Londone jau testuojamas masinis minios skenavimas: kas tai yra ir kaip vyksta? (video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2019-09-17 16:27
"Juk neštis peilį dar nėra nusikaltimas." Danijoj, pvz, tai nusikaltimas.
Kirtis 2019-09-18 11:35
O JAV, netgi šaunamąjį ginklą nešiotis yra pakankamai įprasta - pavyzdžiui Georgia valstijoje apskritai vos ne pusė žmonių, tiesiog būdami mieste, be jokių pašalinių minčių, turi su savimi šaunamąjį ginklą... tipo savigynai... Kai kuriose vietose prie įėjimo kabo užrašai, kurie tiesiogiai nurodo, kad įeinantys turi palikti ginklus už durų ir tai nieko nestebina.
HardAxe 2019-09-18 12:05
Lietuvoj irgi galima. Ir yra tam tikri ribojimai, kurie skiriasi nuo šalies. Man regis texase jeigu nešiesi ginklą, jis turi būti matomas. Lietuvoje jis privalo būti paslėptas. Pas mus yra dvi legalios ginklo laikymo vietos, arba seife arba su savim. Ir tai veikia +/- gerai, labai retai legalus ginklas panaudojamas nelegaliems tikslams. Daninoj peilio transportvimas yra nusikaltimas, jei tai nėra profesinis tavo įrankis. Nusipirkau peilį filiavimui sendaikčiuose - gavau raštelį, kad jis šiandien parduotas ir galiu jį parsivežti namo. Švedijoj kažkas panašaus, bet daug liberaliau ir niekam čia niekas neįdomu. Lietuvoje yra tam tikros peilių kategorijos, kurios lyg draudžiamos (plaštakė, dviašmenis durtuvas) bet tam kartui peiliai laikomi tuo, kuo jie yra - įrankiais. Kažkada Izraelyje traukinių stoty peršvietė mano kuprinę ir rado kišeninį peilį. Paklausinėjo ką čia veikiu, kam man jo reikia (toj pačioj kuprinėj turėjau dar ir sūrio+dešros), atidavė ir paleido. Man asmeniškai jokių problemų, bet kuo daugiau tokių postų, tuo saugiau gali jaustis eilinis pilietis. Vėlgi ar mum jų reikia Lietuvoj? Tikrai ne, o įtartinus asmenis, tikiuosi, policija ir taip kartais patikrina naktim. Nesu tikras kaip su UK, galbūt jie irgi turi ribojimus ir dauguma "įkliūnančių" sulažo kažkokį įstatymą. Arba priims tokį, jei reikės. Aš tai už tokius įstatymus, kurie nesuvaržo normalių piliečių ir gadina gyvenimą visokiem banditėliam. Ypač jei pareigūnai juos taiko atsižvelgdami į situaciją.
amas 2019-09-18 12:41
Tik įdomu ką jie su tuo darys, suradę peilį slepiantį, apšauks ir pasakyk, kad taip negalima? Nes dabar tai taip daro. O su motoroleriu važiuojančio nesiveja, jei jis be šalmo, net jei tas apiplėšdamas kanos nudurė.
SaMaras 2019-09-18 19:59
Pas mus sąlyginai liberalūs įstatymai peilių nešiojimui.. plaštakės niekuo nesiskiria nuo kitų. Aišku yra tokia eilutė, kad nešiojamas įrankis neturi trikdyti visuomenės ir aplinkinių. T.Y. gali nešiotis ir mačetę (na gal mišką valei nuo krūmokšnių), bet būk toks mielas nesisklaidyk besinešdamas.. Draudžiama nešiotis durklus, kardus, durtuvus ir pan. Automatiškai atslilenkiančius/ iššokančius, kurių geležtė ilgesnė nei 8,5cm draudžiama net turėti (namuose stalčiui pasidėsi, atvarys milicinykai dėl porno kompe suras peilį tai dar ir už tai patrauks)
DarkNRG 2019-09-18 23:08
Gal bent tokiu budu gaus preteksta tikrinti itartinus azmones nes dabar del marazminiu tolerastu istatum UK net negali apjieskot itartinu zmoniu, be labai rimtos priezasties.
