Daiktas, kuris Einšteiną pavertė tokiu pat žmogumi kaip visi - genijus jo į šalį nepadėjo ir po gydytojų perspėjimų  ()

Nors mažai kas kalba apie žymaus genijaus Alberto Einšteino pypkę, būtent ji galėjo padėti jam sukurti pasaulį pakeitusias teorijas ir formules.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A.Einšteino pypkė yra populiariausias eksponatas Filadelfijos Nacionaliniame Amerikos žydų istorijos muziejuje. Dauguma muziejų prašo paskolinti šią pypkę – ir būtent tai rodo didžiulį šios pypkės populiarumą.

Pypkė yra vienas iš kelių išlikusių žymaus genijaus asmeninių daiktų. Juokaujama, kad būtent pypkė buvo pagrindinis dalykas, padėjęs A. Einšteinui sukurti daugumą jo teorijų. 1950 metais jis pasakė, kad pypkės rūkymas padeda ramiai ir šaltakraujiškai įvertinti įvairias problemas.

Vėliau rūkymas atsiliepė genijaus sveikatai, todėl gydytojai uždraudė jam rūkyti. Jis metė rūkymą, tačiau vis vien įsikišdavo į burną tuščią, neuždegtą pypkę.

A. Einšteinas turėjo draugę skulptorę Gina Plunguian, kuri sukūrė mokslininkui skulptūrą. Atsidėkodamas, jis padovanojo skulptorei savo pypkę. Mirus skulptorei, jos vyras atidavė pypkę muziejui.

Viena iš priežasčių, kodėl ši pypkė tokia populiari – ji parodo žmogiškąją A. Einšteino pusę. Nors jis buvo labai protingas ir suvokė rūkymo daromą žalą jo sveikatai, tačiau vis tiek ilgai nesugebėjo atsisakyti pypkės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(8)
(6)

Komentarai ()