Prancūzija sulaikė prabangią Rusijos energijos boso ir Putino patikėtinio Sečino jachtą  ()

Ketvirtadienį Prancūzijos vyriausybė paskelbė sulaikiusi su Rusijos energetikos milžino Rosneft vadovu ir artimu prezidento Vladimiro Putino patikėtiniu Igoriu Sečinu siejamai kompanijai priklausančią superjachtą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Superjachta Amore Vero [anksčiau vadinta „St. Princess Olga“], stovėjo La Ciotat laivų statykloje, netoli Marselio, pranešė finansų ministras.

„Prancūzijos muitinė areštavo Amore Vero jachtą La Ciotat, kaip dalį Europos Sąjungos sankcijų prieš Rusiąj,“ rašoma pranešime.

Jachta prinklausė kompanijai, „kurios pagrindinis akcininkas yra Sečians“.

Prancūzijos biudžeto, valstybės sąskaitų ir civilinio admistravimo ministras savo Twitter paskyroje paskelbė jachtos nuotrauką ir parašė, „Įgyvendindami Europos Sąjungos sankcijas prieš Rusiją ir remdami Ukrainą, sulaikome pirmą jachtą.“

85,6 metrų jachtą pastatė Nyderlandų kompanija Oceanco ir joje yra plaukimo baseinas, galintis tapti sraigtasparnio aikštele, bei daug denių, tarp kurių yra ir su džakuzi.

Gamintojo puslapyje rašoma, kad laivas buvo pastatytas 2013 metais.

Vokietijos valdžia irgi sulaikė superjachtą.

Forbes pranešė, kad Vokietijos valdžia sulaikė superjachtą Dilbar, priklausnčią milijardieriui Alisherui Usmanovui, bet tai nebuvo patvirtinta.

 

Prancūzijos Rivieros pakrantė jau seniai pamėgta Rusijos superturtuolių, daugelis praleidžia ten vasaras jachtose ar prabangiose vilose.

Praėjusią savaitę Paryžius paskelbė sudarantis oligarchams priklausančio turto Prancūzijoje sąrašą – jachtų, prabangių automobilių, etc.

„Jei būčiau oligarchas Rusijoje ar Prancūzijoje, sunerimčiau,“ pirmadienį sakė Prancūzijos UR ministras Jean-Yves Le Drian.

Tada ES į sankcijų sąrašą įtraukė daugiau su Kremliumi siejamų verslininkų ir Putino atstovą spaudai.

Sečinas sąraše buvo svarbiausias, kartu su Nikolajumi Tokareve, naftotiekio milžino Transneft bosu.

Šis trejetas yra Forbes sudaromo 10-ies Rusijos turtingiausiųjų asmenų sąraše, kuriame dar yra metalų magnatas Aleksejus Mordašovas, Usmanovas, ir verslininkas bei Putino draugas Genadijus Timčenko.

 

Sečinas laikomas vienu iš didžiausią galią Rusijoje turinčių asmenų, kurio įtaka siekia toli už energijos giganto Rosneft ribų.

Kaip ir Putinas, jis yra iš Sankt Peterburgoir su prezidentu dirbo nuo jo karjeros pradžios merijoje dešimtajame dešimtmetyje.


www.france24.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: