Šis tas, ko turbūt nežinojote apie garsiausią Vincento van Gogho paveikslą „Žvaigždėta naktis“ - dabar tai tikras šedevras, o štai ką pats dailininkas manė apie šį paveikslą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-01-29 18:08
Paveikslas buvo tapytas kai jy kamuodavo migrenos priepuoliai. Medicinoje yra ne vienas registruotas atvejis, kai zmones kamuojami pscihiniu negaliu + fiziniu skausmu (pvz. migrena) matomi vaizdai tampa iskraipyti arba sukuriuoja, taip kaip Van Gogho atveju.
kionig 2020-01-29 20:58
Negali žinoti, kad būtent jį kamavo migrena. Apskritai 1889 metai kai jis nuolatos buvo savo ligos pike. Taip pat ir nutapė būdamas jau stipriai ligotas psichologiškai. Didis talentas, bet užtat to kaina psichinės ligos ir išprotėjimas.
NekenciuReklamos 2020-01-29 21:59
iskarpa..... Visual (migraine) Visual disturbances include flashing lights, light spots, floating zig zag lines or sometimes even temporary lost of sight. The Mayo Clinic notes that “these type of visual disturbances tend to start in the center of your field of vision and spread outward”. However, it usually isn’t the same for everyone so you might experience bright spots while another migraineur experiences flashes. Read here to find out more about what visual aura may look like. image. Fun fact: Did you know that famous artist Vincent Van Gogh may have suffered from migraines too? He would get “sick headaches” and people believed that he suffered from chronic migraines. Based on the swirling strokes in some of his works, others have speculated that “Starry Night” was actually a painting of visual distortions which he may have experienced during an aura phase of one of his possible migraine attacks. Bet yra ir kitu teoriju, tarkime apsinuodijimas svinu (jis buvo naudojamas dazuose) arba salutinis vaistu poveikis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3693787/ Bet kokiu atveju, jam pasaulis tikrai ziurejosi kitom spalvom ir formom.
agentxio 2020-01-30 07:38
darzelinuko lygio keverzone,nieko nuostabaus ,kad buvo psihiskai nesveikas
NekenciuReklamos 2020-01-30 11:16
na, as kaip ygijes dailes mokykloje tapybos pagrindus, UZTKRINTAI galiu pasakyti, kad jo paveikslai yra UNIKALUS, ir tikrai nera pradinuko lygio.
bahuriux 2020-01-30 17:09
Konkrečiai šitas darbas tai vos patrauktu 6/10, jei vertintume taip lyg jį būtu nutapes kasnors kitas, pvz aš. Šiaip aš tokio šūdinumo darbus net pasigėdyčiau rodyti pasauliui. Tas visas menas tipo priklijuotas bananas su lipnia juosta prie sienos tai tiek ir vertas kiek bananas ir juosta kainavo įskaitant ir visus šituos "šedevrus", kurie kainuoja nesveikai bet yra 0 vertė realiai ir dar net neskoningi ir negražūs. Mano dukra daug metų lankė dailę įvaldžiusi visas skulptūros ir dailės technikas įskaitant ir kompiuterines ir (3d) animacijas. Tai ką galiu pasakyti, tie meninykai tegu slepesi po lapais (estetine, technikos ir darbų kokybės prasme), net nežiūrint, kad jų nesąmonės kainuoja milijonais.
NekenciuReklamos 2020-01-30 21:19
kiekvienas mes turim savo nuomone, bet as visada linkes priimti faktus is zmoniu kurie ismano savo sferoje, kad galeciau po to juos dar karta patikrinti, besiremdamas kitais saltiniais arba savo faktu "isvestinemis". Tad, paskaitykit apie Van Gogha daugiau, nes garantuoju, kad savo draugu rate, jus neturite talentu, kurie sugebetu yvertinti pastarojo meninius sugebejimus. Ir baxuriux, pls. tu ar tavo dukra galetu geriau nutapyt?....Suprantu kad "spalvu tirstinimas" gerai skamba, bet cia jau per stipriai o kam idomu, pasiskaitykit pradziai Quora forume, o tada jau patys pasigooglinkit kur reikia: https://www.quora.com/Why-is-Vincent-Va ... -ever-seen
bahuriux 2020-01-30 21:50
Nu kaip pasakyti geriau nutapyti, jei meno kritikams bananas ant sienos yra meno viršūnė, tai ne. Jei nežinotum kas tapė tas terliones ir kiek jos vertos tai išmestum tokio tipo kūrinius, kaip Vangogo ir kitų šyzikų į šiukšlinę. Ar geriau mano dukra tapo? Nu net nėra ką ir kaip lyginti, tai kaip gražų paveikslą priešpastaytum prieš bananą ant sienos, arba vs juodą kvadratą ant baltos drobės, nu tai toks ir skirtumas. Dar skirtumas, kad visą tą patį gražų piešinį (ar eskizą) sugeba paversti į animacinį filmuką, arba iki tokio lygio spec efektus kaip holivudo filmuose. Manai tie šyzikai tikrai tapė meno kūrinius? Aš nesakau tikrai yra daug meninikų kurių kūriniai gražūs, bet tik ne tokie kokius aprašiau, kad ir kokia jų vertė.
