Visos ekspertų prognozės šuniui ant uodegos: laimėjo maratoną su paprasčiausiais sandalais iš padangų gumos ir be jokio specialaus pasiruošimo (Video)  (4)

„Norint pasiekti skambių pergalių, būtina investuoti – tiek į save, tiek į įrankius, būtinus tikslui pasiekti“, – mėgsta sakyti visokie guru. Negalima sakyti, kad tai tik stereotipas ar prasimanymas, tačiau viena mergina laimėjo maratoną, neturėdama nei jokio profesionalaus paruošimo, nei sportinės aprangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

22-ejų mergina iš Meksikos Tarahumara genties 2017 metais laimėjo 50 kilometrų ilgio maratoną, dėvėdama paprasčiausius sandalus.

Maria Lorena Ramirez įveikė 500 kitų bėgikių moterų grupėje Puebloje (centrinėje Meksikos dalyje) vykusiose bėgimo varžybose. Ji bėgo be jokios profesionalios sportinės aprangos, o jos sandalai buvo pagaminti iš perdirbtos padangų gumos.

Šioje vietoje reikėtų pažymėti, kad Tarahumara genties žmonės pasižymi kaip itin geri bėgikai.

Maratono bėgikas Christopheris McDougall rašė apie Tarahumara genties sugebėjimus bėgti itin ilgas distancijos savo knygoje „Born to Run“. Jam pavyko išsiaiškinti, kad gentis gyvena itin išsisklaidžiusiose gyvenvietėse, tarp kurių yra nemaži atstumai, tad norint aplankyti kitą kaimą reikia nueiti ar nubėgti ne vieną kilometrą.

Genties žmonės dažniausiai bėgioja grupėmis, tokiu būdu palaikydami vienas kitą ir mokydami jaunuolius palaikyti tinkamą tempą.

Bėgimą ši gentis mato tarsi meno šaką. Ji yra svarbi religinių bendruomenės ceremonijų, tradicinių žaidimų ir varžybų dalis, kur dalyvauja tiek vyrai, tiek moterys, tiek vaikai.

Genties žmonės suvartoja itin didelius kukurūzų alaus kiekius. Šiame aluje yra itin daug angliavandenių, kurie padeda išlaikyti reikiamą skysčių kiekį organizme.

Sunku patikėti, bet dažniausiai jie bėgioja avėdami plonapadžius pačių pasigamintus sandalus, kuriuos jie vadina „huaraches“ – arba tiesiog basi.

Minėta maratono nugalėtoja M. L. Ramirez maratono metu bėgo dėvėdama sijoną. Ji niekada niekur profesionaliai nesitreniravo, bet įveikė distanciją per 7 valandas ir 3 minutes, o už pergalę gavo 6000 pesų (apie 275 eurus).

Nurodoma, kad kasdienybėje mergina dirba piemens darbą ir gano ožkas bei galvijus, kasdien nueidama po 10-15 kilometrų.

Taip pat įdomu ir tai, kad 2016 metais 100 kilometrų distancijos kategorijoje ji atbėgo antra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(3)
(36)

Komentarai (4)