Lietuvos BVP augs 3,9 proc.: į ką vertėtų investuoti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-01-22 23:09
Reikia specialistams algas mokėti ir dar juos žmonėmis laikyti, ir specialistų netruks...
iPienius 2022-01-23 09:46
https://www.youtube.com/watch?v=JeGSoR1Sujo
zaliaakis 2022-01-23 10:43
Neaugs...
immortallt 2022-01-23 16:24
Augs. Kinijos visas reikalas yra pernelyg išpūstas, nes keletas verslininkų daro tą patį, ką ir Palangos "verslininkai" ar ūkininkai. Jiems dar nebuvo gerų metų. 2020 m. irgi verkė, kad prasti metai, bet pajamos buvo 30% didesnės nei bet kada istoriškai. Viešbučiai, net patys brangiausi kambariai, nuo pajūrio 50km spinduliu varė 100% užimtumu. Didžiausia problema buvo personalas tuos kambarius paruošti. Alga siūloma pvz. 2-4k€ į rankas, priklausomai nuo rezultatų. Įmonei reikia antrątiek žmonių, kiek dabar yra. Norinčių yra, tik kompetencijų nėra darbui atlikti ir užsidirbti tokią algą. Kita įmonė, ieško žmonių, alga 4-6k€ į rankas, kaip samdomas darbuotojas. Reikia bent 20 žmonių. Ateina iš universisteto ir nori gauti kaip manager'is, bet realiai jį turi mokinti. O pradėti nuo nulio arba nenori, arba kurie jau bent su minimalia patirti, senai išgraibstyti. Likę tokie, kurie nepajėgūs dirbti patys, arba tokiais niekada ir netaps. P.S. darbo pasiūlymų gaunu gal ne kiekvieną mėnesį, bet kas antrą. CV nesiuntinėju.
donatasv 2022-01-25 08:32
Atėjo laikas ir darbdaviams, laikai 10 už durų laukia kad pakeistų tave baigėsi. ~4k į rankas čia jau labai geras inžinierius su specifine kvalifikacija turi būti, kad tiek mokėtų, bet aukštos kvalifikacijos darbų Lietuvoje nėra tiek daug, o su tokiu atlyginimu galima atsiviliot lengvai darbuotojų ir iš užsienio. Kas yra daug paprasčiau ir pigiau nei investuot į naujai iškeptą. Dideliai dalei Lietuvos apie tokį atlyginimą tik pasvajot. Bruto vidurkis Lietuvoje vos 1600, kas į rankas 1k eurų. Pagal šitą ir lygint reikia lietuvos padėtį, o ne skraidyt padebesiais ir lygint visą Lietuvą su 4k atlyginimu kas yra mažuma darbuotojų.
immortallt 2022-01-25 10:33
Geram inžinieriui dabar kažkur 6k€ į rankas. Na bent jau ofiso kaimynai tiek gauna. Didelė dalis lietuvių sėdi juodame šešėlyje, kitu atveju nebūtų kam NT pirkti. IŠ GRYNŲJŲ. Grūžčikas prieš du metus už 6 valandas darbo gavęs pasiūlymą 50€ pasiūlydavo atgal į galvą už tiek duoti. Už bruto 1600€ dirba tie, kurie nori atsėdėti darbe, nieko neinvestuoja į įgūdžius. Dabar bijau ir už 100€ tą patį atsakymą gausi. Santechniko algų pasivyti neina. Plytelių klijuotojai dėl 80 kv.m. naujoje statyboje laužosi, nes plytelės jiems nepatinka, tiksliau jų raštas. Aš rimtai. Dabartinė mano problema. Vieni sutinka, bet laukti rugsėjo-spalio mėnesį. Vieni matosi pirmus kartus daro, bet ima tiek pat, kaip tie kurių laukti vos ne metus. O tretiems va plytelių raštas nepatinka. Su sienų glaistymu tas pats. Aišku, 4k€ negauna dauguma ir to nesakau, bet dauguma ir gauna gerokai daugiau nei 1k€. O kas gauna 1k€ ar mažiau, taip pasirenka arba aktyviai, arba per savo pasyvumą. Kitu atveju nebūtų tokių situacijų, kai už darbą, kurį gali išmokti gerai daryti per mėnesį, moka 3-5k€ į rankas.
kestutisz 2022-01-25 11:39
Na jau, "keletas verslininkų". Net jei jau modernūs užingridai, pas kuriuos ten valdžia verždavosi juostelę perkirpti jau bruzda. Gaila, nerandu ant smūgio pačios konferencijos video, bet jies buvo dar liūdnesnis nei santrauka https://www.delfi.lt/verslas/verslas/ve ... d=89238307 "verslas orientuotas ne į paramą, o galimybę vykdyti veiklą"
donatasv 2022-01-25 13:04
Statybininko duonos išmokus per mėnesį tinkamas būsi "gruščiku" dirbt už 600. Užteks vieną kampą be patirties prasimest ir galėsi pradėt lupti ir dėt iš naujo, plius tempas pas tave bus toks, kad reiks pasistengt kad pritempt algą iki gruščiko... Vo tada galėsi pradėt skaičiuot štukom tik ne į pliusą, o į minusą. Man labiau panašu, kad tu skaičiuoji tuos pinigus prieš mokesčius ir firmai, o čia prasideda įrankiai, transportas, garantijos, vadyba, buhalteriai ir t.t. Kas lieka paprastam darbuotojui? 3k? gal jei kavosi nuo mokesčių viską ir dar papildomai bedarbio pašalpą imsi. Čia kaip vaikai prisižiūri jutubėje CSS/HTML kursų ir jau bėga pas darbdavį rėkdami kur mano tūkstančiai...
sub 2022-01-25 14:18
Verkia jie, kai nuo 2017 metų pelningumas minuse. 2020 metais tie Brolis Group grynasis pelnas -139 504 €, tai ko jie skundžiasi, cituoju "bendrovė buvo paaukota dėl vertybinės politikos" jeigu iki šiol minusinis pelningumas. O problemos su Kinija pajudėjo tik 2021 Rudenį. "Mano tikslas susirinkime buvo iškomunikuoti Lietuvos lazerių sektoriaus bei Vokietijos automobilių pramonės įmonių ir Vokietijos kapitalo žemės ūkio įmonių poziciją, gautą iš Vokietijos amatų rūmų bei situaciją ir prašymą normalizuoti ir deeskaluoti situaciją su Kinija, tai mes tokią poziciją išsakėme“, – kalbėjo vienas iš „Brolis Semiconductors“ įkūrėjų." Prie ko čia ta Vokietija iš vis? Prie ko visas Liertuvos lazerių sektorius, jeigu jie vininteliai labiausiai verkia iš visų. Rimtesnės kompanijos tyli, dirba toliau, gal kažkiek persiorientuoja, o šitie blyn rado sprągą kaip kompensacijos ar paramos gaut. Visi supranta, kad kažkokių sunkumų visi patirs, bet kiti bando kažką keist, ieškot naujų rinkų, bet visada buvo ir bus versknių, kurie kaltins politiką, orus, blogą sezoną ar derlių ir rpašys paramos. Veiklą gali vykdyti kada tik nori ir kaip nori, tam nebūtina AB, UAB, IĮ ir pan. Verslas orientuotas į pelną ir taškas. Nu kitiems dar verslas yra legalizavimosi forma, kad pinigus išplaut.
kestutisz 2022-01-25 15:11
Įmonės pelnas pliuse - kažkas negerai su buhalterija. Pinigus, ypač augančioje įmonėje, kur kas naudingiau panaudoti plėtrai (kaip tik kalba apie naujo fakbrikėlio statybą ir ji deja jau bus ne čia) nei nuo pelno dar ir mokesčius susimokėti. Be to lazeriai (konkrečiai Brolis) šiuo atveju tik pavyzdys, kur buvo ir Lietuvos ateitis, ir ten visakip kaip glostė širdį kai pozavo su užingridiniais rėmeliais. Prezidentė važiuodavo pozuot prie kiekvienos naujos laboratorijos. Ir viskas pasikeitė kai pasakė akivaizdų faktą - karalius nuogas! Ir čia tik ledkalnio viršūnė. Po ja yra daugybė žmonių - nuo bukos prekybos (na gudresni rebrandina) iki namudininkų kurie kažką renka namie iš kiniškų detalių (kiti nesugeba) ir gamina vienetinius daiktus (taip, pats nustebau, bet yra kas čia taip rinko, deja jau rinko, labai nepigius objektyvus - ir niekas tokiem tiesiog negali pasiūlyti net panašios kokybės dalių).
