Nyderlanduose pradedama gyventi 3D spausdintuvu sukurtuose namuose: ar tai saugus namas, kaip jis pagamintas ir kaip tai prisideda prie klimato kaitos mažinimo? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-07-30 12:53
Tobula. Taip ir riekia statyti namus, kad jei būtu masiški, pigūs, originalūs projektai ir prieinami visiems. Ir aišku iškart su saulės elektrine ant stogo. Bet kas čia per zajavkės namo nk? Ar jis varomas vdv?
Xdmin 2021-07-30 13:05
Paskutiniu metu matau tokia tendencija - pagamini daikta is tu paciu tarsiausiu medziagu kaip ir konkurentai, tik sunaudoji keliais procentais maziau ir teigi kad tavo gaminys zalias ir ekologiskas. Apart galimo dizaino pliusu neturi sitas namukas pries karkasini. Ekologijos aspektu - betono gamyba generuoja labai didelius kiekius CO2, kai tuo tarpu statybine mediena kaip tik ji uzrakina bent 50 metu. Jei butu tai butu kazkoks mandras spausdinimo budas kur daromi oro tarpai kaip silumos izoliacija, tai gal ir butu galima ekologijos ieskoti, dabar tai tiesiog isliejo forma su kitokia iranga.
bahuriux 2021-07-30 13:37
Kai spausdina namus 3D printeris, tai ten sienose nieko kito ir nėra tik tuštumos.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-30 18:40
Aš irgi užskaitau. Įdomu kokia kaina. Kas labiausiai patinka, tai kad sienos nėra lygios. Žinoma čia skonio reikalas, bet man asmeniškai tie lygūs paviršiai nepatinka. Nu kaip ligoninės palata Taip taip, analogiškoje ir gyvenu