Darbas iš namų viską apvertė aukštyn kojomis: prasidėjo šalutinis efektas, apie kurį anksčiau niekas nepagalvojo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-07-13 11:02
Manau kad galima perkelti viską - pramonę, IT, šiukšlių rinkimą robotus valdant iš "pigių šalių", net vadovavimą visam tam. Tik iš ko valgyt paskui patiem?
AAA000 2021-07-13 11:22
taigi ir perkelineja "is namu". pvz siuksles tu pats jau surusiuoji ir sudedi. ir dar susimoki uz tai papildomai o tada nuotoliniu budu atvaro siuksliaveze, valdoma nuotoliniu budu telefonu kokio direktoriaus is bahamu. duoda komandas vairuotojui. viskas del taves daroma uz paslaugas atsiskaityt turi nuotoliniu budu, kad savo asmeninius grynus, atsegtum dali ir galetu bankas is taves nusiskaityt - kurio kontoros irgi kokiuose bahamuose. jiems gi taip patogiau - kad tu atsegtum ju algai distanciskai. maximose stegiamos nuotolinio aptarnavimo kasos aparatai. tu pats apsitarnauji, nusidirbi darba nemokamai atstovejes dar ilgesnes eiles. bet kontrole lieka "is namu". laikinai dar bus keli "patareju" etatai. ir jei kazkas uzstringa - savo saskaita ir papildomomis laiko sanaudomis dar turesi aiskintis viskas moderneja - negi nepastebi? tave anksciau kontroliavo tiesiogiai. o daba daro tai patogiai - "is namu" o tau deda gyvenimo apribojimus - kad sistemiskai darbas "is namu" geriau veiktu viskas tavo labui... o jei su valgymu bus problema - istatymiskai pakoreguos valgymo normas. ives koki istatyma, kad gali menesi nevalgyt - patogiau taip distancinio darbo sistemai... kokiu konservu su cipsais ir kondensuotu pienu padalins. ai -tiesa - jau dalina. dalis pilieciu jau standartizuota. o tau privalomus kursus praves, kaip davini suvartot. pradziai nemokamai - o paskui pats apsimokesi uz instrukcijas tokiu kur kasdien valgo - uzdes baudas, o paskui isvis sugaudys - kaip neatitinkancius siuolaikiniu civilizaciniu standartu... ner cia tokius kasdien valgancius ispizdejelius islaikyt... pigesnis variantas juk yra...
immortallt 2021-07-13 12:07
Labai greitai atsikanda perkėlimo į trečiąsias šalis, jei tai nėra rutininis darbas, kur yra dinamika ar didesnė atsakomybė. Grįžta atgal per suprastėjusią kokybę 3x didesniais kaštais. kestutiz, eini ant aukštesnės pridėtinės vertės. Pvz. atlieki analizę, rengi strategijas. Data surinkimą ir apdorojimą numesti gali centrams pigesnėse šalyse, tačiau kur reikalingos jau ekspertinės žinios, supratimas ir pan. analizę jau atlieki pats. Tada vėl, turinį, išvadas akcentą ir pan. sudedi, į pigias šalis numeti sutvarkyti vizualiai. Ekspertas, kuris realiai pinigus gauna už savo žinias, gali 2-3 kartus daugiau laiko skirti ten, kur sukuria didžiausią vertę, o mažos vertės darbus atlieka "juodadarbiai" ir dar už pigiai. Rezultatas, ekspertas savo pajamas gali padidinti kokius 5-6 kartus. Gamyboje tas pats, jei būtinas rankų darbas, bet kokybės reikalavimai nėra baisiai aukšti - geriau ten, kur pigi darbo jėga daryti, o pats užsiimi tuo, kur arba reikia brangių įrengimų, arba aukštos kokybės ir ypač kvalifikuotų. Pigius darbus numeti į šoną. Pelnas gali didėti ir 10x.
Benediktas 2021-07-13 12:48
Gerai, tu ekspertas, tu taip darai. Bet, ką daryti kad visi turėtų darbo ir nekiltų socialiniai neramumai tavo šalyje. Ar rinka pati su tuo susitvarkys, kad nekiltų socialinė katastrofa, kai vieni dirba superkvalifikuota darbą ir uždirba daug, o kiti neturi aukštos kvalifikacijos ir neturi darbo. Gaunasi, kad reikia skatinti žmonėse kūrybingumą, reiškiasi švietimas turėtų suvaidinti svarbiausią vaidmenį ateityje. Gauti socialines išmokas ir visada atostogauti, neaišku, kaip į gerą ar blogą paveiktų visuomenę.
kestutisz 2021-07-13 12:54
Tai aš suprantu kaip galiu pasikelti ir taip jei esu aukščiau kažkokio vidurkio. Bet aš už tai kad ir "juodadarbiai" turėtų darbo, nes kitaip - vienas dalykas net nebus kaip ir nuo ko atsispirti be praktikos, o kitas - na ne visiem ir reikia ar gali siekti kažko ten labiau. Nėra žmogaus gyvenime, kad jis visada gali varyti tik aukštyn, ir iš karto nuo tokios pozicijos kur jau iš karto būsi geresnis nei samdomi ištisi "fabrikai" iš trečių šalių. Na taip, outsource jau jokia čia naujiena, mes iš to tik ir išlošėm (ypač anos krizės metu kai IT tiesiog negalėjo mažinti algų, kad žmonės nepabėgtų į barklides), kad buvom ta pigi šalis, bet taip imho kertama šaka ant kurios sėdima.