Tai sukrečianti narsių vyrų istorija: „13 valandų. Islamo teroristų ataka Bengazyje“  ()

Amerikiečių žurnalisto, Bostono universiteto profesoriaus Mitchello Zukoffo knyga „13 valandų. Islamo teroristų ataka Bengazyje“ – sukrečianti narsių vyrų, kurie priešinosi teroristų atakai Bengazyje, istorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2012 m. rugsėjo 11-osios naktį Bengazyje (Libijoje) musulmonų teroristai užpuolė Jungtinių Amerikos Valstijų diplomatinę atstovybę. Pagal sutartį tarnavę šeši amerikiečių saugumo tarnybos darbuotojai stojo į kovą, kad atremtų teroristų ataką ir apsaugotų ten dirbančius žmones.

Tie vyrai – Markas Geistas-Ozas, Krisas Paronto-Tantas, Johnas Tiegenas-Tigas, Jackas Silva, Dave‘as Bentonas-D. B. ir Tyronas Woodsas-Ronas – vedami pareigos jausmo, atliko nepaprastus drąsos ir didvyriškumo reikalaujančius darbus, siekiant išvengti didesnės tragedijos. Šis kūrinys – asmeniškas liudijimas apie tai, kas nutiko per trylika valandų vykusį liūdnai pagarsėjusį išpuolį.

„13 valandų“ knygoje pasakojama apie naktinės atakos Bengazyje įvykius, apgaubtus paslapties ir kupinus nesutarimų. Ji įtraukia į veiksmo kupiną istoriją apie herojus, kurie vienas dėl kito bei savo tautiečių ir šalies paaukojo sveikatą ir gyvybę.

Pratarmėje autorius rašo: „Knyga paremta išskirtiniais pasakojimais iš pirmų lūpų: čia aprašomas kruvinas užpuolimas, tragiškos netektys ir didvyriški poelgiai Jungtinių Valstijų valstybės departamento specialiosios misijos valdose ir gretimoje CŽA (Centrinės žvalgybos agentūros) bazėje Bengazyje, Libijoje, nuo 2012 metų rugsėjo 11-osios vakaro iki kitos dienos ryto. […] Pagrindinis šios knygos šaltinis – penki gyvi išlikę apsaugos kontraktininkai, vadinamieji operatoriai, sureagavę į netikėtą Bengazio diplomatinės atstovybės ataką, vadovavę kontratakai ir gelbėję Valstybės departamento personalą bei CŽA bazės gyventojus. Dėl privatumo ir saugumo buvo pakeisti keli vardai, tačiau visi aprašymai ir informacija, net ir asmeniška, yra tikra.“

Pagal M. Zukoffo knygą 2016 m. pastatytas filmas „13 valandų: slaptieji Bengazio kariai“ („13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi“). 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(10)
(-7)

Komentarai ()