Paauglys, norėjęs įsidarbinti „Apple“, įsilaužė į įmonės tinklus: baigėsi kitaip nei tikėjosi  ()

Jeigu būtumėte paauglys be jokio formalaus išsilavinimo, bet turėtumėte aistringą norą įsidarbinti vienoje iš didžiausių pasaulio technologijų įmonių, koks būtų jūsų veiksmų planas? Suplanuotumėte į kurį universitetą stosite, kokią studijų programą baigsite ir sieksite praktikos toje įmonėje? Jaunas Australijos gyventojas sugalvojo kur kas greitesnį būdą, rašo „Engadget“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paauglys įsilaužė į „Apple“ serverius ir tuomet teisme pripažino savo kaltę paaiškindamas, kad tikėjosi tokiu būdu patraukti „iPhone“ gamintojų dėmesį ir sulaukti iš jų darbo pasiūlymo. Mat jis girdėjo, kad ir vienam europiečiui pavyko panašus „fokusas“ ir galvojo, kad iškart, kai tik įrodys, kad įveikė „Apple“ kibernetinę apsaugą, į jo pašto dėžutę įkris darbo pasiūlymas. Akivaizdu, kad teisėsaugininkų požiūris buvo kitoks.

Pasidžiaugti galima bent tiek, kad toks nutrūktgalviškas poelgis vaikui karjeros tikriausiai nesugadins. Jis, kaip ir tas sėkmingesnis programišius europietis, kuris buvo australo pavyzdys, išvengs teistumo. Bet jam buvo skirtas 500 Australijos dolerių (apie 310 eurų) dydžio „gero elgesio“ užstatas devyniems mėnesiams.

Įsilaužimą vaikas įvykdė būdamas 13 metų ir jo bylą svarstę teisėjai patikėjo, kad jaunuolis savo technologinius gabumus nuo to laiko naudojo tik gerais tikslais. Be to, jis papasakojo, kad ateityje tikisi universitete studijuoti kibernetinį saugumą ir kriminologiją bei labai nesidžiaugė mintimi, kad teistumas dėl kibernetinio įsilaužimo suteps jo reputaciją.

O ką apie tai mano „Apple“? Įmonės atstovas Australijos leidiniui ABC situacijos nekomentavo, tačiau pabrėžė, kad įmonės kibernetinio saugumo specialistai „akylai saugo“ kompanijos tinklus ir įsilaužėlio puolamuosius veiksmus izoliavo prieš pranešdami policijai apie įvykdytą ataką. Jokių asmenų duomenys šios atakos metu nenutekėjo.

Tad, neišdegus nutrūktgalviškam planui, nenusisekusiam programišiui teks rinktis labiau standartinį veiksmų planą: sėkmingai baigti mokyklą ir studijas universitete bei užmegzti reikiamus ryšius, o tada siųsti savo gyvenimo aprašymą „Apple“ personalo skyriui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(17)
(-9)

Komentarai ()