[Žinios trumpai] Zelenskis ėmėsi veiksmų: nuo šiol karinė pagalba į Ukrainą atkeliaus „taip lengvai, kiek tik leidžia fizikos dėsniai“  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažymi, kad gynybos reikmenys į Ukrainą bus įvežami „taip lengvai, kiek tik leidžia fizikos dėsniai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama jo vaizdo žinutėje, paskelbtoje prezidento „Telegram“ paskyroje.

„Per dieną pareigūnai sugalvojo visiškai atkurti muitinės veiklą. Kroviniai mūsų gynybai ir žmonėms bus įvežami į Ukrainą taip lengvai, kiek tik leidžia fizikos dėsniai. Mes pašaliname absoliučiai visą biurokratiją, visus popierizmus, taip pat PVM, visus muito mokesčius“, – sakė Zelenskis.

To tikslas: kad žmogiškasis faktorius netrukdytų prekių pristatymo greičiui.

Pasak prezidento, parlamento pirmininkas ir atitinkami parlamento komitetai stengiasi, kad naujovėms pritartų deputatai.

„Tai sprendimas, kuris būtinas valstybės gynybai ir normaliam gyvenimui, karinės padėties sąlygomis“, – pabrėžė jis.

Kartu Zelenskis patarė „atskiriems deputatams“ nespekuliuoti šiuo klausimu.

„Tai mūsų valstybei, o ne valdžiai ar opozicijai. Turime visi vieningai dirbti dėl savo Ukrainos, dėl savo žmonių“, – reziumavo prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, kovo 18 dieną ministras pirmininkas Denysas Shmihalas paskelbė, kad Ministrų kabinetas priėmė nutarimą dėl maksimalaus muitinės procedūrų Ukrainoje supaprastinimo.

 

Jis taip pat tikisi, kad Aukščiausioji Rada kuo greičiau atleis visas į Ukrainą vežamas prekes nuo muitų ir PVM.

„Siekiame sukurti greičiausią muitinę pasaulyje. Jokio popierizmo. Kas tik nori vežti prekes į Ukrainą be jokio muitinės formalumo, iš anksto užpildykite muitinės deklaraciją ir važiuokite pro šalį. Krovinys kirs sieną be jokių kliūčių“, – sakė Shmihalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(124)
(1)
(123)

Komentarai ()