Ar oro linijos keleiviams duoda švarias pagalves ir ausines? Ar jos yra plaunamos, ar tiesiog išmetamos?  (5)

Ilgose kelionėse lėktuvu oro linijos stengiasi pasirūpinti savo klientų patogumu. Ne viena bendrovė savo keleiviams duoda pagalves, antklodes ir ausines. Tačiau ar šie daiktai yra švarūs? Ar juos jau naudojo prieš tai skridę žmonės?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų vis daugiau oro linijų pagalvių ir antklodžių savo keleiviams nebeduoda būtent dėl šios priežasties. Žmonės vis labiau nerimauja, kad šie daiktai nėra švarūs. Internete galima prisiskaityti įvairių mitų apie niekada nekeičiamas pagalves ir antklodes bei ausines, nuo kurių dar galima kuo nors ir užsikrėsti. Tačiau iš tiesų nerimauti nėra dėl ko.

Tos oro linijos, kurios tokius patogumus keleiviams vis dar suteikia, stengiasi parodyti, kad šie daiktai iš tikrųjų yra švarūs. Pagalvės ir antklodės pakuojamos į plastiko pakuotes - tai padeda išlaikyti jų švarą transportuojant ir parodo, kad jos nebuvo naudotos prieš tai. Šių plastiko pakuočių, deja, negalima panaudoti dar kartą. Į jas pagalvės ir antklodės patenka po valymo, jei jų oro linijos kaskart nenaudoja naujų.

Pavyzdžiui, „American Airlines“ plauna savo pagalves ir antklodes po kiekvieno skrydžio. Tuomet jos supakuojamos į plastikinius maišelius, kurie yra užsandarinami. Vos tik po kelių mėnesių šie daiktai ima rodyti dėvėjimosi ženklus, pagalvės ir antklodės yra paaukojamos nevyriausybinėms organizacijoms. Kartais jos keliauja pas benamius, o kartais - į gyvūnų prieglaudas.

Tuo tarpu kitos oro linijos kaskart naudoja naujas pagalves ir antklodes ar bent jau jų užvalkalus. Tai stengiamasi parodyti keleiviams. Pavyzdžiui, skirtingos kaklo pagalvėlių pusės dar nebūna atskirtos - tai tarsi parodo, kad bent jau užvalkalas yra naujas. Skrydžių palydovai taip pat noriai atsako į tokius klausimus - jei tai jums labai rūpi, visada galite paklausti.

Tuo tarpu ausinės beveik visada yra naujos. Tai taip pat išduoda dar neatskirtas ausinių laidas. Ausines įmanoma išvalyti ir dezinfekuoti, tačiau kažin, ar kas nors imasi šio darbo. Tačiau kodėl oro linijos vargsta su tokiomis išlaidomis ir darbu?

Pagalvėlės ir antklodės keleiviams patinka. Tai - patogumo lašas ankštame lėktuvo salone. Taip, tenka mokėti už valymą ar pagalvėlių gamybą, tačiau šios išlaidos yra tiesiog įterpiamos į bilieto kainą. Ausinės apskritai beveik nieko nekainuoja - pačios pigiausios laidinės į ausis įstatomos ausines be jokios pakuotės ar garantijos kainuoja centus. Jei šie daiktai būtų naudojami ne kartą, keleiviai tikrai pastebėtų ir apie tai parašytų savo atsiliepimuose. Oro linijoms jų reputacija yra tikrai labai svarbi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai (5)