam tikras dalis, savo gamybos specialų spausdintuvą tačiau jie viską siunčia tik į JAV, failai kainuoja 10 dolerių, o juos galima rasti nemokamai internete) O atspausdinimui užtenka 200 dolerių 3D printerio. Priklausomai nuo ginklo ir kiek daug dalių spausdinsi (bendrai reikiamias dalis) užtrunka 12-36val.
Hmz 2019-02-18 08:11
Tai kad jam teismas buvo uždraudęs turėti ginklų, bet smartassas nusprendė apeiti teismo draudimą.
raimism 2019-02-18 09:46
Būtent - jis siunčiamas į kalėjimą dėl lygtinio apribojimo pažeidimo. Jam neleido turėti ginklo, bet jis ginklu disponavo. Atspausdintas, ištekintas ar pan., jokio skirtumo. Clickbait'inė antraštė...
kionig 2019-02-18 21:26
Kad jų sistema veiktų taip gerai, prieš visus psichopatus, kurie kas pusę metų iššaudo nieko dėtus mokinius mokyklose ar žmones restoranuose. O čia pamanyk, sugebėjo išspausdinti.. Kai kas sugeba iš viešbučio iššaudyti ~150 žmonių.
Berserkas 2019-02-18 22:42
Aš nepateisinu jo poelgio tačiau Mindaugo palyginimas netinkamas. Nes neapribotas žmogus gali pats legaliai atsispausdinti ar susikonstruoti ginklą ir už tai nebus baudžiamas pas juos.
HardAxe 2019-02-18 22:45
Lietuvoj vis dar galima rasti pažįstamo pažįstamą - šaltkalvį, kuris už gerą butelį ir kelis eurus medžiagom pagamintų tau tokio sudėtingumo metalinę konstrukciją be didesnių problemų. Rezultate bus pigiau negu nusipirkti tą printerį O šovinių Lietuvoj gauti sudėtinga ir už dviejų šovinių turėjimą jau labai rimtas straipsnis gręsia (palyginus). O jav? Printeris, lyginant su pragyvenimo lygiu, papigiai. Šaltkalviai nesimėto ir jų darbo valandos bei požiūris - daug rimtesnis. Šovinių kai kuriuose valstijose gali nusipirkti čiut ne maximoj, ir kalba eina apie rimtą amuniciją. Tai tie plastikiniai šautuvai mum ir atrodo kaip anekdotas - daug normalesnį gali gauti pigiau nei gausi amunicijos. O už balos viskas atvirkščiai p.s. už ginklo gaminimą ar perdirbinėjimą ir pas mus nemažai valdiškos košės duoda.
Berserkas 2019-02-19 00:05
Bet su printeriu galima masiškai gaminti ginklus. O šovinius galima ir pačiam pasigamint. Aišku juos sudėtingiau, bet realiai viską galima padaryti pačiam, nepriklausomam nuo ko nors, paslaptyje todėl mažesnis šansas jog kažkas sužinos. O nusikalstomom grupuotėm tai pravartu. Aišku Lietuvoje tai ten nelabai kam ir yra prasmė gamintis. Bet realiai manau, kad po 10 metų atspausdinti ginklai bus daug plačiau naudojami (aišku nepilnai plastmasiniai). Nu pagalvojus. 10 tokių spausdintuvų ir 100 AR-15 į mėnesį (aišku ne viską atspausdinsi, dar reikės kai kurias dalis pačiam atskirai iš metalo pasigaminti, bet jeigu ne vienas dirbi tai gana greit).
kionig 2019-02-19 22:07
, nemanau, kad labai jau logiška pačiam viską gaminti. Koks tikslas? Kiek investicijų? Juk visur egzistuoja juodoji rinka, tai jeigu labai yra reikalas, tai manyčiau, kad iš ten ir galima gauti. Šiaip norint spausdinti detales, tai reikia gero spausdintuvo. Šiaip kitaiskas ne kaži kuo padėtų. Tik muliažui pasidaryti. Norint tvirtų ir tikslių detalių, reikia brangaus SLA. Kitaip tavo ginklas bus vienkartinis.. Neveltui pagrindinės dalys daromos iš metalo. Maksimum gali tik dėtuves, buožę ir uoksą keisti į tvirtą plastiką, kaip yra G36.
Berserkas 2019-02-19 23:32
Taigi ne visas plastmasinis būna, nebent nori vienšuvio, geriausiu atveju kokie 5. 80% ginklo atsispausdini, tai kas padaro šautuvu. O visą kitą galima nusipirkti parduotuvėje. Vamzdį, spyruoklę, šovinių pertaisimo kaištį ir t.t. Pagrindinis dalykas kodėl visi bijo to tai, kad galima tai pasigaminti kiekvienam net neturint kažkokių inžinerinių žinių. Galima pasigaminti pigiai, greitai, nėra serijinio numerio.
procc 2019-02-20 13:11
"Žurnaliste"... Kokį š tu čia pezi??? Koks tau čia "praktiškai už nieką"??? Jei jis būtų buvęs prasižengimų neturintis žmogus, niekas jo į kalėjimą ir nebūtų siuntęs... O dabar belenkiek prasižengimų padaręs, kurie susiję su ginklais ir t.t., ir "žurnalistas" sugalvojo sensaciją kažkokią suburti...