daynewss 2019-09-19 12:01
O aš čia matau puikų Machine Learning panaudojimą. Išmokius DI atpažinti galimai įtartinus objektus būtų galima kuriam laikui padidinti saugumą. Bet tik sąlyginai trumpam laikui ir labai izoliuotose vietose. Labai panorėjus peilį ar durklą galima į aną galą susikišti ir prireikus panaudoti. Net ir nusmailintą būgnų lazdele galima labai daug žmonių sužaloti uždaroje patalpoje, pvz. tame pačiame metro vagone. Reikia suprasti vieną - tai katės pelės žaidimas. Uždarys metro, liks Kalėdinės mugės. Aptvers muges - ateis į mokyklas. Apsaugos mokyklas - atsliūkins į ligonines. Taipogi, reiktų diferencijuoti kokia yra smurtinių nusikaltimų kilmė. Ar religinė-kebabinė, ar finansinė-kriminalinė. Jei smurtas vyksta tarp ON pasaulio, kad ir narkotikų prekybos bet kuriame lygmenyje, tai čia nieko neturėtų stebinti ir tai reikia priimti kaip visiškai normalų reiškinį. Narkotikų pirkėjas nudūrė platintoją. Čia viskas aišku ir jokios problemos visuomenės atžvilgiu nėra. Jeigu tai ginkluotas apiplėšimas, tai policijai panorėjus tokius greitai išgaudo. Bet problema yra ta, kad tokių yra daug ir tai yra Sizifo darbas - vienas sėda, kitam jau terminas baigiasi ir jis eina į laisvę. O jei tai terorizmas, tai jau blogai, nes visuomenė tampa susikausčiusi, sėdi namie, saugo vaikus, o tai reiškia vieną - ekonomikos variklio sūkių mažėjimą. Po kiekvieno teroristinio akto pezama, kad "mes turime parodyt, kad nebijome, gyvenkime ir dirbkime kaip įprastai, mūsų tokiais būdais neįbauginsi" ir t.t. Tačiau reikia elgtis kaip tik atvirkščiai. Reikia nustoti pirkti, eiti į renginius, nevažinėti ir tupėti namie. Tuomet nesurenkant pinigų iš mokesčių imtųsi veiksmu. Priešingu atveju kam stengtis?
HardAxe 2019-09-19 15:27
Bet ir nelabai daug problemų su jais turim. O peiliai, kurie būna panaudoti kriminalinei veiklai labai dažnai apibūdinami eilute "griebė virtuvinį peilį"... Gal kažkiek narkomanai panaudoja tamsiuose kampuose grąsindami, bet apie tai nelabai ką žinau.
Niemand 2019-09-19 15:57
Ne nusikaltimas, administracinis nusižengimas. Ir ne bet koks transportavimas, o tik nešiojimas tokiu būdu, kai peilis po ranka, pvz., prie diržo. (čia jei apie ne kovinius) Draugas Danijoje žvejojo ir nieko blogo negalvodamas su peiliu prie diržo nuvažiavo į miestelį apsipirkti. Tai policininkas paprašė nusiimti ir į kuprinę įsidėti.
HardAxe 2019-09-20 10:27
na man pasakojo, kad sustabdžius policija bagažinėj rado įrankių dėžę, dėžėj - statybinį peilį ir viskas baigėsi vos ne kriminalu. Asmeniškai nesu susirūdęs. Turbūt dar daug kas priklauso nuo "face control". Normalūs pareigūnai prie normalių gyventojų nesikabinėja. Švedijoj kartais matau statybininkus su savo ekipuote ir pakabintu peiliu atsuktuvu ar dar kuo parduotuvėj, bet tai niekam netrukdo.