Dėl į šalį įvežto serialo „Squid Game“ šiaurės korėjiečiui skirta žiauri mirties bausmė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2021-11-27 11:01
TSRS laikais už prekybą (spekuliaciją) buvo galima lengvai gauti mirties bausmę. Sakykim Donskojaus tėvui Criuščiovo laikais buvo įvykdyta mirties bausmė, nes jisai dirbdamas stomotologu pirko ir parduodavo Caro laikų auksinės monetas kurios buvo naudojamos auksiniams dantims. Dar įvertinkite tai, kad tenai žmogus per mėnesį uždirba 20 - 100 €, o visokia įrašymo įranga pervežta per visokias sienas pabrangsta kaip reikiant. Kai pastebėjau, tenai televizorius toks brangus, kad jam visiškai sugedus jis neišmetamas, o toliau laikomas namuose, kartais taip, lyg jisai dar veikiantis.
Dannas3 2021-11-27 20:23
Kaip tik praklausiau podcasta su viena Š.Korejos aktyviste, pabegusia iš šalies dar paauglystėje. Jai labiausiai kelia šypseną, kai amerikiečiai skundžiasi, jog valdžia atseit juos persekioja, realiai neturint žalio supratimo ka reiškia gyventi priespaudoje. Labai tinka pritaikyt šiam kontekste ir visokiems maršistams ar basakojiems idiotams.
VirtualGadget 2021-11-27 22:53
Atsilikusiose valstybėse tokie dalykai jokia naujiena. Yra daug žiauresnių valstybių nei Šiaurės Korėja. Skirtumas tik toks, kad ten miršta daugiau žmonių ir daugelis ne dėl valstybės tvarkos. Per dieną nužudoma ne po vieną o dešimtimis ir už dar menkesnius dalykus.
conjurer 2021-11-28 00:15
Squid game galėjo būti tinkamas serialas pietų korėjai, nes pasak uno jis parodo kapitalizmo tamsiąja pusę. Bet nebūtų netflixas netflixu jei nedarytų žmonių įvairovės savo produktuose. Tai kad vaikai pamatė, kad Sae-byeok personažas yra pabėgėlė iš š korėjos, yra rimta problema, tuoj užaugs visa karta pabėgėlių, ir dar ims valdžia būt nepatenkinti. Tai yra didelė rizika "Žmonių š korėjos" (ar kaip ten pilnas pavadinimas), stabilumui. Na panašiai kaip taivanas, vakarų taivanui, aš rinkimai tarakonui.
bmk1245 2021-11-28 00:41
Fašistas, kap drįstat kritikuot geriausią valdžią pasaulyje!... Kas yra juokingiausia, tam tikruose sluoksniuose būsit apšauktas rasistu, baltuoju supremasistu... Taigis, selfmoderuokit šnektą ))))
conjurer 2021-11-28 00:57
Nelendu į tuos sluoksnius.
Giedriax 2021-11-28 04:06
Šitas straipsnis man smirda užslėpta reklama. Jau seniai teko girdėti, kad Šiaurės Korėjoje draudžiama platinti užsienio filmus, bet kodėl akcentuojamas būtent Squid Game? Juk už kitų filmų platinimą taip pat laukia mirties bausmė ar ilgi metai lageryje. Nenustebčiau jei šis straipsnis yra tiesiog kažkieno kūryba - abejonių prideda tokie išsireiškimai kaip "teigiama, kad", "manoma, kad", "pranešama, kad". Žodžiu jokių faktų nepateikia, tik gandus ir spekuliacijas. Na ir pats šaltinis - dailymail - negali pasigirti gera reputacija. Nežinau ar straipsnyje aprašyti įvykiai tikrai atsitiko, bet esu beveik tikras, kad prie šio straipsnio prisidėjo ir reklamos ekspertai. Tiesiog kai įprasti reklamos būdai neveikia, ieškoma subtilesnių, nepastebimesnių sprendimų.
bmk1245 2021-11-28 09:21
Verta pažiūrėt, geras relax'as nuo hollywood'inio woke/sjw trash'o. Bet, jeigu pradėtų reklamuot STD, ar Batwhamen, ir pan., pradėčiau pykt ir aš. PS tuos, kurie sugalvojo ekranizuot Cowboy Bebop, reikia ketvirčiuot.