Sukčiai myli inovacijas - 4 nauji apgaulės būdai, kurių turi saugotis telefonų naudotojai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-07-01 10:40
3. Peradresuojamo skambučio apgaulė kaip šitas veikia?
conjurer 2020-07-01 11:12
Spėju reikia perskambinti. Nes jei nereikia, tai sukčiaut iš tikro būtų lengva. Įsivaizduok kiek vaikų taip pavyktų apgauti, paskambinus, ir pasakius, kad jei paspausi 1 gausi "exclusive fortnite skiną".
bahuriux 2020-07-01 13:35
Geriausiai yra neatsiliepti kai skambina lievi nr., paskui užblokuoti ir apriboti savo sakaitos max limitą tarkim 10€/mėn. Ir išjungti visas nenaudojamas ir nereikalingas paslaugas, kaip mokami sms, mokami skambučiai, ne pas visus tiekėjus eina bet yra kažkokie reguliavimai daugmaž. Tas veikia turbūt ant automatinių sms atsakiklių, jei pas ką įjungti. Aš susidūriau su pačio tiekėjo nesažiningumu gal prieš metus maždaug, mano tlf nusimušė parametrai ir persijungė mobilūs duomenys į kitą kortelę, kur nebuvo užsakytas internetas, po kiek laiko gaunu sms, kad mano saskaitos limitas baiginėjasi netoli 30€. Paskambinau sakau wtf ką čia nusišnekat už 30MB ~30€ ir net nebuvau jokio interneto užsisakęs pas jus. Sakau ar jūs norit prarasti klientą kuris pas jus buvo beveik 10metų. Dar pridūriau jei man ateis sąskaita nors 1 ct didesnė nei priklauso sumokėsiu ir viso gero tą pačią dieną. Tai atsiprašė, išjungė internetą, apribojo plano limitą iki 10€, bet vistiek teko primokėti 3€ berods tipo už pigiausią įmanomą interneto planą, kurio aš ir taip neturėjau pas tą tiekėją, atsieit jiem neina kitaip padaryti. Na sumokėjau +3€ ir išsiskirstėm gražiuoju. Su kitu 4G interneto tiekėju (ne Lietuvoj) yra buve panašių nesamonių, atėjo sąskaita ir dar +100€ papildomai tipo kaip supratau už mokamą sms (kurio net nesiunčiau iš 4G modemo). Paskambinau ir sakau net nebandykit įkalt didesnio mokesčio nei mėnesinis nes iškart nutraukiu sutartį (kol terminas dar nepasibaiges ir kreipsiuosi į vartotojų teises). Pasiteisino tipo scameriai, sakau ne mano reikalas, o jūsų reiklas nepervedinėti pinigų scameriams, blokuoti nr ir perduoti policijai, aš iš jūsų neužsisakinėjau jokios kitos paslaugos apart mobilaus interneto, tai neapmokestino nei vienu papildomu centu.
conjurer 2020-07-01 15:23
Iš dalies keista, kad iki šiol likę mokami sms. Bet kita vertus po 10-20 metų tam tikri interneto puslapiai bus mokami (per interneto tiekėjus). Tiekėjai irgi pasidaro pinigų iš tokių scamerių, ir tos daugumos kuri nesiskundžia dėl nuscaminimo.
T 2020-07-01 18:27
Man tai vis paskambina ir pasiūlo pamokinti kaip investuoti. Žynoma prieš tai paprašo instaliuoti programą AnyDesk per kurią galėtu prisijungti prie mano kompiuterio. Kaip jie pasiims pinigus taip ir nesupratu, manau sužynos mano slaptažodius.
Atk 2020-07-01 19:31
pildyk man dabar jau nuskaito po du centus uz diena, nors jokia padlauga nedinaudoju ju... ar tai nesukciavimas? Sukciai moko, kaip apsosaugoti nuo sukciu?
HardAxe 2020-07-01 22:02
paleisk jiem virtualkę, tegu instaliuoja... Kažkas sakė reik taip sakyt "aš jau vakar užsakiau pas jus šito remontą. Nepamenu accounto, jeigu padiktuosiu kortelės duomenis galėsit atsekti tranzakciją? Leiskit paieškot kortelės." tada po kelių minučių "turbūt kortelę mašinoj palikau, galit kokias 5min palaukti kol nueisiu surasti? Mano garažas daugiabučio rusy". Padedi ragelį ant spintelės ir eini daryt savo reikalų.... Man kelis kartus iš MS windows supporto skambino. Kad aš naudoju linux jiem ne argumentas, atkakliai liepė kažką maigyt ir paleidinėt. Gal 5 kartus skambino, kol pradėjau lietuviškai kalbėti, per 5 sekundes baigėsi.
conjurer 2020-07-02 09:42
Aš pastebėjau kad geriausia kuo daugiau keiktis ir siuntinėti kai tokie paskambina. Atrodo vaikiška, ar panašiai, bet esmė, kad jei tau skambino, reiškia turi tavo numerį. Kas dirbo palaikymo telefonu sferoje, gerai žino, kad jie nenori kalbėtis su tais kurie keikiasi ar rėkia. Dažnai po tokių skambučio einama rūkyt kad nusiramintum. Ir po to su tuo klientu visi vengia kalbėti, nes būna pažymėta prie jo numerio, kad nestabilios psichikos. Mano teorija kad jei taip elgsies su scameriais, galimai jie tavo numerį pažymės kaip tokį kuriam neverta skambinti, arba iš vis pašalins iš savo sąrašo. Kas ir yra tavo pagrindinis tikslas - nebūti scamerių sąrašuose.
sub 2020-07-02 13:03
Pritariu conjurer, dėl to kad reikia keiktis, siuntinėti tokius. Kai man paskambina, aš dažniausiai angliškai arba rusiškai paaiškinu, kad manęs jūsų sušiktas pasiūlymas nedomina, tai tausokit savo ir mano laiką, ir daugiau neskambinkit man. Jei tai nepadeda, tai padeda rusiški/angliški keiksmažodžiai, labai gerai suveikia.
tomas_vaitkevicius 2020-07-03 01:49
Patarimai geri, tačiau šie pasipelnymo būdai kiek senstelėję, ryšio operatoriai iki minimumo sumažino tokių pasipelnymo būdų veiksmingumą. Iš tiesų reikėtų dar paminėti, kad išlieka rizika įvedant interneto svetainėse kreditinių kortelių duomenis. Taip pat pateikiant asmens duomenis. Kitais atvejais dažniausiai siekiama sutrikdyti patį žmogų.
Algucis R 2020-07-05 00:51
O tai kas uždirba iš to kad skambini į egzotinę šalį, kodėl pinigai turi atitekt sukčiui, ar tas sukčius ir yra operatorius ?