Šiame kaime nėra vietos senukams - kaip primityvios bendruomenės atsisveikindavo su gyvais senoliais?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2020-05-15 00:28
Dabar Lietuvoje nėra aštrios maisto trukūmo problėmos, bet kai kurie tėvus atiduoda į visokius hospisus. Net nežynau kas apmoką jų priežiūrą tenai. Gyventi su vyresniais šeimos nariais visai nieko. Jie gali patarti, padėti pinigais ar laiku. Gyvendamas su protingais tėvais jaunuolis turi pranašumą prieš savo bendraamžius. Deja taip būna nevisada. Dažnai vaikui reikia gyventi savo tėvų gyvenimo etapus, tapti jų tarnais, praranda teisę į asmeninį gyvenimą.
Arunas1948 2020-05-15 07:14
Kas apmoka hospisuose saskaitas, yra kur menesiui kainuoja 2000 euru, ten turtingu vaiku tevai, kitur 1000 euru, parduodi nama plius pensija ir pats apsimoki, vargsai atiduoda tik pensija, pagal pinigus ir prieziura. Kai buvau jaunesnis labai norejau gyventi su vaikais dabar nenoriu ju matyti, atvaziuoja ,isgeria kavos ir varykit pas save, anukus myliu bet irgi porai valandu, kai neturesiu jegu labai noreciau eutanazijos, nei saves kankinti nei vaikus.
T 2020-05-15 07:57
Arunas1948 Druskininkuose yra pensionas, gali tenai nusipirkti butą ir jame gyventi, deja jisai merdi. Manau vaikai neduos parduoti buto ir jį išleisti, bet jei vaikų nėra tai kitas reikalas. Tą ir esmė, kad senelių išlaikymas senelių namuose daug kainuoja ir niekas už tai mokėti nenori. Manau tenai priimami tik savimi negalintis pasirūpinti.
who 2020-05-15 16:44
Puikus pavyzdys Švedijoje, kai kiekvienas per valstybės mokesčius nuperka sau vietą pensionate.
silicon 2020-05-17 04:02
Jeigu protas leis, aš planuoju išeiti pats, kai gyvenimas taps nebemielas. Aš jau išsityrinėjau priemonės, kurias galima panaudoti išeiti be skausmo. Savo aplinkoje esu matęs tragiškos senatvės atvejų - nuolatinis verkšlenimas, mirties baimė, visi aplinkui negeri. Kokio velnio tada kankinti save šitaip? Jeigu žmonės negali sau leisti hospiso Lietuvoje, galėtų pasvarstyti apie hospisą pigesnėse šalyse. Gyvenu Meksikoje ir dažnai matau vos bepaeinančius amerikonus, vedamus meksikiečių med seserų už parankės. Pardavus butą Vilniuje galima sau leisti neblogą priežiūrą svetur.
Hm 2020-05-17 09:12
...tai belieka jau dabar pradėti mokytis tos pigesnės šalies, į kurią ruošiesi, kalbos...