[Žinios trumpai] Indijoje vyks pirmoji „metaversinė santuoka“ šalyje: kas tai yra ir kaip šventėje dalyvaus net mirusio tėvo „vaiduoklis“ (Foto, Video)  ()

Kadangi COVID-19 verčia šeimas visoje Indijoje sumažinti arba atšaukti savo tradicines didelio masto vestuves, viena pora rado vietą, kuriai netaikomi apribojimai: „metaverse“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dinesh Sivakumar Padmavathi ir Janaganandhini Ramaswamy iš Tamil Nadu valstijos, kur šiuo metu vestuvių dalyvių skaičius limituotas iki 100 žmonių, į kitą mėnesį įvyksiančią savo virtualią šventę pakvietė 2000 žmonių.

Ir kaip save vadinantys „Potergalviais“ arba Hario Poterio gerbėjais, pora pasirinko Hogvartso tematikos vakarėlį, kuriame svečiai gali dalyvauti savo telefonais, planšetiniais kompiuteriais ar nešiojamaisiais kompiuteriais.

„Metaverse“ yra terminas, naudojamas apibūdinti virtualias 3D aplinkas, kuriose vartotojai gali burtis ir bendrauti. 24 metų jaunikis, blokų grandinės ir kriptovaliutų entuziastas, dirbo su startuolių platforma „TardiVerse“, kad sukurtų pilį primenančią skaitmeninę erdvę, įkvėptą Hogvartso.

 

Teisėta vestuvių ceremonija vis tiek vyks fiziškai artimų draugų ir giminaičių akivaizdoje Ramaswamy kaime Tamil Nadu Krishnagiri rajone, maždaug 275 km nuo valstijos sostinės Čenajaus.

Tačiau vėliau po fizinės ceremonijos pora prisijungs prie virtualios šventės, kurios projektavimas, kūrimas ir rengimas kainuoja 150 000 Indijos rupijų (1778 eurų). Vienos valandos renginio metu jaunavedžiai virtualiai kreipsis į savo svečius, kurie galės apžiūrėti pilį ir pritaikyti savo avatarų išvaizdą bei aprangą.

 

Pora sakė, kad ne tik gali pakviesti svečių, kurie kitaip negalėtų dalyvauti – skaitmeninė šventė turi dar vieną unikalų pranašumą: į procesą jie gali įtraukti velionį Ramaswamy tėvą.

„Mano uošvis mirė praėjusį balandį“, – sakė Padmavathi. „Taigi, aš kuriu 3D avatarą, kuris atrodo panašus į jį, ir jis palaimins mane ir mano sužadėtinę. Tai yra kažkas, ką mes galime padaryti tik „metaverse“ erdvėje.

Buvo pranešimų apie kitus „metaversiškus“ vestuvių įvykius, įskaitant JAV porą, kuri virtualioje platformoje „Virbela“ surengė fizinę ceremoniją kartu su skaitmenine ceremonija. Tačiau nors Indijos įstatymai reikalauja, kad vedybų ceremonijose dalyvautų liudininkai, Padmavathi mano, kad jo vestuvių šventė „metaverse“ erdvėje bus pirmoji tokio pobūdžio šalyje.

 

.

.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(9)
(2)

Komentarai ()