Grasina Europai: pašalins „Facebook“ ir „Instagram“, jei vartotojų duomenų nebus leista siųsti į JAV - kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2022-02-08 10:29
O tai būtų maždaug viso gero FB ir galas neatsiradusiai metai. Jie turi ir kitų rinkų, EU gal nėra tokia didelė, bet atsiras žaidėjas besilaikantis taisyklių ir juos išstums. Tikiuosi eurobuhalteriai atstovės savo poziciją.
donatasv 2022-02-08 10:44
Nebėda, tegu eina sau. O jei rimtai, tai pastatys duomenų centrą Europoje ir čia išsidirbinės. Duomenų saugojimas Europoje ir manipuliavimas jais JAV nėra didelė bėda, nebent tai pažeidžia kažkokius eu įstatymus.
kestutisz 2022-02-08 10:58
Tiesiog vyksta protegavimas fizinių datacentrų. Su kažkokiu ten mistiniu duomenų saugumu net nekvepia (t.y. nardyti po jau surinktus duomenis ar juos agregavus persiųsti į kažkur kitur netrukdo jų gulėjimas už šioje uždangos pusėje). O vat produktų gamintojus užjaučiu - vien kokį tupą chatą (ar ten laikų sąrašą) padaryt jau iššūkis kai diskusijoje dalyvaus ir eu ir ne eu žmonės - nebent toks ir tikslas, atsitverti kaip kiniečiams, rusams, etc.
HardAxe 2022-02-08 12:10
dabar jie išsipisinėja kaip nori, ir ką tu jiem gali padaryti? Jie nebent pagrąsins, kad išsikraustys, visa kita - dzin. O kai serveriai ir UAB bus EU, tai teks laikytis reguliavimų arba jie realiai prašiks duomenis/verslą. Sunkiau pajamas į ofšorus iškelti ir t.t. ir pan. Kad ir online pokeris/kazino. Yra skirtumas tarp lietuvoje veikiančių/hostinamų ir lietuvoje pasiekiamų pokerių, ar ne taip? Pašalins europą? Tegu neskiedžia, keliais ateis, kad tik leistų jiem veikti. Dėl kiekvieno milijono prarastų vartotojų FB deda į kelnes. O čia užsidarytų visa rinka, tiek aviganių (aka influencerių) tiek avių (aka followerių),
sub 2022-02-08 12:17
Tegul atjungia, vistiek FB ir Insta tuštybių mugė. Twitter daug geriau. Vienintelis dalykas, kuo man Fb naudingas, tai gimtadieniai ir kontaktai Messengeryje, that's all.
kestutisz 2022-02-08 12:26
Nežinau, bet turbūt jokio? Na skirtumas tik realių pinigų suvaikščiojime ir tuose įditiškuose cookie law gal, bet ne pačiame game engine. Tiesa, kad būtų aiškiau - dzin man tas FB, man labiau pati idėja nepatinka - europečiams EU serveriai, nes tai iš principo gadina interneto be sienų idėją (ir tiesus kelias link kinų/rusų). Net ne dėl cenzūros ar dar kažko - tiesiog jei darai projektą iš kurio nori kažko uždirbti (o ne esi V. Palubinskas su on.lt) tai tu visada taikysies į US rinką, o europiečiams na šiaip, labiau dėl sentimentų (eealiai kiek ten, gal keliolika procentų rinkos) ir su EU biurokratų reikalavimais jau turėtum statyti atskirą infrą, kuri tau tiesiog gali neapsimokėti. Aišku, kol tu mažas, gal niekas nekreips dėmesio, bet jau vistiek kaip "pažeidėjas" (nu kaip viršyti iki 12km/h).
