Neįtikėtinas faktas: Paryžiuje nėra nei vieno STOP ženklo – kaip šis didmiestis nepapuola į transporto chaosą? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fatalix 2021-04-27 16:33
Įdomu kaip jaučiasi amerikiečiai atvažiavę į Paryžių. Nes pas juos STOP ženklai vos ne kiekvienoje sankryžoje. Juokingiausia kai STOP stovi ant visų keturių sankryžos kelių.
Marius.brn 2021-04-27 18:22
Čia panašiai kaip ir su Norvegija kai centruose irgi pradeda galioti dešinės rankos taisyklė. Iš pradžių keista, bet paskui labai gerai supranti, kad padeda įdėmiau stebėti kas vyksta aplink ir nelėkti kur ir taip judesio užtenka. Ne taip kad LT net akropolio parkingo aikštelėse reikėjo sustatyti kelių eismo ženklus, nes jei jau tiesiai važiuoji, tai beabejo turi būt teisus, bet baigdavosi kitos mašinos sparno taisymu.
GNU 2021-04-28 01:07
Visoje Prancūzijoje panaši tvarka. Ten ne tik STOP ženklų nėra, bet ir “Pagrindinis kelias” retai pamatysi. Iš principo įdėja gal ir nebloga, bet kai važiuoji keturių ar šešių juostų gatve ir staiga iš kokio kiemo iššoka automobilis, nes jam pirmenybė, nesijauti labai saugus.
radioaktyvas 2021-04-28 01:15
Aišku aš važiavimo nelaikiau, bet: 1. Viena kryptimi iš žiedo eina dvi eismo juostos tai jas galima atskirti ištisine juosta skirianče srautą iš gretimo kelio norinčio įsukti dešine ranka ir bendro srauto norinčio įsukti iš kitų kelių bet ne šalia esančio. 2. Iš kitų negretutinių kelių automobilių srautą reikia nukreipti antra juosta ir kelia sužymėti punktyrine juosta kuri galima kirsti, bet ji kryptingai užsisuktų į antrą juostą visuose įvaževimose kas reikštų viena vienkryptį eismą skirta įvažiavimui bendram srautui ne iš gretutinio kelio 3. Visos kitos juostos skirtos tik apsisukimui aplink žiedą ir situacijos išsiaiškinimui kur aš norėsiu pasiduoti. 4. Aišku visada galima važiuoti juosta kuri sužymėta įvažiavimui su punktyru, bet turėsi vilktis paskui srautą vis norintį pasukti į antra srauta ir dar turėsi stebėti kas nori išvažiuoti iš tos juostos. 5. Prieš įvažiuojant į pasukimo į gretima kelia ištisine juosta reikia pastatyti mėlyna rodykle į dešine ar koki ten ženkla nes daba nelabai prisimenu, kad žmonės žinotų jog čia pakliuvai ir beliks tau tik pasukti. Aišku pradžioje bus maišaties, bet ilgainiui žmonės žinos, jog įvažiuojant į žiedą dešinė pusė reiškia tik pasukimą į dešinę, o ne klaidžiojima žiedu. Ilgainiui net navigatoriai pradės rodyti kelia pagal apskaičiuotus vidurkius žiedinėse sankryžose, kad tik dažniau be kliūties pasukti į dešine pusę.