NekenciuReklamos 2020-01-30 23:54
Kiek as zinau is patirties, norint brangiai pardavineti savo paveikslus, reikia susirasti populiaria galerija, kad ispopuliarintu meninko varda o jeigu galerija pasaulinio lygio, tai ten ir bananus gali pardavineti Beje, perziurek M.K.Ciurlionio paveikslus, ka ten matai?
bahuriux 2020-01-31 09:35
Jei turi galvoj M.K Čiurlionį, nu kažkiek gabumų technikoj į žvelgiu, Kaip ir Vangogo atveju ir panašaus plauko dailiinkų, bet patys objektai ir vaizdiniai tai iš jo/jų šizofrenijos priepolių paūmėjimo. Aš meną ir vertinu palei meninį, techninį, estetinį lygį, o ne palei "banano" buvimą tinkamoj vietoj tinkamu laiku. Nesu nei meno kritikas nei žinovas, net nemėgstu meno, bet pamatęs medį miestelio centre žiede kur visi mato iš neržaveikos vamzdžių ir akmenų vietoj lapų ir apšviestą spalvotom šviesom likau sužavėtas, čia tai ne "banano" lygio ir ne "banano" sąnaudos buvo įdėtos. Beja bananą suėdė kažkoks žmogbeždžionis tai reikėjo atkurti, tai sąnaudos kaip 2 bananų.
Ar_as? 2020-01-31 10:40
Skanus yra tik saldus vynas, mėsa skani tik gerai pasūdyta ir paskrudus, supeliję sūriai nesąmonė, visokie džiazo džemai yra absurdas, skaniausiai gamina močiutė, viskį geriu stikliukais ir jis yra daug blogiau už samagoną, nx tie paveikslai išvis, kai pas mene xuiomi telefone kamera yra su nx pikselių? Nes apie nieką žmogus negali pasisakyti taip daug ir autoritetingai, kaip apie dalykus, kurių nesupranta...
bahuriux 2020-01-31 20:49
Esi meno žinovas? Tai manau šitą meną tu tikrai supranti ir įvertini, kaip patį vertingiausią. https://www.youtube.com/watch?v=YG8LmzVWaPw https://www.google.com/search?newwindow ... CAY&uact=5 Manai aš negalėčiau geriau paterlioti? Nu OK nesu toks debilas, kad tokius šūdus paišyti, kaip manai jei įkalčiau 500ml samagono nesugebėčiau?
NekenciuReklamos 2020-01-31 23:50
tu nesupranti esmes, kazkam 1 000 000 $ ar tai £ yra tas pats kaip mums 100euru. Ir taip, as pilnai sutinku, daugelis paveikslu yra gerokai pervertinti pinigine prasme, bet taip pat ir auksas arba deimantai, arba brandiniai drabuziai ir daugelis kitu sferu. Stai issiversk, specialiai paieskojau tavo uzsienietisko atitikmens: I will attempt an answer at this and i am not an art connoisseur by any stretch of the imagination. I too asked the same question. Why is Van Gogh considered so good? You see the only way you can appreciate beauty is to compare it to something that is not beautiful. Imagine if you lived a sheltered life on an island since you were born and have never seen another person. Imagine then someone like Scarlet Johanesson arrived on the island. Now this is the first person you ever seen. That it is the first person you have ever seen, you will not be able to determine that she is beautiful. Imagine then another less attractive woman arrives on this theoretical island. Now you can compare the two and you would remark that Scarlet Johanesson is more attractive. It is the same with so many things. If you have never had an interest in art and look at a Van Gogh painting, you might say, what is so special about that. What i would recommend you do is compare Van Goghs art to some painting by another person is not good (you find loads on reddit). Then you will see the difference. You would conclude that his paintings are just better, in particular his later paintings. And you would be very naive to think that you could replicate what Van Gogh was able to do. It took him about ten years to master his craft. The way he presents his paintings is just so good. The colours he uses and how he blends the whole painting together. Having said that if i were a billionaire like Jeff Bezos, would i pay a hundred million for one of his paintings? No i would not.
