Keliautoja savo sąskaitoje netikėtai pamatė 28 milijonus dolerių - juos jai pervedė „Qatar Airways“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

LinasJasaitis 2020-07-06 17:44
Swedbank atstovo komentaras: "Jei pavedimas jau išsiųstas iš banko, jo atšaukti neturi galimybių, o tik prašyti gavėjo mokėjimo paslaugų teikėjo susisiekti su gavėju ir prašyti grąžinti pavedimo sumą. Šios paslaugos teikimo metu bankas siunčia prašymą gavėjo mokėjimo paslaugų teikėjui, o šis turi gauti gavėjo sutikimą, gavėjo sąskaitai negali būti taikomi disponavimo apribojimai. Nesant šioms sąlygoms, lėšos negali būti grąžintos." Moteriškė galėtų užprotestuoti pinigų grąži nimą, su ja niekas nesitarė. Arba Swedbankis meluoja.
moo 2020-07-06 19:39
Arba AU yra kitos taisyklės nei EU.
Shinigami 2020-07-06 21:39
VMI gali paimti pinigus iš bet kokio asmens sąskaitos apie tai jį neinformavusi ir net ne pervedusi į jo sąskaitą pinigų. Taigi ir Lietuvoje galima ištuštinti tavo sąskaitą. Todėl Swedbank atstovas gali būti teisus, kad pinigų pervedimo atšaukti neįmanoma nei Lietuvoje nei AU. Bet tai nereiškia, kad čia atšaukė pavedimą, greičiau pinigus paėmė iš sąskaitos kaip tai daro VMI. Bet labai abejoju, kad tai buvo padaryta be sąskaitos savininko žinios. Nesvarbu kokia šalis ir kokios taisyklės, jei tu nesi valstybinė institucija kaip VMI, tai tikrai negalėsi su kažkuo susitarti ir paimti pinigus iš svetimos sąskaitos, sąskaitos savininkui net nežinant ar jam nesutikus. Iš kur bankui žinoti kad sąskaitos savininkas oro linijų bendrovei nepardavė kokio lėktuvo už tuos pinigus, o kai gavo lėktuvą sugalvojo pinigus susigrąžinti? Kaip bankui žinoti kad čia tik klaida? Todėl kad ir ką berašytų, tikrai nepatikėsiu kad nebuvo tartasi su sąskaitos savininku. Sąskaitos savininkas neatiduoti pinigų taip pat negali, nes sės į kalėjimą 100%. Čia tas pats kas palikti lagaminą su pinigais gatvėje ir kažkas ta lagaminą pasiimtu. Tai tikrai butu traktuojama kaip vagystė. Tas pats ir su pinigais sąskaitoje. Jei juos gavo per klaida, privalo gražinti, kitai pirma atsidurs teisme, o paskui kalėjime. Vienintelis dalykas ką gali oro linijos susitarti su bankų, tai mokestis už pinigų pervedimą. Jei oro linijos nori susigrąžinti 28 milijonus, tai atitinkama sumą jie turi sumokėti bankui už pinigų pervedimą, kad pervedimo mokestis nebūtu nurašytas nuo sąskaitos turėtojo sumos.
Shinigami 2020-07-06 22:00
P.S. Oro linijos susitarti tarp savęs ir banko taip pat negali, nes turėjo informuoti ir valstybines institucijas apie šia klaidą, nes kitaip VMI matytu kad sąskaitos gavėjas gavo pinigus, bet mokesčių už pajamas nemokėjo ir visus pinigus kažkur vėl pervedė. Tai geriausių atvejų VMI (ar panaši Australijos institucija) prisistatytu ir pareikalautu susimokėti pajamų mokesti, o blogiausiu atvejų iš kart ateitu su policija su įtarimais dėl pinigų plotyvo. Todėl reali situacija manau buvo tokia: Oro linijos pastebėjo klaidą, susisiekė su bankų ir jį informavo, tada susisiekė su sąskaitos savininkų ir jį informavo, susisiekė su valstybinėmis institucijomis ir jas informavo. Tada bankas susisiekė su sąskaitos savininkų ir gavo patvirtinimą, kad tokia suma buvo pervesta per klaidą ir kad gali bankas tą sumą gražinti siuntėjui. Tada oro linijos susitarė su banku dėl pinigų gražinimo sąlygų (kiek jiems tai kainuos). Todėl sąskaitos savininkui nieko daryti nereikėjo, tik pora kartu pakalbėti telefonu. Jis nenukentėjo, nes už pinigų pervedimą bankui sumokėjo oro linijos. Todėl ir rašo, kad sąskaitos savininkui nieko nereikėjo daryti. Bet tikrai netykių, kad su juo niekas nekalbėjo ir bankas užsiėmė saviveikla.
Ketleris 2020-07-06 22:40
Man čia Lietuvoj per klaida neseniai vietoj 4k pervedė 8k eur, net nežinojau, paskambino pranešė apie tokią klaidą, malonėk gražint
Shinigami 2020-07-07 06:42
Tai yra greičiausias ir pigiausias variantas, bet abejoju ar butu prašę gražinti jei butu pervedę ne 4k, o 4 milijonus tada butu prisistatę patys prie tavo durų . Jau nekalbant apie 28 milijonus. Nors esant tam tikroms sąlygoms tau ir dėl papildomu 4k gali būti problemų ir gali tekti susisiekti su VMI ir informuoti apie tai. Ir tos specialios sąlygos yra, jei gauni pašalpas iš valstybės, nes tikrai jų neduos jei tavo pajamos bus didelės. Prieš kelis metus delfije skaičiau straipsnį kaip daugiavaikei mamai panaikino pašalpas ne jį internetu pardavė dėvėtus vaiko drabužius ir gavo pinigus į banko sąskaitą. Tuos pinigus valstybė pamatė (kai bankas deklaravo pinigų įplaukas VMI) ir tas lašas (apie 200 eurų) užteko kad viršytu maximalias pajamas kam duoda išmokas valstybė Tokių atvejų tikrai turėtum informuoti VMI kad čia ne pajamos, o kažkas padarė klaidą ir teko tuos pinigus gražinti.