Kas tai yra šiuolaikinis ir sparčiai populiarėjantis minimalizmas: kiek daiktų mums užtenka ir kaip gyvena tokie žmonės? (Video)  ()

Gyvename neregėtos gausos laikais, bet vis tiek norisi turėti daugiau. Retas susimąsto apie vartotojiškumo pasekmes aplinkai ir psichologinei savijautai. Tačiau vis plačiau sklinda įvairios iniciatyvos, skatinančios sąmoningą vartojimą, aplinkos tausojimą bei asmenybės tobulėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš tokių iniciatyvų – sparčiai populiarėjantis minimalizmas, kuris ragina atsigręžti į darną su gamta ir žmonėmis, neprisirišti prie materialių dalykų. Minimalistės Lauros Pievelytės-Juknės teigimu, atsisakius nereikalingų daiktų, gyvenime atsiranda daugiau vietos asmeniniams potyriams. Toks gyvenimo būdas yra atsakas vartotojiškos visuomenės sukeliamoms problemoms ir orientuotas į sąmoningą savo vietos pasaulyje suvokimą.

„Mokslo sriubos“ tinklalaidėje L. Prievelytė-Juknė papasakojo, kad minimalistų yra įvairių – nuo tokių, kurie gyvena toli nuo miestų ir stengiasi viskuo apsirūpinti patys, iki mieste gyvenančių entuziastų, kurie rūšiuoja, kompostuoja ir perka tik kokybiškus daiktus.

Pokalbio su L. Prievelyte-Jukne apie minimalizmą, ir kaip jis praturtina gyvenimą, klausykite „Mokslo sriubos“ „Youtube“ paskyroje, „Spotify“ bei „Soundcloud“ platformose:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()