Garsioji Pablo Escobaro nuotrauka prie Baltųjų rūmų – kaip ieškomiausias pasaulio narkobaronas atsidūrė per keliolika metrų nuo JAV prezidento (Foto, Video)  ()

Šioje liūdnai pagarsėjusioje nuotraukoje matome garsiausią legendinį Kolumbijos narkotikų baroną Pablo Escobarą, stovintį priešais Baltuosius rūmus Vašingtone. Berniukas, stovintis šalia Escobaro, yra jo vienintelis sūnus. Maždaug tuo pačiu metu jis taip pat kartu su savo šeima pirmos klasės kelione išvyko į Disneilendą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1981 m. darytoje nuotraukoje matomas Baltųjų rūmų šiaurinis portikas, o tai reiškia, kad Escobaras ir jo sūnus stovi ant šaligatvio šalia Pensilvanijos aveniu, kuris tuo metu buvo atviras transporto priemonių eismui. Tuo metu bet kuris pėsčiasis galėjo prieti gatve ir nusifotografuoti panašiai nuotraukai – ir iš tiesų, jūs galite tai padaryti ir šiandien, nors tvora tapo aukštesnė.

Nuotrauka, kurią padarė Escobaro žmona Maria Victoria, pasirodė 2010 m. HBO dokumentiniame filme „Mano tėvo nuodėmės“, kuriame pasakojama apie narkotikų karaliaus gyvenimą jo vienintelio sūnaus Juano Pablo Escobaro akimis, kuris nuo to laiko pakeitė savo vardą į Sebastianas Marroquinas.

 

Tuo metu, kai buvo daryta ši nuotrauka, Pablo Escobaras bandė pasirodyti „teisėtu“ politiku Kolumbijoje. Pirmiausia jis pakliuvo į Medeljino miesto tarybą, o vėliau tapo pakaitiniu Kongreso nariu.

Jis turėjo diplomatinį pasą ir tikriausiai juo keliavo į JAV, nors tai nepatvirtinta. Arba jis tiesiog naudojo padirbtus pasus, kuriuos nesunkiai galėjo gauti per savo politinius ryšius.

1982 m. parlamento rinkimuose Escobaras buvo išrinktas pakaitiniu Atstovų rūmų nariu kaip Liberalų alternatyvos judėjimo dalis. Jis buvo atsakingas už bendruomenės projektus, tokius kaip namų ir futbolo aikštynų statyba, dėl kurių jis išpopuliarėjo tarp miestų, kuriuose lankėsi, vietinių gyventojų.

 

Tačiau Escobaras buvo persekiojamas Kolumbijos ir JAV vyriausybių, kurios nuolat slopindavo jo politines ambicijas ir siekdavo jį suimti, o Escobaras, kaip manoma, 1989 m. organizavo Administracinio saugumo departamento (DAS) pastato Bogotoje ir skrydžio „Avianca Flight 203“ sprogdinimus.

 

Savo galios viršūnėje Escobaras uždirbdavo maždaug 420 milijonų USD pajamų per savaitę, tiekdavo 80% pasaulio kokaino ir per dieną kontrabanda į JAV įveždavo 15 tonų kokaino.

Escobaro palikimas tebėra prieštaringas. Nors daugelis smerkia siaubingą jo nusikaltimų pobūdį, daugelio Kolumbijos gyventojų jis buvo laikomas „į Robiną Hudą panašia“ figūra, nes jis suteikė daug patogumų vargšams – jo laidotuvėse 1993 m. dalyvavo daugiau nei 25 000 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()