donatasv 2022-01-25 15:11
Verslas per dieną nepasidaro, atrado nišą, atsikasė tiekėjus, atidirbo produktą iki smulkmenų, pagamino ir eksportavo į Vokietiją, vokiečiai jų produktą įdėjo pas save tarkim į stakles ir išsiuntė į Kiniją. Staiga Kinija pasako valinkit iš čia nes Jūsų produkte yra Lietuviškų dalių. Galima sakyt viskas į ką investavo lietuvių firmą, staiga tampa 0 ir dėl ko? Dėl to kad vienas piemuo nesuprasdamas ką daro staiga sugriovė viską ką kūrė įmonė 10 metų. Čia lengva ranka nubraukiam ir ieškom naujų klientų, sukuriam produktą pagal naujo kliento reikalavimus Pfff čia nieko nereiškia. Tai ne bulkučių verslas, jei ne vieni suvalgys tai kitiems prakišim. Tokia kaip Australija, JAV dešinoji ranka sunkei atsilaiko prieš kiną, nors turi panašių problemų kaip Lietuva. Konservatorius už tokį nemokšiškumą kabint ant sausos šakos. UAB "Brolis semiconductors" Pardavimo pajamos 2020: 10 078 845 € Grynasis pelnas 2020: 1 248 983 € toli gražu iki minuso. Pagal tave įmonė su milijonu + pelnu patirdama tiesioginių nuostolių negali išsakyt ką galvoja? Naką piemuo privėmė kuriam iš naujo... Net ir kompensacijos prašymas/gavimas čia nelabai gelbsti.
sub 2022-01-26 08:37
Tegul būna ne čia tas jų fabrikėlis, man nei šilta nei šaltą, kur jų fabrikėlis bus. Lazeriai ir liko Lietuvos ateitis, ir Broliai nėra vienintelė lazerių įmonė Lietuvoje, yra ir kitų žaidėjų, kurie dabar dirba o ne į žinisklaidą lenda pasiskūsti, kaip mums dabar chujovai. Buvo ministrė Ingrida, staiga pavirto prezidente Šimonyte, nice. Žėk, verslas nebūtų verslas, jeigu nesugebėtų persiorientuoti, atrasti naujų rinkų ir tiekėjų. Verslas visada susiduria su iššūkiais ir mano nuomone kiniškų šūdniekių ir toliau gaus, jei netiesiai, tai per aplinkui, iš Olandijos ar Danijos.
sub 2022-01-26 09:37
Visų pirma pajamos ir pelnas - du skirtingi dalykai. Visų antra, pateikite šaltinį iš kur ėmėt informacija, nes mūsų informacija skiriasi, tai nesuprantu kas meluoja, rekvizitai ar jūsų šaltinis. Nuostolių patiria visi, ne tik tos rinkos, kurios susiję su Kinija. Nuostolių patiria visi ir visada, ir dėl geopilitinių priežasčių ir dėl gamtinių priežaščių. Aš suprantu, kad verslas per dieną nepasidaro, per dieną ir neužsibaigs, jei geras verslas ras išeičių. Kinija negali pasakyti valinkit iš čia nes turite Lietuviškų dalių savo produktuose. Kinija turi įrodyti, kad ten yra Lietuviškų dalių. Tam yra kilmės sertifikatai ir panašūs dalykai, bet manau čia labiau problemos su tiekimu iš Kinijos, nei Lietuviškom dalimis Vokiškuose produktuose. Pagal jus, tai turėtų dabar visa Lietuva sulysti Kinijai į šikną, kad tik įtiktų dėl kažko, kad tik verslas nenukentėtų? Tai gal tada sulendam į šikną visiems, Rusijai, Baltarusijai - nes ir jie turi pretenzijų mums ir verslai yra nukentėję dėl politikos su rytais. Tai gal būnam ne demokratiška laisva valstybė, o būkim tarptautinė prostitutė, kuri parsiduos kad tik verslui būtų gerai, o verslas vistiek kaip sugalvos taip ir padarys, gal sugalvos į Mergelių ar Seišelių salas persikelt, kaip jau ne vienas padaręs, kodėl tada visi tyli? Ir jeigu Kinija galvoja, kad dėl savo galios gali įtakoti Lietuvos nuomonę Taivano atveju, tegul taip ir galvoja, o mes ęsam laisva demokratinė valstybė, todėl ir turim savo nuomonę, todėl ir turim palaikyti kitas respusblikas, kurios nori būti laisvos, kaip mus kažkada palaikė Islandija.
