Aštuntas kabinetas – paprastas, bet ypatingas katinas, kurį visa šalis prisimena net ir po 50 metų (Foto)  ()

Los Andželo mieste, Baxterio ir Echo Park alėjų sankirtoje, ties Elysian Heights pradine mokykla yra šaligatvis. Jis driekiasi beveik per visą gatvę, ir jeigu geriau įsižiūrėsite, pamatysite cemente išraižytas meilės pilnas žinutes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

XX amžiaus septintajame dešimtmetyje mokiniai paliko šias žinutes vieno didžiausių mokyklos numylėtinių – naminio trumpaplaukio katino – garbei. Jo vardas buvo Aštuntasis kabinetas.

Katinas nugaišo 1968 metų rugpjūčio 13 dieną – prieš daugiau nei 53 metus.

Aštuntasis kabinetas pirmą kartą pasirodė 1952 metais – jis įsliūkino į pradinę mokyklą petraukos metu ir ėmė vogti mokinių pietus. Mokiniai pavadino jį pagal kabinetą, kuriame gyvūnas buvo surastas.

Mokslo metų laiku jis gyvendavo mokykloje, o vasaromis pradingdavo – bet sugrįždavo, kai tik sugrįždavo mokiniai. Per 16 metų katinas įsitvirtino ne tik vietinėje bendruomenėje, bet ir Los Andželo istorijoje. Kaip nurodo istorikas Paulas Koudanaris, ne mokykla prisijaukino katiną, o katinas prisijaukino mokyklą.

 

Šis katinas iš tiesų buvo populiarus. Gyvendamas mokykloje, iš visos šalies jis sulaukė daugiau nei 10 000 jam adresuotų laiškų.

Per visą savo gyvenimą šis katinas niekada neturėjo nuolatinių namų – techniškai jis visuomet buvo benamis. Bet kai gyvūnas 1968 metais nugaišo, mokiniai norėjo jam suteikti nuolatinę poilsio vietą.

Mokiniai norėjo palaidoti Aštuntą kabinetą Los Andželo gyvūnų kapinėse Kalabasase. Būtent čia savo gyvūnų laidojo įžymybės – tokios kaip Lauren Bacall ar Humphrey Bogartas. Čia taip pat buvo palaidoti žymūs gyvūnai – kaip antai garsusis kino studijos „MetrožGoldwyn-Meyer“ liūtas.

 

Kai mokiniai išplatino pranešimą, kviečianti aukoti laidotuvėms, atsakomoji reakcija pribloškė. Pinigų, kurie ėmė plūsti, pakako, kad būtų pastatytas vienas didžiausių antkapių kapinėse.

P.Koudanaris sako, kad beveik visos Holivudo žvaigždės turi ką nors palaidojusios šiose gyvūnų kapinėse. Nepaisant to, benamis katinas, kurį priglaudė mokykla, turėjo didesnį antkapį, nei visi kiti čia palaidoti gyvūnai. Ir iki pat šiol jo kapas yra vienas labiausiai lankomų.

 

Aštuntasis kabinetas neprarado šlovės net ir po savo mirties. Jo nekrologas laikraštyje „Los Angeles Times“ užėmė 3 stulpelius, buvo publikuota ir katino nuotrauka. O 1972 metais vieni gyvūnų prieglaudos namai Riversaide pasivadino šio katino garbei – „Aštuntuoju kabinetu“.

Siekdami paminėti, kad katinas gyveno mokyklos teritorijoje, Elysian Heightts pradinės mokyklos mokiniai išpiešė mokyklos sienas katino freskomis, išraižė jo vardą and šaligatvio, o koridoriuose iškabino šio katino portretus. Juos galima pamatyti ir šiandien.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()