Atsargos majoras Albertas Daugirdas aiškina, ką daryti pirmiausia kilus karui: „iš karto atsukite vandens kraną, nebijokite išdaužti vieną kitą langą, užkalti lentutėmis“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2022-03-29 18:02
1. nutikus nelaimei prisipilti pilną vonią. 2. vasarą paturistauti su palapinėm, atsiras įgūdžiai ir supratimas kokių daiktų reikia ir kaip jais naudotis, ko reikia pačiam/vaikam išgyventi kelias dienas ir t.t. 3. pažaisti encounterį. (http://vilnius.en.cx/) 4. neprisipirkt visokių nesąmonių, kurių nenaudosit. (vaistų, kokių gyvenime nereikėjo, išgyvenimo peilių ir t.t.)
conjurer 2022-03-29 18:22
Peilio reikia, bet ne kažkokio absurdiško. Daugiafunkciniai neblogai, bet iš funkcijų esminės yra peilis ir konservų atidarytuvas. Visada išvykose turiu, bet labai retai naudoju. Sakyčiau kirvis yra naugingiau. Labai gerai yra primus'as kuris palaiko skirtingus kuro tipus, ir metaliniai indai. Turėjau guminių teleskopinių indų, jie tiesiog suplyšo.
T 2022-03-29 19:42
Kai tik į valdžią atėjo L. Brėžnevas, tokios pačios plauku spalvos kaip Stalinas (TSRS reprėsijų simbolis) ant mano mamos šeimos iš karto buvo parašytas pranešimas, kad jie Anglijos žvalgai. Gal taip užvaldys jų butą. Žynoma nieko jam neišėjo. Reikia kažkaip tokius žmones nugesinti, sakykim jei jau galas, tai parašyti, kad ir jis kartu žvalgė.
T 2022-03-29 19:50
Labai siulyčiau visiems, ypač moterims laikytis grupėmis. Dažnai plėšimo aukomis tampa moterys, nes jos silpnesnės. Pinigus laikyti dalimis atskirai. Iš kuklios savo patirties žynau, kad užtenka kelių beginklių vyrų ir visokie marginalai net nebandys prie jūsų lysti. Žynau atvejį kai viena moteris su savimi nešiojosi prezervatyvą, jei jau prievartaus tai gal jį užsidės ir taip jinai išvengs dalies problėmų.
Kyborg 2022-03-29 20:22
Žiūrint iš asmeninės pozicijos, patarimai teisingi. Iš visuomenės - pragaištingi. 10% populiacijos apsirūpins maistu/resursais, o kiti badaus. Tas beje stebėta ir Ukrainoje kai pirmosiomis dienomis parduotuvės buvo iššluotos ir daug kas negalėjo įsigyt maisto. Praėjus maniško pirkimo etapui situacija normalizavosi, nors prekių tiekimas tikrai neišaugo. Tad jei yra noras turėt atsargų, tą reikia padaryt dar prieš konfliktą. Konfliktui prasidėjus toks elgesys deja yra kenksmigas visai visuomenei, kai riboti resursai turėtų būt dalinami/naudojami kuo racionaliau, o ne galvojant tik apie save.
immortallt 2022-03-29 20:47
Kyborg, pritariu, dėl apsirūpinimo prieš konfliktą. Iš esmės mes su žmona galėtume mėnesį bent gyventi su tuo ką turime, apart vandens nėra. Bet netoli yra šaltinis, iš kurio švaraus vandens gali prisileisti nuvažiuoti dviračiu ar net nueiti.
HardAxe 2022-03-30 12:29
Su šaltiniu bėda, jei numestų atominę. Tada visi +/- atviri vandens šaltiniai gali tapti nenaudojami. Lietuvoj tai gal mažesnė problema, bet pas mane švedijoj geriamas vanduo tiekiamas iš upės. Jei atmosfera neužteršta, tai iki tos pačios upės nėra taip toli. Išsivirinčiau vandenį ir gerčiau. Virti kaip conjurer rašė yra kelioninis primusas. Iš bėdos veikia ant benzino (labiau rūksta). O benzino automobilio bake ir žoliapjovės kanistre visada galima rasti. Kažkiek maisto pradėjau dar koronės pradžioj kaupti. T.y. naudojamų ilgai stovinčių produktų vietoj vieno perku du ir rotuoju. Galima būtų ir geriau pasistengti, kol rusijos valdžia pasikeis ar stabilizuosis. Sunkiausias klausimas, tai ką daryt jei numeta atominę? Ir kiek blogai turi būt, kad ruošits kažkur dingti?
UTF16 2022-03-30 13:43
Jeigu pasienyje kaupiamos šimtatūkstantinės pajėgos su karo ligoninėm ir tankais ir akivaizdžiai sakoma, kad „tikrai tikrai nepulsim“, tokį variantą reikėtų apsvarstyti kuo greičiau. Jeigu iš niekur nieko mėtys atomines, dingimas nelabai padės.
conjurer 2022-03-30 15:02
Jei nemirei nuo sprogimo, reikia nusiskusti barzdą ir dėtis rimtą respitaroių. Čia visi kur skundėsi dėl medicininių kaukių, greitai mirs, nes pavojingiausias dalykas bus radioaktyvios dulkės. Na yra pilna instrukcijų kur judėt ir kaip elgtis, bet ruošiantis gerai nusipirkti respitarotių. Dėl savęs pažiūrėjau, jei bus numestas 1MT užtaisas, būsiu per arti sprogimo centro kad pavyktų išgyventi. Todėl nelabai yra dėl ko jaudintis.
HardAxe 2022-03-30 16:17
labiau tikėtinas scenarijos,- jei atominė kris ukrainoj. Kas tada darysis mūsų regione? Jei atominę gausim virš galvos, tai nelabai yra ką kalbėti. Ji bus ne pirma ir ne dešimta iššauta.
conjurer 2022-03-30 17:21
Žiūrėsim vėjus. Atominė bomba išspinduliuoja žiauriai didelius kiekius gamma radiacijos. Jei sprogimas už horizonto, jis tau nieko nepadarys. O pačių radioaktyvių medžiagų yra daug kartų mažiau, nei atominės elektrinės katastrofose. Šiame video yra pavaizduotos visų atominių bombų detonacijų vietos. Nieko per daug baisaus tolimesnėse vietovėse neįvyko. https://www.youtube.com/watch?v=LLCF7vPanrY