Kaune dar nematytas startuolis: tikrą mitybos revoliuciją siūlantis „Take Five“ – visiškai naujos kartos sveiko ir skanaus maisto restoranas Lietuvoje (Foto)  ()

Ar galėtumėte pasakyti, kaip sveikai šiandien papietavote, o gal pavakarieniavote. O vakar? Kiek šiandien per pietus gavote B grupės vitaminų, kiek A? Kiek ir kokių būtinųjų amino rūgščių suvalgėte? Ir kur papietauti, jei norite maitintis tikrai sveikai ir skaniai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažniausiai kavinių maistas perpildytas cukrumi, aliejumi, nesveikais saldikliais ar hidrintais riebalais. Jei bandote maitintis sveikai ir norite sužinoti tikslią užsakomo patiekalo sudėtį, dažniausiai nepagelbės net padavėjai – jiems patiems teks eiti aiškintis į virtuvę iš ko pagamintas vienas ar kitas patiekalas, bet apie tikslią ir detalią sudėtį galite pamiršti. O dažniausiai - ir apie galimybę užsisakyti patiekalus be alergijas sukeliančių sudedamųjų dalių.

Kokia išeitis? Arba gamintis namuose, arba pietauti „Take Five“. Tai naujas Kauno startuolis ir jo ambicijos tokios, kad tai greičiau panašu į viešo maitinimo revoliuciją, nei į paprastą evoliuciją.

Pasak restorano direktoriaus, sveikos mitybos specialisto Pauliaus Paulausko,  „Take Five“ įkurtas pirmiausia tiems klientams, „kuriems rūpi ką jie valgo, nori žinoti iš ko tas maistas buvo pagamintas, laikosi įvairių dietų, turi tam tikrų alergijų. Pastebėjome, jog daug žmonių domisi ir nori valgyti sveikai, tačiau neranda tinkamų alternatyvų, todėl yra priversti gamintis patys. Pripažinkime, dabar laikas yra brangiausias dalykas, o pas mus atvykus bus galima greitai ir sveikai pavalgyti“.

Turite alergiją, o gal nemėgstate kažkokių produktų? Jokių problemų – įveskite šiuos duomenis į „Take Five“ programėlę ir jums pasiūlys tokius receptus, kurie idealiai tiks jūsų poreikiams ir vis tiek turės reikiamas maisto medžiagas.

Ir panašu, kad tai tikrai ne marketingo triukas – tik pažiūrėkite, ką jau dabar siūlo „Take Five“ startuolis:

Skanų ir svarbiausia, sveiką maistą. Patiekaluose nerasite nei hidrintų riebalų, nei palmių aliejaus, nei kitų žalingų priedų. Čia bus gausu super maisto ingredientų. Patiekalai bus ne tik be galo spalvingi, bet svarbiausia, tokie skanūs, kad vien paragavę tapsite sveiko maisto gerbėjais.

Tikrą naudingų maistinių medžiagų bombą. Kaip tai įmanoma? Receptai yra kuriami ir tobulinami konsultuojantis su dietologais, sveikatos mokslininkais ir sveiko gyvenimo specialistais. Visos mitybos rekomendacijos bus pagal „European Food and Safety“ normas ir duomenų bazę.

Naują požiūrį į ekologiją - restorane nebus lėkščių, visi patiekalai bus ekologiškose pakuotėse iš per kelis mėnesius suyrančių organinių medžiagų.

Dar neregėtą išklotinę kiek ir ko suvalgėte. Jau įprasta sekti kiek šiandien nuėjote ar nubėgote su išmaniuoju telefonu ar fitbit įrenginiu, o sekti savo valgymo istoriją yra mūsų ateitis. „Take Five“  turės specialią programėlę – galėsite nuskenuoti bet kokio patiekalo QR kodą ir sužinosite sudėtį, maistinę vertę, galėsite sekti savo rezultatus. Tai bus turbūt pati detaliausia išklotinė, kokią tik esate gavę apie tai, ką valgote – nuo smulkiai išvardintų sudėtinių dalių, iki pilno sąrašo vitaminų, mineralų ir kitų maistinių medžiagų, kiek jų yra patiekaluose ir kokia yra būtinoji paros dozė. Be to, programėlė įsimins ir užfiksuos, kokias medžiagas tą dieną jau gavote ir pasiūlys, ką reikėtų užsisakyti rytojaus dienai, kad papildomai gautumėte to, ko dar trūksta.

Maistą į namus. Jau nuo šiandien galima užsisakyti „Take Five“ patiekalus per sparčiai populiarėjančią maisto pristatymo programėlę Wolt. Jei šia sistema naudojatės pirmą kartą, įveskite nuolaidos kodą TAKEFIVE – gausite 6€ nuolaidą. Tuo tarpu fiziškai apsilankyti restorane galėsite jau birželio pabaigoje – jis įsikurs Kauno senamiestyje prie Kauno pilies, santakos parko.

 

Tikslus adresas ir atidarymo data bus skelbiama atskirai, o dabar tiesiog išbandykite patiekalus ir visiškai kitokį požiūrį į mitybą – tai turėtų būti kažkas tokio, ko šiai dienai negali pasiūlyti joks kitas restoranas Lietuvoje.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(5)
(23)

Komentarai ()