Išgyvenimas dykumoje – kvailai Didžiojoje smėlio dykumoje pasiklydęs ugniagesys buvo surastas tik atkaklių artimųjų dėka  (1)

Robertas Boguckis – amerikiečių ugniagesys. 1999 metais jis atostogavo Australijoje. Ten kažkas nutiko jo protui ir vyras dviračiu išvažiavo į dykumą, kur, žinoma, pasiklydo. Beje, Boguckis buvo iš Aliaskos, o temperatūra Didžiojoje smėlio dykumoje ir liepą dažnai pakyla virš 30 laipsnių padalos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl Boguckis leidosi į dykumą? Na, to jis ir pats negalėjo paaiškinti. Tuo metu jis atostogavo vakarinėje Australijos pakrantėje ir, atrodo, didelių problemų neturėjo. Šalčiausioje JAV valstijoje gyvenantis ugniagesys mėgavosi paplūdimiais, saule ir jam egzotišku maistu. Kai liepos 11 dieną jis nusprendė dviračiu pervažiuoti dykumą. Tai nuo pat pradžių buvo neįmanoma, todėl sunku suprasti, ką Boguckis galvojo.

Netrukus dingusio vyro jau ieškojo policija. Nors buvo vilčių, kad Boguckis kažkuriuo metu turėjo apsisukti ir grįžti, jos silpo su kiekviena diena. Policija po 12 dienų nutraukė paieška – Boguckis buvo pasmerktas. Prie dykumos klimato nepratęs ugniagesys tikrai neturėjo tinkamo pasiruošimo ir įrangos išgyventi Didžiojoje smėlio dykumoje.

 

Tačiau Boguckilo artimieji nepasidavė. Jie pasamdė privačius pėdsekius, kurie tuomet ėmėsi pasiklydusio vyro paieškų. Netrukus jie pastebėjo pėdsakus, kurie leido manyti, kad Boguckis yra gyvas. Istorija neišvengiamai susidomėjo ir žurnalistai, kurie Boguckį galiausiai ir surado.

Boguckis buvo pastebėtas iš naujienų televizijos kanalo sraigtasparnio rugpjūčio 23 dieną apie 400 km nuo vietos, kurioje prasidėjo jo beprotiška kelionė. Televizijos sraigtasparnis, žinoma, suko kelis ratus apie Boguckį, kad prisirinktų geresnių kadrų, o tuomet nusileido vyro paimti. Tiesa, sraigtasparnis buvo pilnas, todėl toje vietoje liko fotografas Robertas Duncanas. Jis pasisiūlė pats, gavo buteliuką vandens ir GPS lokatorių. Boguckis buvo geros nuotaikos ir, nors atrodė liesas ir pavargęs, didelių nusiskundimų sveikata neturėjo.

 

Boguckį apžiūrėję gydytojai buvo stipriai nustebę – nepaisant 43 dykumoje praleistų dienų, jo sveikata buvo stebėtinai gera. 33 metų vyras beveik visą kelionę neturėjo ko valgyti – tik kartais kramtė gėles ir kitus augalus. Vandens jis kartais rasdavo – išspausdavo surastą drėgną smėlį, nors kartais gėrė ir iš balų. Prieš tai, kai buvo surastas, Boguckis 12 dienų buvo be vandens. Per savo laiką dykumoje Boguckis numetė apie 30 kilogramų svorio.

Boguckis vėliau teigė, kad yra pasiruošęs grįžti namo. Pats jis negalėjo paaiškinti, kodėl pasitraukė į dykumą, tačiau teigė, jog kad iš kur kilo tas niežulys, jis jį pasikasė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai (1)