Mėnuo po naujos siuntų deklaravimo sistemos: gavėjai mokesčius moka dukart, pristatymas sulėtėjo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Galonas 2021-08-12 12:42
Niekas nesikeičia valstybinėse įmonėse su IT sritimi. Produktas išleidžiamas paskutinę dieną net netestavus normaliai. Suplanuotas 50k vartotojų srautas per valandą, pradeda strigt ties 30k per dieną. Kam tas muitinės registravimo numeris? Prisijungi su el. bank. ar smart id ir deklaruoji, kam tie spec. numeriai? Kad apsunkint? Kad įrodyt PVM mokėjimą sąsk. neužtenka, bet kad paskaičiuot PVM prekės sąsk. fak. pilnai užtenka, na gal ir logiška, tave gi gali apgaut, kad jie moka PVM, esmė kiek išleidai už prekę. O tai dabar Ali skaičiuoja PVM ir prekėm kurių kaina didesnė nei 150€, tai kaip su muitu, nes PVM skaičiuojamas po muito. Tai tokiom prekėm moki muitą nuo kainos iki PVM? O tada dar atskiras PVM nuo muito sumos?
M134 2021-08-12 13:03
Nesąmones šneka. Mūsų įmonė siunčia viską tvarkingai, viskas tiek fiziškai tiek elektroniškai pateikta, kad PVM sumokėtas, ant adreso etiketės yra IOSS atspausdintas, bet vietinis paštas/muitinė vis tiek prašo susimokėti. Kas per pasakymas kad įrodymai iš pardavėjo negalioja ir atsiimti dvigubą iš pardavėjo, kai eBay mokesčius renka o ne pardavėjas.
AAA000 2021-08-12 13:13
tai jei vistiek reikia kazka moket per pasta - pristatymo kazkokias islaidas, tai logiskiau ir PVM sumoket per vietini tarpininka. pinigai nepervaiksto per uzsienius, ir sumos mazesnes ir tiketina galutinis mokestis bus mazesnis, nepasitaikys dvigubinimo. kokio velnio mokat per uzsienio tarpininka? ypac kai per uzsienini tarpininka dar susigeneruoja duomenu uzstrigimas kazkoks... ir jums patiems suleteja atsiuntimas. jus tipo durnius cia ijunge specialiai, ar kas? jei siulo su pilnu apmokejimu paslauga - ji turi but kokybiska. as isvis megstu apmokejima tik kai preke prie duru atvezta ir tu ja imi. man net vietiniam tarpininkui gaila pervest (is anksto) - kol jis nesuteike paslaugos. jus daba paslaugos negaunat, tik apmokejima ivykdot - nes siulo ir dar putojates kazko... vistiek didmenininko nuolaidu niekada negausit... toks sansas vienetiniam pirkejui tik per ispardavimus...
sub 2021-08-12 15:56
Nėra tokios nesamonės, kaip PVM nuo muito sumos. PVM, kaip ir muitas, abu skaičiuojami nuo prekės vertė+transporto išlaidos. PVM 21 % nu obendros prekės ir transporto sumos, muitas priklausomai nuo prekės ir šalies, 0-4.5 %nuo prekės ir transporto sumos.
sub 2021-08-12 16:01
Šiaip aš tai nusivylęs LP žiauriai, labai ilgai muitina, dažnai nesamonių pridaro, priskaiiuoja absurdų, ko prašai nepateikia arba ilgai vilkina. Atvyko įmonei siunta iš GB, įmonėj dirba keli vadybinkai. LP tarpininkai nieko nenurodo, tik siuntos nr. - sako reikia dokumentų kad siunta būtų muitinama. Tai dvi savaites jų prašiau, kad atsiūstu arba siuntėjo pavadinimą ir kontaktus, arba info jeigu siuntėjas nurodė - kokios prekės yra siunčiamos. Blyn po vienos savaitės kasdieninio skambinėjimo atsiuntė tik sekimo Nr., kurį ir taip žinojom iš LP laiško, po dviejų savaičių pagaliau gavom info kas per siuntėjas ir kokios prekės. Dabar bandom deklaruoti, tikiuosi nešaus jie kokio saugojimo, kas nemokamai yra 3 d.d.
Galonas 2021-08-13 11:35
Gal savo nesąmones pasilik sau ir įsigilink dar kartą kaip veikia išmuitinimas, viskas labai aiškiai parodyta žemiau pavyzdyje: https://www.lrmuitine.lt/mport//failai/ ... ausimu.pdf
sub 2021-08-13 13:24
Nėra atskiro PVM, tai bendras PVM, nuo visų išlaidų, kurias sumokėjote prekės pardavėjui, nuo muito ir kitų iki siuntos pristatymo atsiradusių išlaidų (pvz. muitinės tarpininkų paslaugų). Yep, mano klaida. Muitas pridedamas, išskaičiupjant PVM, bet tai ne atskiras PVM, o benras nuo visų išlaidų susijusių su siunta.
Galonas 2021-08-13 18:13
Taip, rašiau, o dar rašiau, kad Ali dabar ir išmuitinamom prekėm paskaičiuoja PVM iškarto, tai kas bus kai prekė pasieks Lietuvą? Muitas nesumokėtas, PVM nuskaičiuotas be muito, tai mokėsi muitą ir dar trūkstamą dalį PVM'o(muito dalis)? Nesąmonė. Prieš tai buvo logiška, kad prekėm virš 150€ Ali neskaičiavo PVM, bet pardavėjai sumąstė parduot kaip iš kinų sandėlio, bet siųst iš EU ir taip išvengt PVM.