Benediktas 2022-02-08 12:59
Jei kažkas pašalintų rusų ir kieničių įtaką, tada nereikia ir amerikiečiu. Bet kol vyksta ES Šrioderizacija ir Trumpas nebe prezidentas, tai man USA akis nėra blogai. Vosokius šarikovus pastebi. O tai vietiniai buhalteriai parduos ES Putinui. ES atrodo labai beveidė šiuo metu, net negali vieningai už kitokias vertybes apart pinigai pastovėt.
zaliaakis 2022-02-08 14:13
Gera vieta ilgai tuščia nebūna. Nebūs fb, greitai atsiras alternatyva...
iPienius 2022-02-08 15:42
seniai yra alternatyvu kaip Gab, Gettr, kurie neuzsiima tokia cenzura. Vakaruose jau geda sakyt, kad FB naudoja. visas jaunimas bega is FB, o pas mus dabar pensininkai pradeda masiskai naudotis. Twitter irgi tapo meslo gabalu. uzsiima cenzura tik jiems nepatinkanciu, o kiti gali rasyt bet ka. yra atvirai grasinanciu zudymais ir panasiai. bet jei pritari leftizmo idiologijai, tai nebusi cenzuruojamas.
bahuriux 2022-02-08 22:03
Sakot keliolika proc vartotojų ES tik sudaro, nu gal ką aš žinau, bet pažiūrėkit kaip tai atsiliepė pačiai metai, tokie drąsūs pareiškimai, kad išsikraustys iš ES. https://www.google.com/search?client=fi ... meta+stock gerai matosi ant 5 dienų grafiko ir 5 metų bendram vaizdui. Nekenčių tos ir visų tokių tuštybių mugių, bet gal nupirksiu dugne truputi akcijų.
Myslius 2022-02-09 03:29
Ten tas akciju kritimas del to kad vartotoju skaicius pirma karta FB sumazejo, ne tai kad didetu po biskio, vartotojai kitus tinklus renkasi. Nesusije su ES. Siaip tokie duomenu centru ribojimai yra bullshit'as, sakykim nori pareklamuoti savo produkta globaliai, tai FB Google ar kita kokia kompanija turi akumuliuoti duomenis ir pateikti reklamos efektuvumo rodiklius, kad zinotai i ka orientuotis ir savo reklamine kompanija susiplanuot galetai. Nepritariu sprendimui. Man toks jausmas kad sprendimus priima technologiskai nekompetetingi zmones, politikuojantys i nenauda. Dar viena "allow cookies" tipo beprasmybe. Kurioj vietoj grasina? Eilinis clickbait. Citata nr.1 nera lygu citatai nr.2 1) „Jei mes negalėsime persiųsti duomenų tarp valstybių ir regionų, kuriuose veikiame, arba, jei mes būsime apriboti dalintis duomenimis, gali būti paveikta mūsų galimybė teikti paslaugas“, – rašoma ataskaitoje. 2) "Grasina Europai"
kestutisz 2022-02-09 16:05
Ten krito iškart po earningų - patys paskaičiavo, kad trūksta ~20m daily userių. O ir meta pasirodė kažkokiu neaiškiu hype. Pati EU rinka, deja, tokio įdomumo pasauliui neturi, ypač kas susiję su IT - visam likusiam pasauliu čia tik tie čiudikai su sausainiais.
Dziao 2022-02-09 17:26
Jau nereikia lia lia, kad eu rinka niekam neidomi, common 0.5 mlrd populiacija, jr tikrai ne varguoliu. Taigi kamnepatinka gali ciuzinti, o jei Facebookai iseitu, atsidaryciau gera bonka tokia proga
sub 2022-02-10 08:50
Eilinį kart įsitikinau kad tu nieko nerauki. Eu rinka galbūt nėra labai didelė, bet tikrai įdomi, nes išskirtinė. Ypač socialiniams tinklams. Tuoj paaiškinsiu. Nekalbu apie IT, nes IT yra pagrindinis JAV arkliukas. Tad pakalbėkim apie Europą. Ir kuo Europa toki svarbi social platformoms. Visų pirma tai pagrindinė pasaulyje turizmo kryptis. Maisto tradicijos. Vieni žinomiausių brandų mados ir automobilių sektoriuose. Gamta - išskirtinė, švarūs paplūdimiai. Draugiški žmonės, sportas, menas, muzika. Europos ir jos šalių istorija, niekas negali pasigirti tokia istorija kaip Europa. Turbūt procentaliai daugiausiai išsilavinusių žmonių turintis žemynas. Tai apie kokius čiudikus su sausainiais rašei? Matyt sausainiai užstoja tau tikrą vaizdą, arba tiesiog riboto mąstymo žmogus esi.