Kinija paskelbė duomenis apie besimptomius COVID-19 nešiotojus, ir tai reiškia dvi naujienas: blogą ir labai blogą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DarkNRG 2020-04-21 17:38
O tai reiskia, kad karantinai taps dar maziau efektyvus.
HardAxe 2020-04-21 18:03
na persirgai, gavai pažymėjimą, gali eiti kur nori. O jei esi besimptomis... tau nepasisekė
Darius995 2020-04-21 19:04
Naujienu blogumas šiuo atveju priklauso nuo požiūrio kampo. Tai tik rodo, kad viruso isterija ir karantinas turi dar mažiau pagrindo, nei manyta iki šiol.
kestutisz 2020-04-21 19:08
Jis niekada ir nebuvo efektyvus - net kažkiek liūdna, kad realiai ir nepažengta nuo priešistorinių laikų. Na ok ok, šiek tiek pažengta - turim gražių paveiksliukų ir mokam pratęsti agoniją kol (galbūt) pavyks rasti vakciną (kuria greičiausiai 3/4 vistiek nesiskiepys nes jau bus praėjęs hype'as) :)
Berserkas 2020-04-21 21:57
Aš kaip ir sakiau, realus mirtingumas daug daug kartų mažesnis.
Evil Goku 2020-04-21 23:55
Palygink statistiką, kiek per kovą padaugėjo (lyginant su praėjusių metų kovo mėnesiais) mirtingumas (apskritai murusių žmonių) Lombardijos regione, kur karantinas buvo pavėluotas ir pradžioje per švelnus, su kitais Italijos regionais, kur karantinas buvo įvestas dar virusui neišplitus. Gal tada atšoks fantazijos. Aišku, nebent tau px kitų gyvybės, tada jo, karantinas tikrai perteklinis.
jull 2020-04-22 09:48
Sitam straipsnyje svarbiausia informacija yra pirmi antrastes zodziai: "Kinija paskelbė duomenis...". Duomenys is Kinijos dazniausiai yra beverciai. Man artimas zmogus dirba Japonijoj, tarptautinej farmacijos kompanijoj, kaip Medical Liaison. Kadangi azijieciu genomas ir reakcija i medikamentus gali kazkiek skirtis nuo, tarkim, europieciu, praktiskai visu vaistu klinikiniai tyrimai yra kartojami azijos salyse, tokie reikalavimai. Ir tas zmogus dirba butent su sita sritim. Tai va, tokiu tyrimu jokia rimta kompanija nedaro Kinijoj, nors taip butu turbut 10 kartu pigiau. O zinot kodel? Todel, kad visi klinkiniu tyrimu duomenys is ten visada pareidavo super geri ir ant tiek super nepatikimi ir nekoreliuojantys su rezultatais is kitu saliu, kad siai dienai ju niekas net nepripazysta ir nevertina. Visa informacija is tokiu saliu kaip Kinija yra ne daugiau nei triuksmas, be praktiskai jokios realios vertes.
Ar_as? 2020-04-22 09:54
Man įdomu, ar visi tie "px karantinas, einam visi persirgsim ir bu lafa, pencijų sutaupysim, svarbu kad ginirojanti ikanomika veiktų", supranta, kad paleidus visą reikalą tikimybė, virusui plačiai paplitus mutuoti į agresyvesnes formas žymiai išauga ir tampa tik laiko klausimas, kada rizikos grupei priklausysim visi?
NekenciuReklamos 2020-04-22 10:34
Pamirskit apie ta kovojima su ncov19 imant Islandijos pvz, jeigu yra toks kiekis besimptomiu nesiotoju, visos priemones kurias butu galima pritaikyti suvaldant sita krize yra be prasmes ir bus per velai (beveik visos salys iki dabar taip ir nesugebejo yvesti masinio testavimo, kas yra maziausiai ka butu galima padaryti valstybei suvaldant krize). Vakcina vienintele iseitis.