Dannas3 2022-01-26 11:12
Butent ta ir turi jis galvoj, kad turetume visiems sulyst i siknas. Kitam poste juk rase, kad Kubilius duju backa nupirko, kai galejo su rusais susitart del tu duju geriau. Abejoju ar jo galvele neisnesa, kad tokiu atveju, butu reikeje tapt rusu marionete.
kestutisz 2022-01-26 12:27
Esmė yra neišsišokti. Tas noras šokti ant patrankos vamzdžio, beje, yra kaip tik iš sovietinio fronto. Aš dar vaikystės patriotines "pasakas" ("Mažųjų skaitiniai"?) pamenu, apie didvyrius šokusius ant ambrazūros ir pasiaukojančius dėl kitų pergalės. Ir jau tada buvo tiesa paskius gan juokinga.
donatasv 2022-01-26 13:04
Panašu, kad tavo galva neišneša ir proto nei už kapeiką. Nematai toliau nei pamyž... Lenkai/Latviai/Estai statosi terminalą tik Europos sąjungos finansuojamą pasidarė projektą ir sukasi neaukodami savo žmonių gerovės, vien tik tam kad galėtų išplaut pinigus per offšorus už išnuomotą laivą. Kas nesugeba google naudotis duomenys apie brolis semiconductors: https://rekvizitai.vz.lt/imone/brolis_semiconductors/
sub 2022-01-26 13:32
Faktas, būtume Rusijos prostitutė. O Rusija bet kada sugalvojus grąsintų kad užsuks mums dujas, jei palaikysim kokias sankcijas vakarų ir pan., jei turėsim savo nuomonę. Bet truparegiai to nesupranta, jie žiūri čia ir dabar. Todėl niekada ir nesupras, kad Kubilius priėmė nepopuliarius spręndimus, kuriuos tada buvo būtina priimti.
sub 2022-01-26 13:40
Jojo, vėl kažkam vaidenasi "išplaut pinigus į offshorus už nuomotą laivą". Eik, dar kartą paskaityk https://www.delfi.lt/verslas/verslas/ve ... d=89238307, nes ten nieko apie Brolis semiconductors nerašoma, o rašoma kaip aš minėjau apie "Brolis Group", kurių pajamingumas minuse. Tame striapsnyje nieko neminima apie Brolis Semiconductors, todėl net nesidomėjau šios įmonės pelningumu, kuris kaip matau virš milijono pliuse, o 2021 metais turbūt ir daugiau bus. Pažiūrėsim kai bus duomenys, ar smuko jų pajamingumas, ojeigu ne, tai ko jie čia skundžiasi tada.
donatasv 2022-01-26 14:28
Kai neliks įmonės neliks į ką žiūrėt ir tai, kad verslas sako kad pridirbot nesamanių yra gryna tiesa. Šūdą pilt ant įmonės bandant pateisinti ministro klaidas yra neadekvatu. "Jojo, vėl kažkam vaidenasi" blogiausiai kai nesivaidena ir net nesupranti kas vyksta, į šūdą įlipęs (nesavo noru) džiaugiesi taip lyg patekęs į rojų. Laivas pats kaip projektas super. Bet tai kaip jis buvo įgyvendintas ir koks laikas buvo pasirinktas, tai yra genocidas tautai.
Dannas3 2022-01-26 14:52
Ofsorai, genocidas-labai jau girdeta retorika, kuria megsta naudoti maršistai visokie:))) dabar matai ir laikas blogas parinktas. Zinok, ne visoms valdzioms uztenka proto ir politines valios priimti didelius sprendimus, kurie nebutinai patinka liaudziai. Vieni dirba darbus, kiti kaip amebos(prazidentas) pataikauja laiudziai, kuri realiai tikrai nezino kas yra geriausia valstybei ilguoju laikotarpiu. Dar kaip pavyzdi galiu pateikt, jei kas zinot, yra tokie propatrijos naciukai su Sinica priesakyje. Jis labai kritikuoja sprendimus del Kinijos, nors pries metus ju tinklapi buvo straipsnis, jog Lietuva turetu pripazinti Taivano nepriklausomybe, kad ir kokios butu Kinijos sankcijos. Kaip tokius sudagalvius vertint?