Kodėl lietuvis latvį pavadina „žirgo galva“? Iš kur kilo šis pašaipus apibūdinimas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesa 2019-04-29 09:23
Įdomios galimybės, nors pasienyje daugumae težino vienintelę legendą, neva po laimėto mūšio, apimti euforijos Latviai savo zirgam nupjaustė galvas, dėl ko po kelių dienų pralaimėjo revanšą ir tapo plačiai sklinfančiu pajuokos objektu, tik neaišku kuris tai mūšis.
sangvinic 2019-04-29 19:29
Juos taip vadina, nes jų galvos didesnės už lietuvių. Pas lietuvius tokias galvas turi nebent dauno sindromo kamuojami žmonės. Įveskit 'latvis' per Google ir paspauskit 'Vaizdai'. Pamatysit, kas latvio nėra matęs. Taip pat sakoma, kad latvis po pietų durnas. Iki 12 val. bendrauja logiškai ir teisingai, o po pietų vaikšto nuogi, girti, neįmanoma susikalbėti ir pan.
AAA000 2019-04-29 19:30
su ta Rygos ilanka - panasia i arklio galva, tai cia prie ruso man atrodo buvo kazkur karikatura nupiesta. ir prilipo paskui papildomai cia tikrai ne pagrindine priezastis. ----- pagrindine priezastis ivardinta teisingai - del liuteronybes. religija perskyre tiesiog regiona. is esmes mes esam ta pati tauta, tik su dviem atskirom valstybem. zemaiciams pvz nepakako zmoniu mases issikristalizuot iki valstybes. o latviams pakako. o trecia baltu valstybe - Prusija - buvo sunaikinta. liko tik teritorija, kuria pasisavino rusai. na ir vienetiniai prusai.
Mis Lietuva 2019-04-29 19:38
Aš girdėjau dar kitą versiją: latviai svarbius klausimus spręsti dažnai patikėdavo arkliams, todėl ir vadina zirgo galvom, nes vadovaujasi žirgų, o ne savo galvomis O arklys spręsdavo eidamas per skersai kelio numestą ietį, ir tarkim jei per ietį pirma žengia dešine koja - į karą eis, jei kaire koja - neis. Ir man būtent ši versija skamba įtikinamiausiai.
AAA000 2019-04-29 20:22
cia ne tikejimo klausimas ir ne skonio reikalo o argumentacijos pagristumo. galima pvz nesunkiai ismokyt arklius zengt kaip nori, ir pasiekt tau pageidaujama rezultata kai tau to reikia , o suverst viska kolektyvinei atsakomybei, ar dievams, ar atsitiktinumui "svarbus klausimas" - arkliagalviai ne visada moka ivertint svarbuma gal ten "svarbu" tebuvo tik aplamai viena vieninteli karta. ir tu nebegali dabar objektyviai zinot - protingas buvo pirminis sumanymas ar ne, nes sprendi tik pagal nevykusias pasekmes daugumos metodu o daugumos metodas nera teisingas savaime.