AAA000 2020-04-22 10:49
kodel "visa informacija" nepatikima? kaip tai liecia "visa" kita informacija? tu tepateikei argumenta tik apie medicininiu tyrimu statistikos rinkima, ir dar stilium "viena pazistama boba, kur dirba - mazdaug slaveja "ale braaandas" firmoj atitinkancioj sitos diskusijos tema -sake" man aplamai statistiniai metodai mazai patikimi - kai netinkamai interpretuojami. o moksle isigalejo kazkoks debiliskas poziuris - matuotis ne nuveiktais darbais ir parodyt konkretu praktini rezultata, o matuotis tu darbu kazkokiom atpasakojimu rastiskos formos "patikimumo" aureolem... cia nebe mokslas jau... nesvarbu, kad populiari veikla ----------- man idomu kur visi dingo, kur cia istisai aiskindavo apie medicinos slove, sveika gyvensena ir gyvenimo trukmes ir sveikatingumo kokybes stabilu ilgejima-gerejima... ir kruvas visokiu statistiku su grafikeliais pateikinedavo nes dabar girdziu tik visokius "gretutines-paralelines-ilgalaikes-letines ligos", "rinksimes kuriam gyvent", "ligonines ir sveikatos istaigos nepriima-eiles-neteikia paslaugu ir praso uz tai pakelt algas", "vistiek butu mires", "prijungtas prie priverstinio kvepavimo aparato ir su dirbtine koma", "bus keliami mokesciai-skolinimasis krizei", "pasiuntem mentus vaikytis neserganciu pilieciu rinkt baudu uz netinkama kvepavima" ir pan suda
jull 2020-04-22 11:26
Nusisneki. Jie gali atrodyti nepatikimi ir nelogiski tik zmogui, neturinciam net baziniu matematikos ziniu. Mokslas neapsiriboja 2+2 problemom kuriu sprendimus gali palygint kaip du pimpalo ilgius.
kestutisz 2020-04-22 12:47
Toks pačios "ikanomikos" dėka ir galės būti sukurtos tos vakcinos, arba net pagamintos pačios paprasčiausios kaukės (kur gėda, bet pasirodo nebemoka vakariečiai pasigaminti patys). Tik jų atvežti jau nebus kaip, nes laivai ir lėktuvai bus perlydyti į ginklus, bo juos gaminti visada apsimoka. Liks gal tas "šaudyklinis" traukinys iš Kinijos, bet jis gali pro alkanus ir ginkluotus žmones per visas tas stepes ir nebeatvažiuoti. Taip, trumpuoju periodu švediškas modelis atrodo kiek žiaurokas, bet galėčiau lažintis, kad metų-dviejų statistika skirsis neženkliai, nepriklausomai nuo to kokių priemonių buvo imtasi. Juolab dėl mutacijų tikimybės - kas sakė, kad mutuoja tik pas tuos kurie stipriai serga? Niekas jau net nežino kiek besimptomių "persirgo", gal dar tūno ir tyliai keičiasi - ir visa tai vistiek išlys iš karto po karantinų atšaukimo. Ar jau planuojat amžinai gyventi šiltnamiuose? Manau tikrai galima suteikti galimybę tai daryti to ir norintiems. Reikės tik persikvalifikuoti į remote'nius darbus, na ir valstybei teks ruošti gerokai daugiau psichologų - vis darbo vietos.
vanduo4 2020-05-01 21:49
: betkokiu atveju karantinas veikia, klausimas tik kiek tai kainuos ir kokios bus viso to pasekmės?
vanduo4 2020-05-01 21:50
Kodėl tada morgai nesusidoroja su krūviu?
AAA000 2020-05-02 00:12
siaip jau beveik irodyta, kad persirgus ilgalaikis imunitetas ir antrakart nesergama. maziausiai du netiesioginiai pozymiai - tuberkuliozes skiepas daro itaka. ir antras - - "pakartotiniai" susirgimai, kur cia visi syke - tebuvo neteisinga testu reakcija i jau persirgta virusa. vakcina irgi panasu nebus sudetinga padaryt - viruso tipas nelatentinis. taigi tereikia sulaukt vakcinos ir karantino pagrindine paskirtis dabar tampa tik neuzsikrest, kol nesusileides vakcinos. o jei uzsikretei -izoliuotis. vadinas vienintele teisinga strategija - istirt kuo labiau visus ir atrusiuot uzkrestus ir persirgusius nuo dar nesirgusiu. persirge faktiskai gali but atleisti nuo karantino. o visi kiti gales nebesilaikyt karantino - kai bus paskiepyti. visos kitos karantino strategijos, tame tarpe ir svedu - pagal siuos paskutinius duomenis - idiotines. dabar svedu variantas ziuresis taip - leidom numirt per anksti daug senu zmoniu savaime vardan jaunimo, nors galejom kuo labiau istirt masta ir palaukt vakcinos... o va Lietuva, jei intensyvins toliau tyrimus - kaip tik islose - nes pasirinko tinkama varianta. tik dar reiketu labiau gaudyt aktyviai sergancius ir nesilaikancius izoliacijos. nes vienintelis realus pavojus visuomenei tik is ju.