„Toyota Mirai“ parodė, kiek gali nuvažiuoti su pilnais vandenilio bakais - elektromobiliams toks rezultatas sunkiai įkandamas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zdarovas 2021-06-01 18:59
redaktoriui reiktu pasiskaityt paciam ka raso...
Staska 2021-06-01 19:51
,, Vandenilio kolonėlių infrastruktūra nėra gerai išplėtota. Vokietijoje pilni „Mirai“ bakai kainuotų maždaug 50 eurų. ". Neaisku kaip bus ant LT, bet Japonijoje vandenilio koloneles nuspresta smarkiai plesti. Del kuro kainos tai kaip tik siek tiek pigiau nei VDV kuras. As su savo dyzeliu, uzsipiles 60 L ir sumokejes virs 60 Eur nuvaziuoju apie 800 km, o Mirai uz 50 Eur panasiai gal nuvaziuotu realybej. Tik del kainos, jei ji dvigubai brangesne uz paprasta auto, nedotuojant smarkiai valstybems, labai jau mazai butu norinciu ir galinciu jas pirkti.
AAA000 2021-06-01 23:59
ne, nu tu pavarai. visiskai lempiniai skaiciavimai... taigi kelius reikia islaikyt. koloneliu tinkla reikia islaikyt. saugumo standartus reikia islaikyt. ir t.t. elektra pasigamint gali namie. vandenili - daug sunkiau. skysta kura gali uzsikaupt tiesiog. vadinas vandenilis visada bus brangus. nes dujos - priblemine medziaga. elektra irgi problemine - bet vaziavimui is esmes gali but nemokama - jei tinkamai sutvarkyt elektros infrastruktura ir mokesciu politika. keliu mokesti galima pririst nebutinai prie elektros ar kuro - o sakykim prie padangu arba akumuliatoriu tarsos. cia politinis sprendimas - pririsinet prie kuro. ir blogiausia - saugumas. vandenilis taip sprogsta - kad mazai nepasirodys... visoks etanas-metanas-butanas - jau visokie reikalavimai. su vandeniliu bus zopa vien cia... dar ten grynumas svarbu... ir kruvos kitu niuansu. as manau vandenilis greiciau kokiose furose prigis ar namu sakysim sildyme/energijos aprupinime. kazkokios didesnes sistemos-vandenilio generatoriai. ikist i megeju auto - per daug komplikuota. nors tai gana nenloga kaina pacios sistemos. jei ji didele. dabar greiciausiai bus megejisku elektromobiliu banga - paskui apsisiks visi akumais. nu gal iki 50 metu gali issitempt manau. iki furu mazai tiketina kad nueis... ir greiciausiai vel sugris vdv kazkokia banga - tik labiau ant isgryninto kuro. ar kazkokia hybridine technologija - bet ne dabartiniai hybridai tai tikrai. cheminiai akumai tikrai nemanau kad ilgam atejo. atsikas tikrai greit ju problemu plius jie nerealiai brangus - vos pakonkuruoja su vdv, kai ant vdv prideta 60-80% mokestine nasta, o ant akumu - faktiskai dar parama kisama... ir tai tik vos vos pakonkuruoja...
Dziao 2021-06-02 23:22
Su savo dyzeliuku uz 50eu nuvaziuoju apie 900km vazinedamas iprastai o ne kaip eko ralyje.