kionig 2020-02-01 15:41
Tai va, niekas tiksliai neužrašė ir neištyrė. Van Gogh'o daktaras P. Gache irgi neužrašė tikslių jo diagnozių. Teorijų ir hipotezių daug. O be kita kol Van Gogh'as neatvyko į Prancūziją, jo paveikslai buvo labai tamsių spalvų ir tapė ir piešė ne taip kaip Žvaigždėtos nakties paveikslo stiliumi.
NekenciuReklamos 2020-02-01 16:17
as tau nezadu disertacijos rasyt ir faktus apjungti bendrinanciu stiliumi, tos pateiktos iskarpos yra apie tai ka as esu jau girdejes ar skaites praeityje, jeigu turi kitoky poziurio kampa, prasom, faktus ant stalo, as su malonumu juos perskaitysiu ir pasigilinsiu, nes man menas prie sirdies.
kionig 2020-02-01 23:33
Man ir nereikia jokių disertacijų. Tai ką tu esi girdėjęs, tai nėra faktai, kurių neskiri nuo hipotezių, kokiomis ligomis galėjo sirgti ir kokią įtaką jo psichinei sveikatai padarė sunkūs jo gyvenimo metai. Taip kad ta vizualinė migrena tikrai nėra faktas, kuriuo reikėtų remtis, kad būtent jo paveiksluose yra jo savita technika sąlygota kažkokių sutrikimų. Tiesiog nepakanka tam duomenų tai įrodyti. Kitame straipsnyje, irgi visiškai nėra įrodyta, kad geltoni atspalviai naudojami jo paveiksluose nėra susiję nei su jokia jo apturėta liga, nei su vaistažolių vartojimu. Tikėtina, kad tai buvo jo pačio sukurtas savitas stilius, kuriam įtaką padarė kiti to meto menininkai ir pas ką jis mokėsi meno. https://www.vangoghmuseum.nl/en/vincent ... k-to-light
NekenciuReklamos 2020-02-02 00:34
taigi mes snekame apie puodely kurio 50% turis pripildytas skysciu, ir tu sakai kad jis pusiau tuscias o as sakau pusiau pilnas. Ar turi si diskusija kokia prasme? Edukaciniu poziuriu, jokios, gal labiau filosofine, bet is technines puses, as daugiau galiu surinkti rasytiniu saltiniu, kad Van Gogho tapybos stilius buvo ytakotas fiziniu sutrikimu, nei kad tu, teigdamas, kad tai buvo naturali, kaip dailininkui, tapybos stiliaus evoliucija. Tad...as teisus
kionig 2020-02-02 19:07
Labai aiškiai rašo.. Kad jo paveikslų geltoni tonai nėra susiję su jokiu matymo sutrikimu, tuo labiau apie jo paveiksluose matomus banguojančius ir sūkurinius dalykus. Taip pat neįtikinamai atrodo tavo poziciją, kad jis kamuodamasis nuo vizualinės migrenos galėjo iš viso tapyti.. Įsivaizduok, tu jauti migreną ir gana skausmingą. Sugebėtum pasiruošti egzaminui? Ir ar tas ruošimasis egzaminui padėtų tau sušvelninti migreną? Taip ir Van Gogui su tapymu - jeigu ir buvo migrena ar koks nors kitas sutrikimas, tai mano manymu jis tapė būdamas blaivaus proto, o ne kankindamasis nuo ligų. P. S. Norėdamas būti teisiu, įrodyk, kad aš neteisus
NekenciuReklamos 2020-02-05 01:00
Research article: https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10. ... 9.10129371 ir vienas is pvz, ka gali nutapyti zmones paveikti migrenos (perskaicius pdf file, viskas tampa daug aiskiau) https://migraineagain.com/migraine-art-visual-aura/ arba googleje Migraine aura art, arba vesk kitus keywords. Mes lietuviai sergam tik "standartine" migrena Todel ir mastom pernelyg supaprastintai.