Lietuvoje maišelius keičia tvarios dėžės pirkiniams: vilniečiai kviečiami atsiimti nemokamai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2021-11-05 09:59
Per vieną galą skatina rūšiavimą ir ekologiją, o per kitą galą - važiuokit su mašina ir deginkit dyzelį. Kol Vilniuj gyvenau ir dirbau, po darbo eidavau namo 4km, tai dežės tikrai nenorėčiau neštis, o maišelis visiškai netrukdo. Aišku, apsiperkant kasdien viskas ir taip telpa į kuprinę. P.S. Netingėtit pavaikščiot. Ne iš biednumo(uždirbu virš 3000€ į rankas) vaikščiodavau, o dėl poilsio.
bmk1245 2021-11-05 10:35
Be to, plastikinį maišelį galima naudot kelis kartus.
kestutisz 2021-11-05 11:14
Tuos kur "ikiekologinius" taip, su dabartiniais pasiseka jei atlaiko nors antrą panaudojimą - iki šiukšlių konteinerio. O šiaip dėžė tai tik jei važiuoji automobiliu, paskui jį pasistatai prie pat durų ir pan. Dar ir į tuos naujobiškus rūšiavimo konteinerius netilps nesulamdytas, tada net kokiom "rūšiojamom" atliekom išneš netiks.
kukulis4 2021-11-05 12:48
Na, visu pirma reikia sutarti del to, kad niekas per prievarta tos dezes negruda, ir neliepia sutint 4 kilometru su deze rankose. Tiems, kas bet kokiu atveju vazineja su masina, ir po darbo uzlekia i parduotuve isimest kelis basic'us - visai neblogas varijantas. O plastikiniai ar popieriniai maiseliai irgi nera blogai, susinaudoja kaip siuksliu maisai.
conjurer 2021-11-05 15:07
Išduosiu paslaptį, galima pigiai nusipirkti kuprinę. Per metus 100 kart nuėjus į parduotuvę, ji bus pigiau nei maišelis po 10 centų, ar dėžė. Patogiau nešti, nes svoris subalansuojamas. Na o jei su auto, ir reikia kelis kubinius metrus prekių namo parsitempti, galima naudoti daugkartinius maišus, jų turi kiekviena parduotuvė, ir jais gali plytas nešioti. Popierinė dėžė, su balintais šonais ir žaliais dažais nėra labai ekologiškas produktas (geriau būtų nebalinta, kaip siuntinių dėžės), ir daug greičiau nusidėvės, tarkim nuo šaldytų produktų kondensato. Plastikas ir sintetinė medžiaga nėra blogai, jei neišmeti po kiekvieno panaudojimo.
evaldosia 2021-11-06 08:42
niekam tikęs gaminys.amerikos pašto dėžių kopija,bet jos pagamintos iš plastiko,todėl beveik nesunaikinamos ir ilgaamžės.na daleiskim paimsiu tokia dėžę prikrausiu pirkinių,ją reikia nešti abiejomis rankomis.prieinu prie automobilio,ir kadangi mano bagažinės dangtis neatsidaro pamojavus koja po mašinos dugnu,teks padėti ant asfalto kuris gali būti šlapias. vandens įgers kartonas,to pasekoje parvažiavus namo,pirkiniai gali išbyrėti per dugną. nieko nėra geriau už tvirtus daugkartinius maišus.vienkartiniai irgi gerai,kai panaudoji 40 kartų.ar gerai būtu panaudojus tą dėžę 10 kartų ir ją perdirbti? tai labai abejoju.perdirbimui reikalingas vanduo ir elektra.jie didina taršą co2 emisijomis.
procc 2021-11-07 20:02
Medžiaginis maišas man tarnauja jau kokius 5 metus ir kolkas nematau reikalo jį keisti į kažką kitą.