[Žinios trumpai] Rusijos televizijos jau nebeturi ko rodyti - ketina vogti užsienietiškus filmus  (1)

Rusijos televizijoms ima trūkti turinio. Taip nutiko dėl to, kad stipriai sumažėjo jų pajamos - nebeliko daugybės užsienio kompanijų reklamų, smuko rublis. O ir turinys iš „nedraugiškų“ šalių tapo mažiau priimtinas. Tačiau buvęs Rusijos kultūros ministras Vladimiras Medinskis siūlo išeitį - reikia vogti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medinskis, kuris, beje, dalyvauja Rusijos-Ukrainos derybose, ragina televizijas rodyti mažiau pramoginių laidų. Pasak jo, dabar jo yra nepriimtinos dėl sunkios situacijos šalyje. Medinskis teigia, kad televizijos neturėtų apsimesti, kad viskas yra taip, kaip anksčiau.

Vietoje pramoginių laidų Medinskis siūlo rodyti gerus rusiškus ir sovietinius filmus. Šalia šio pasiūlymo jis prideda ir „gerus užsienietiškus“ filmus, net jei jų rodymas pažeistų autorines teises. Kitaip tariant, aukšto rango Rusijos politikas siūlo šalies televizijoms užsiimti turinio vagystėmis, jei tik tas turinys - šiuo atveju filmai - atitinka Rusijos ideologiją.

„Kam dabar rūpi autorinės teisės? Žmonės jums bus dėkingi“, teigė Medinskis.

 

Didžiosios filmų kompanijos Rusijos kino teatruose atšaukia savo premjeras. Tuo tarpu Putino agresiją palaikantys žmonės reikalauja atsisakyti vakarietiškų filmų, nes Vakarai smaugia Rusiją sankcijomis. Rusiškoje televizijoje padaugės indiškų serialų ir, žinoma, pasenusio sovietinio turinio.

(7)
(6)
(1)

Komentarai (1)