Įspūdingas progresas: Pasaulio banko reitinge Lietuva pakilo į 11 vietą visame pasaulyje, o ES - net 4-oje vietoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-11-05 11:15
WHAT? Pats to net nebūčiau susapnavęs.
Staska 2019-11-05 15:09
7. Gruzija - oho !
HardAxe 2019-11-05 15:45
O verslininkai verkia, kad nėr iš ko mokėt algų...
House_of_gold 2019-11-05 16:51
Viena yra įkurti verslą, o visai kita - uždirbti pelno ir mokėti padorius atlyginimus.
AAA000 2019-11-05 18:07
mazoje salyje tai turetu but lengviau, negu pvz kokioje Vokietijoje ar USA bet taip kazkodel niekaip neivyksta nezinau ka jie cia konkreciai vertina, pamineta energetika. nu tai nebloga pazanga tik elektros tinkluose. sildyme, kas irgi labai stambus energetikos sektorius - visiskas sovietinis ukis pakolkas... turto registravime - irgi visiska biurokratine nekompetencija pagal mane. ypac kilnojamam turte. tik kad technika siuolaikine zemes matavimams ir sistemos elektronines sukurtos. bet jos tik biurokratams pagrinde naudingos. centralizacija aplamai nieko gero niekada neduoda. cia statistine paxazucha vyksta ir tiek. atseit daug pokyciu. bet jie butaforiniai tik. daug geriau tik standartizacija - kai pakeiciama kokybinii lygiu. o pas mus nera normaliu standartu net... tik teisines bazes kuriamos viena ant kitos... isskyrus aisku elektros tinklus. ten panasu technologiniu specu dar yra nors konservai bande sudirbt visa sektoriu su savo nesamonem
mch0lic 2019-11-06 09:29
'ą uždėsi, kad siunti į XYZ ir viskas.
AAA000 2019-11-06 12:13
nusisneki. pacius klientus galima atsivezt. pvz medicina plest, kelt lygi ir visas susijusias sritis jos aptarnavimui. nebutina ten moket kalba. nebutina kazkur paciam vaziuot ir ieskot kam uzsienyje kazkoki suda parduot. kaip tu siulai. gali klientus veztis cia. kaip turizme pvz. bet pas mus NEGALIMA. net pvz suknista masazo salona kad Lietuvoje ant saves atidaryt - reikia medicinio issilavinimo pvz su kursais masazuotojo tegali tik stambiose skylese isidarbint - spa kokiam - pas vergvaldi. privaciai - ne. pas mus biurokratijos valstybe. kur sedi dar sovietiniai marazmatikai valdzioje ir visus gabesnius is salies isveja. apsiglebe kedes, pavydus, kysininkai ir neleidzia sugriaut valdisku monopoliu. ypac medicinoje. dabar isvis daro gigantiskus monopolius. apskrityse. as salies mastu. o specialistai turi po uzsienius klajot... kad uzsidirbt pragyvenimui. kiek zinai privaciu kliniku pvz? tik odontologai issimuse pas mus daugmaz normalesnes salygas verstis privaciai. visi kiti emigruot turi, kad pragyvent... cia grynai biurokratijos kalte - kad iki siol Lietuva sude plaukioja. nes viskas draudziama, kas pelningiau ar su didesne pridetine verte. arba monopolis.
mch0lic 2019-11-06 16:17
mažoje rinkoje, bet realybė yra tokia, kad kuo didesnį rinka (ne teritorijos prasme, bet populiacijos), tuo papraščiau rast nišą ir augt. Gryžtant prie Lietuvos, prieš kokius 7 metus lietuvoj įregistravau verslą, nors jau pastaruosius 3-4 metus lietuvoje net nebegyvenu ir galėčiau verslą iškelt, bet realiai kai pradedi dėt pliusus minusus matai, kad nėra viskas taip paprasta ir ne visada apsimoka. Aišku spręst reikalus su valstybinėm institucijom lietuvoj nėra lengva - n kartų aprėktas buvau, n kartų reikėjo kokio nors šūdpopierio dėl kurio vėlgi maliesi per visas biurokratines girnas, nesibaigiantys įstatymų pakeitimai kurie realiai trukdo planuotis ir dirbt, bet... ta žolė ir kitur ne žalesnė, o apskritai sąlygos lietuvoj verslui yra geros ir tą rodo indeksas.