Praskleidė šydą, kiek beprotiškai turtingas yra Kadyrovas – legendiniai turtai ir kaip juos gavo  ()

Putinas leidžia Kadyrovui vogti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadyrovas begėdiškai plėšia skurdžiausią ir subsidijuojamą Rusijos Federacijos regioną. Kol dalis žmonių Rusijos Federacijoje sėdi be pinigų, jo šeima ilsisi prabangiuose kurortuose.

Tai teigiama „YouTube“ kanalo „Ukraina 24“ projekto FREEDOM žurnalistės Tatjanos Malakhovos istorijoje.

Kol Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo kariai filmuoja vaizdo įrašus apie Ukrainos civilių gyventojų apšaudymą, jis ragina Putiną užgrobti Ukrainos miestus, kurių pavadinimų net nežino.

Kadyrovas vadinamas „Čečėnijos šeimininku“, o jo turtai – legendiniai. Dabar jo šeima ilsisi Dubajuje. Apie tai rašo „Ukrayinska Pravda“ žurnalistai, remdamiesi savo šaltiniais.

Kadyrovų šeima į vilą atvyko praėjusią savaitę 80 milijonų dolerių vertės lėktuvu. Žurnalistai gavo Kadyrovo vilos nuotrauką ant garsiosios Dubajaus Džumeiros palmės. Perpus mažesnių butų dabar galima įsigyti už 7 milijonus dolerių: smulkmenos, palyginti su labiausiai subsidijuojamo Rusijos Federacijos regiono vadovo būstu.

Kadyrovas dovanoja prabangius automobilius į kairę ir į dešinę, tačiau jo vardu registruotas ne vienas, o du daugiau nei 32 tūkst. kvadratinių metrų ploto sklypai ir 2344 kvadratinių metrų namas. Jo pirmoji žmona ir 12 vaikų mama turi 209 kvadratinių metrų butą. Kadyrovo žmona viešai sutiko  jo vedyboms su kita moterimi. Todėl vyras progos nepraleido.

Kadyrovas savo antrąją žmoną Fatimą Khazujevą pamatė vieninteliame grožio konkurse Čečėnijoje 2006 m. Viskas apie ją yra laikoma paslaptyje. Moteris turi dviejų futbolo aikščių dydžio rūmus. Chazujevos rūmai Grozne yra tiesiai priešais paties Kadyrovo rūmus. Be to, trisdešimtmetė Khazueva Maskvoje turi mažiausiai tris butus, kurių vertė – pusė milijardo rublių, tai yra daugiau nei septyni milijonai dolerių.

 

Beje, keletą butų Maskvoje turi ir pirmoji R. Kadyrovo žmona Medni. Kadyrovui priskiriama ir trečioji žmona – vietinė dainininkė Aminat Akhmadova, kuri su Čečėnijos vadovu taip pat turi rūmus ir bendrų vaikų bei dainuoja dainas apie pirmąją žmoną.

Iš kur skurdžiausio federacijos regiono vadovas turi tokių turtų? Vien pernai Čečėnijai buvo skirta beveik 52 mlrd. rublių. Vietos opozicijos tinklaraštininkai įsitikinę, kad dalis šių lėšų atsiduria paties Kadyrovo kišenėse. Be to, R. Kadyrovas turi savo tėvo vardu pavadintą fondą, kuriam, bijodami represijų, aukoja vietos verslininkai.

„Kremlius skiria lėšas statyboms, R. Kadyrovas vagia šiuos pinigus. Dalis pinigų vis tiek atitenka statyboms“, – įsitikinęs Čečėnijos opozicijos politikas ir tinklaraštininkas Timso Abdurachmanovas.

 

Putinas viską žino, bet Kadyrovui leidžiama daugiau nei kitiems. Nors ir toliau siurbia rusų milijardus, bet už tai R. Kadyrovas sulaiko į sukilimą linkstantį regioną. Jis ne kartą pareiškė, kad yra pasirengęs vykdyti bet kokį užsakymą bet kur. Kaip tik tokių žiaurių ir be principų marionečių Putinui reikia. Tiesą sakant, tai toks pats tipas, kaip ir jis pats.

Politologas Ramisas Yunusas įsitikinęs, kad Čečėnijos Respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas bus pašalintas saviškių, kai tik susilpnės asmeninė Rusijos prezidento Vladimiro Putino valdžia.

Po Kremliaus režimo žlugimo jis neturi jokių perspektyvų, – įsitikinęs politologas.

„Rytoj Kadyrovą sutvarkys, be to, savieji čečėnai. Jam susikaupė daug klausimų ne tik iš jų, bet ir iš gretimų regionų gyventojų. Svetimi nesusitvarkys, rankos nepasieks. Čečėnai , kurie vienu metu buvo su Džocharu Dudajevu ir Aslanu Maschadovu, jie patys spręs šį klausimą“, – sakė jis.

 

Politologas įsitikinęs, kad viskas yra kiek kitaip, nei pristato Putino propaganda.

„Reikia pažinti Čečėniją. Aš, būdamas Kaukazo kilmės, suprantu, kad ne viskas yra taip, kaip bandoma parodyti. Pats Putinas sukūrė siaubo istoriją, norėdamas išgąsdinti civilius Ukrainos gyventojus. Sakoma, kad ateis banditai, kurių mentalitetas kitoks nei rusų. Dėl to čečėnai buvo išsiųsti į Ukrainą“, – pažymėjo jis.

Pasak Yunuso, iš tikrųjų čečėnų daliniai nėra karinė jėga. Jie reikalingi baimei įkvėpti. Kalbant apie Kadyrovą, jam yra paskirtas konkretus vaidmuo, kuris taip pat apima dalyvavimą tarpusavio kivirčuose Rusijos Federacijoje.

„Istorija rodo, kad karinis pralaimėjimas yra režimo mirtis. Taip atsitinka visada“, – reziumavo Yunusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()